/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Totalt desorienteret
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 07-12-02 17:09

Det er godt nok længe siden jeg sidst har stået for et gløggarrangement, men
jeg mener da at man købte en flaske gløgg og blandede med en flaske rødvin i
en gryde o.s.v.

Nu står jeg med en flaske gløgg og ser at der står på etiketten, at den
er helt færdig til brug o.s.v. .....

Den hedder endda Blomberg's Luxus Gløgg.


Er det så synd at blande den med rødvin?

Men jeg synes da altid man har blandet Blomberg gløgg
med rødvin. Jeg har selvfølgelig også mandler og rosiner til at
komme i.

Hvordan er Jeres opskrifter på gløgg??

Med venlig hilsen Ruth




---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.417 / Virus Database: 233 - Release Date: 08-11-2002



 
 
Kåre Weng Madsen (07-12-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 07-12-02 17:10


"Ruth Nielsen" skrev i en meddelelse

> Det er godt nok længe siden jeg sidst har stået for et gløggarrangement,
men
> jeg mener da at man købte en flaske gløgg og blandede med en flaske rødvin
i
> en gryde o.s.v.
>
> Nu står jeg med en flaske gløgg og ser at der står på etiketten, at den
> er helt færdig til brug o.s.v. .....
>
> Den hedder endda Blomberg's Luxus Gløgg.
>
>
> Er det så synd at blande den med rødvin?
>
> Men jeg synes da altid man har blandet Blomberg gløgg
> med rødvin. Jeg har selvfølgelig også mandler og rosiner til at
> komme i.
>
> Hvordan er Jeres opskrifter på gløgg??

Så vidt jeg husker kan du få begge dele fra Blomberg - altså både en Gløgg
ekstrakt, hvor du selv tilsætter rødvin og en færdig gløgg, som bare skal
varmes og tilsættes mandler og rosiner. Noget kunne tyde på at du har en
færdig blandet gløgg. Så derfor ville jeg nok lige smage på den inden jeg
tilsatte mere rødvin.

Kåre



Anne Lindholt Ottose~ (07-12-2002)
Kommentar
Fra : Anne Lindholt Ottose~


Dato : 07-12-02 17:46

"Ruth Nielsen" <elena@io.dk> wrote in message
news:ast6d1$m2m$1@news.cybercity.dk...

> Hvordan er Jeres opskrifter på gløgg??

Jeg laver det selv - det er nemt nok, og det bliver meget bedre:

1 flaske rødvin
½ -1 dl sukker
75 gram rosiner
75 grofthakkede mandler
6 kardemommekapsler, lige brækket op
8 hele nelliker
2 små stænger kanel
1 lille stykke hel ingefær i tynde skiver
(½ dl hakket pomeransskal - bruger jeg godt nok aldrig)
1½ dl portvin eller brændevin
Halvdelen af rødvinen kan skiftes ud med stærk Ribena (og sprutten kan
doppes), hvis folk skal køre hjem - i så fald skal man vente med sukkeret
til sidst og så smage til.

Kom halvdelen af rødvinen, halvdelen af sukkeret, de hakkede mandler,
rosinerne og krydderierne i en gryde med låg - krydderierne kan eventuelt
pakkes ind i en gazepose eller tepose, som lukkes til.

Varm gløggen op til nær kogepunktet og tag gryden af varmen. Lad gløggen
trække i ½ time.

Tilsæt resten af rødvinen og varm op til kogepunktet, smag til og tilsæt
eventuelt mere sukker.

Tilsæt portvin eller brændevin og server gløggen rygende varm. Personligt er
jeg ikke den store tilhænger af alt for meget sprut i - men det er jo en
smagssag.

/Anne



Kevin Edelvang (07-12-2002)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 07-12-02 21:04

"Anne Lindholt Ottosen" <anli@VAEKc.dk> skrev

> Jeg laver det selv - det er nemt nok, og det bliver meget bedre:
>
> 1 flaske rødvin
> ½ -1 dl sukker
> 75 gram rosiner
> 75 grofthakkede mandler
> 6 kardemommekapsler, lige brækket op
> 8 hele nelliker
> 2 små stænger kanel
> 1 lille stykke hel ingefær i tynde skiver
> (½ dl hakket pomeransskal - bruger jeg godt nok aldrig)
> 1½ dl portvin eller brændevin

Opskriften ser rigtig god ud. Jeg ville dog supplere med en appelsin (svarer måske til pomeransskallen) skåret i to halve og kogt
med samt lidt muskatnød. Jeg bruger altid en hel knold ingefær, der bare er skåret i store stykker. Rosinerne kan trække med portvin
eller snaps en halv dags tid inden tilberedning.

Og husk (og dette er det allervigtigste for at lave den gløgg, som slår benene væk under alle venner og bekendte): Brug for Guds
skyld en god flaske rødvin. Gerne en til 80-100 kroner. Jeg lover, at det kan betale sig.

Mvh
Kevin Edelvang


Anne Lindholt Ottose~ (07-12-2002)
Kommentar
Fra : Anne Lindholt Ottose~


Dato : 07-12-02 17:48

"Ruth Nielsen" <elena@io.dk> wrote in message
news:ast6d1$m2m$1@news.cybercity.dk...

> Hvordan er Jeres opskrifter på gløgg??

Jeg glemte lige den rigtigt gode hvide glögg: /Anne

1 fl. Piesporter (eller anden sød hvidvin)
Saften af en stor citron
4-5 spsk sukker
2 dl lyse rosiner
2-3 hele kanelstænger
2 spsk hele nelliker
Mandelsplitter

Alt kommes i en gryde og varmes forsigtigt op - må ikke koge. Tilsæt evt. en
sjat snaps før servering.

/Anne



Ruth Nielsen (07-12-2002)
Kommentar
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 07-12-02 19:43


"Anne Lindholt Ottosen" <skrev i en meddelelse
> "Ruth Nielsen" <wrote in message

>
> > Hvordan er Jeres opskrifter på gløgg??
>
> Jeg glemte lige den rigtigt gode hvide glögg: /Anne
>
> 1 fl. Piesporter (eller anden sød hvidvin)
> Saften af en stor citron
> 4-5 spsk sukker
> 2 dl lyse rosiner
> 2-3 hele kanelstænger
> 2 spsk hele nelliker
> Mandelsplitter
>
> Alt kommes i en gryde og varmes forsigtigt op - må ikke koge. Tilsæt evt.
en
> sjat snaps før servering.

Jeg siger tak til Jer begge. Det var fint med så hurtigt svar. Spændende
med opskriften på den lyse. Den vil jeg prøve en anden gang. Vi har
jo stadig en lang vinter foran os.

Med venlig hilsen Ruth


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.417 / Virus Database: 233 - Release Date: 08-11-2002



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste