/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Søges: opskrifter på din ynglings julekonf~
Fra : Britta Madsen


Dato : 23-11-02 12:55

Hejsa...
Ja så er julemåneden jo ved at nærme sig med hastige skridt, og så skal vi
jo igang med at lave alle de gode julegotter, så derfor søger jeg opskrifter
på dette...
Glæder migt til at se hvad I har af gode opskrifter...
Julehilsen fra Britta



 
 
Tina (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 23-11-02 17:40

Hejsa

Jeg er ikke til ret mange andre julegodter end marcipan, nougat, nødder og
chokolade. For at få bare en smule afveksling, så laver jeg:

Schweitzerpastiller

500 gr. Flormelis
2 Æggehvider (helst pasteuriserede)
Pebermynteessens
50 gr. Chokolade eller chokoladeknapper

Bland æggehviderne med flormelis og ælt det til en smidig masse, som smages
til med
pebermynteessensen.
Af massen trilles kugler, som sættes på bagepapir og trykkes i facon.
Pastillerne skal tørre inden de pyntes: smelt chokoladen og sæt med en ske
eller gaffel en top af chokolade på hver pastil. I stedet kan der bruges en
chokoladeknap.



God jul

Tina



Hanne Christensen (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Hanne Christensen


Dato : 23-11-02 18:04


"Britta Madsen" <bm_tigerdyr@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:3ddf6beb$0$243$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
> Hejsa...
> Ja så er julemåneden jo ved at nærme sig med hastige skridt, og
så skal vi
> jo igang med at lave alle de gode julegotter, så derfor søger
jeg opskrifter
> på dette...
> Glæder migt til at se hvad I har af gode opskrifter...
> Julehilsen fra Britta
>
Jeg har aldrig brugt ynglinge som ingrediens i julegodter )
vh
Hanne


Inger Pedersen (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 23-11-02 18:24


"Hanne Christensen" <poulc@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> >
> Jeg har aldrig brugt ynglinge som ingrediens i julegodter )
> vh
> Hanne

>
Måske sku du prøve - nogen af dem er lige til at spise
vh Inger



Knud Winckelmann (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 23-11-02 19:56

Således skrev "Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Sat, 23 Nov 2002 18:23:48 +0100:

>
>"Hanne Christensen" <poulc@ofir.dk> skrev i en meddelelse
>> >
>> Jeg har aldrig brugt ynglinge som ingrediens i julegodter )
>> vh
>> Hanne
>
>>
>Måske sku du prøve - nogen af dem er lige til at spise

"We love children, yes we do,
Hashed or broiled or in a stew!"

From the Mongolian Barbarian's Birthday Song.

Fut til off-topic.

Knud
--
Jesus saves; passes to Moses; he shoots; he scores!

Hanne Christensen (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Hanne Christensen


Dato : 23-11-02 21:24


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en
meddelelse news:3ddfbb73$0$139$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Hanne Christensen" <poulc@ofir.dk> skrev i en meddelelse
> > >
> > Jeg har aldrig brugt ynglinge som ingrediens i julegodter
)
> > vh
> > Hanne
>
> >
> Måske sku du prøve - nogen af dem er lige til at spise
> vh Inger

Ja! Hele året.

Konfekt er ikke mit speciale. Jeg har dog lavet kokos kugler:
6½ dl. havregryn
2½ dl. flormelis
3 spsk kakao
75 g smør
rom eller sherry
kokosmel
Havregryn males i blender e.l. Blandes med flormelis, kakao og
smør. Smages til med rom eller sherry. Formes til kugler , som
rulles i kokos.

Dadler med marcipan:
Udsten dadlerne. Erstat stenene med marcipan og pistaciekerner.

Ellers kan god marcipan og chokolade jo spises, som det er.

v h
Hanne




Nette (23-11-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 23-11-02 18:59


"Britta Madsen" wrote
> jo igang med at lave alle de gode julegotter, så derfor søger jeg
opskrifter
> på dette...
> Glæder migt til at se hvad I har af gode opskrifter...

Hej Britta

Hermed min ynDlingskonfekt...

Marcipan ( KUN den fra Odense duer, og nej jeg har ikke aktier i odense
marcipan
Baily
flormelis
kakaopulver ( Det til koldt mælke).

Marcipanen tilsættes Baily efter humør og smag og "jævnes" med flormelis.
Pas på du ikke bruger for meget Baily, så bliver kuglerne meget meget søde,
da der jo så skal mere flormelis i.
Massen trilles til små kugler i mundrette stykker og trilles i
kakaopulveret. Jeg plejer at købe nogle af de helt små kapsler til dem. Så
ser det endnu mere perfekt ud og de ligger ikke og fedter i køleskabet.

En anden god ide er at blande marcipanen med romrosiner ( Lad dem trække et
døgns tid), cocktailsbær og meget grovhakkede nødder. Disse trilles også til
kugler, overtrækkes og pyntes med sølv el. guldstøv.
- Husk igen nogle små pæne kapsler.

Hmm, bliver helt lækkersulten*G*

Nette




Dorthe (24-11-2002)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 24-11-02 20:07

Hej ... hvad er det for noget kakao - Nesquick ????
og øh.. de der kapsler , hvad er det - små forme ?? Det lyder ellers lækkert
..
Mvh Dorthe
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3ddfc1b2$0$6132$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
>
> "Britta Madsen" wrote
> > jo igang med at lave alle de gode julegotter, så derfor søger jeg
> opskrifter
> > på dette...
> > Glæder migt til at se hvad I har af gode opskrifter...
>
> Hej Britta
>
> Hermed min ynDlingskonfekt...
>
> Marcipan ( KUN den fra Odense duer, og nej jeg har ikke aktier i odense
> marcipan
> Baily
> flormelis
> kakaopulver ( Det til koldt mælke).
>
> Marcipanen tilsættes Baily efter humør og smag og "jævnes" med flormelis.
> Pas på du ikke bruger for meget Baily, så bliver kuglerne meget meget
søde,
> da der jo så skal mere flormelis i.
> Massen trilles til små kugler i mundrette stykker og trilles i
> kakaopulveret. Jeg plejer at købe nogle af de helt små kapsler til dem. Så
> ser det endnu mere perfekt ud og de ligger ikke og fedter i køleskabet.
>
> En anden god ide er at blande marcipanen med romrosiner ( Lad dem trække
et
> døgns tid), cocktailsbær og meget grovhakkede nødder. Disse trilles også
til
> kugler, overtrækkes og pyntes med sølv el. guldstøv.
> - Husk igen nogle små pæne kapsler.
>
> Hmm, bliver helt lækkersulten*G*
>
> Nette
>
>
>



Nette (25-11-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 25-11-02 02:21


"Dorthe" wrote
> Hej ... hvad er det for noget kakao - Nesquick ????
> og øh.. de der kapsler , hvad er det - små forme ?? Det lyder ellers
lækkert

Ja, kakaoen er f.eks. Nesquick, som dog også fås i billigere og lige så gode
udgaver. Det skal bare være af den slags man opløser i koldt mælk og
drikker

Kapsler, Hmm...måske er det et fagsprog?? Men man kan i butikkerne købe
nogle papirsforme til muffins osv. Dem kan man også få i helt små til
konfekt og sådan

Og det ER lækkert


Nette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste