/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvordan gøres rødkål spændende?
Fra : Janus Nielsen


Dato : 04-12-02 00:43

Hejsa i gruppen

Jeg har igår købt 2 kilo rødkål fra engros-stedet 'Metro' i en spand, som
skal gøres lækker til Juleaften. (Jeg ved godt, at jeg burde have lavet det
hele fra bunden - men jeg har ikke tid eller kræfter til det.)

Hvordan 'tryller' jeg nu den lidt kedelige rødkål mere spændende? Kan man
putte noget sammen med rødkålen, der gør den mere 'hjemmelavet' og
interessant at spise?

Håber at I kan hjælpe mig

Glædelig jul
Janus



 
 
Gjøl (04-12-2002)
Kommentar
Fra : Gjøl


Dato : 04-12-02 08:37

Janus Nielsen wrote:
> Hejsa i gruppen
>
> Jeg har igår købt 2 kilo rødkål fra engros-stedet 'Metro' i en spand,
> som skal gøres lækker til Juleaften. (Jeg ved godt, at jeg burde have
> lavet det hele fra bunden - men jeg har ikke tid eller kræfter til
> det.)
>
Den dag du steger anden så blander du andefedt i rødkålen, ganske simpelt.

Hygge



Christian Sønder (04-12-2002)
Kommentar
Fra : Christian Sønder


Dato : 04-12-02 09:08

"Janus Nielsen" <janus@prime-agency.dk> wrote in
news:3ded416b$0$253$edfadb0f@dread13.news.tele.dk:

> Hejsa i gruppen
>
> Jeg har igår købt 2 kilo rødkål fra engros-stedet 'Metro' i en spand,
> som skal gøres lækker til Juleaften. (Jeg ved godt, at jeg burde have
> lavet det hele fra bunden - men jeg har ikke tid eller kræfter til
> det.)
>
> Hvordan 'tryller' jeg nu den lidt kedelige rødkål mere spændende? Kan
> man putte noget sammen med rødkålen, der gør den mere 'hjemmelavet' og
> interessant at spise?
>
> Håber at I kan hjælpe mig
>

Jeg plejer at putte nogle æblestykker i, lidt ribsgele og måske en smule
rødvin - det hele koger sammen nogle timer .....

Men ideen med andefedt lyder rigtig go' - så det vil jeg også prøve :)

--
Christian


Thïngmand (04-12-2002)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 04-12-02 09:38

> Jeg plejer at putte nogle æblestykker i, lidt ribsgele og måske en smule
> rødvin - det hele koger sammen nogle timer .....

+ revet skal af citron eller appelsin



Charlotte og Jesper (04-12-2002)
Kommentar
Fra : Charlotte og Jesper


Dato : 04-12-02 13:01

En sjat æblecidereddike gør det hele mere spændende.
VH
Jesper



Lars Lienhøft Larsen (04-12-2002)
Kommentar
Fra : Lars Lienhøft Larsen


Dato : 04-12-02 18:18

"Janus Nielsen" <skrev i en meddelelse

> Kan man
> putte noget sammen med rødkålen, der gør den mere 'hjemmelavet' og
> interessant at spise?

Hvad med lidt svesker og appelsinstykker? Du kan jo putte det i en
bradepande og smide den ind under Anders på et tidspunkt. (Ikke hele
stegetiden da den så nok vil blive en kende for fed)

Lars


Poul-Erik Andreasen (04-12-2002)
Kommentar
Fra : Poul-Erik Andreasen


Dato : 04-12-02 19:33

On Wed, 4 Dec 2002 00:42:36 +0100
"Janus Nielsen" <janus@prime-agency.dk> wrote:

> Hejsa i gruppen
>
> Jeg har igår købt 2 kilo rødkål fra engros-stedet 'Metro' i en spand, som
> skal gøres lækker til Juleaften. (Jeg ved godt, at jeg burde have lavet det
> hele fra bunden - men jeg har ikke tid eller kræfter til det.)
>
> Hvordan 'tryller' jeg nu den lidt kedelige rødkål mere spændende? Kan man
> putte noget sammen med rødkålen, der gør den mere 'hjemmelavet' og
> interessant at spise?
>

Du skal være opmærksom på at farvestoffet i rødkål er et indikatorfarvestof.
Jo mere sure ting du putter i jo mere rød, bliver farven. I forvejen plejer køberødkål at være
meget rød. Når man selv laver Rødkål er farven typisk mere mørkviolet.

Den røde farve er også mere bleg i det,
så eddike og og appelsin saft kan gøre kålen meget blegrød.

I princippet kan man lave den mørkviolet igen ved at komme noget basisk i
men bagepulver er nok ikke lige sagen

Hvis farven ellers tiltaler dig så hold dig til andefedt og appelsinskal eller andre
fedtstoffer der ikke influerer på surhedsgraden.


--
Poul-Erik Andreasen

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste