/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fasan??
Fra : Kristina Andreassen


Dato : 16-11-02 09:02

Min mand kom slæbende med en fasan den anden dag. Jeg har flået fuglen og
smidt den i fryseren.
Jeg har aldrig tilberedt/smagt sådan en fætter før. Er der mon nogen der har
en rigtig god opskrift de vil dele med mig??

- Kristina Andreassen



 
 
Trine Kornum Christi~ (16-11-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 16-11-02 09:57

"Kristina Andreassen" <kristina@infomail.dk> writes:

> Min mand kom slæbende med en fasan den anden dag. Jeg har flået fuglen og
> smidt den i fryseren.
> Jeg har aldrig tilberedt/smagt sådan en fætter før. Er der mon nogen der har
> en rigtig god opskrift de vil dele med mig??

Jeg har aldrig selv tilberedt en fasan, men min mor plejer at bruge
frk. Jensens opskrift. Frk. Jensen siger at man skal brug 1-2 fasaner
til 4-6 portioner.

Fasanerne renses, skylles og tørres godt før de gnides indvendig og
udvendig med salt og peber og opsættes (bindes sammen, find en kogebog
til hjælp).Bryst og lår omvindes med 2-4 store, tynde skiver fersk
spæk og fuglene brunes godt i en stegegryde. Der spædes op med lidt
væske og de steger ved svag varme indtil de er møre. Det tager ca.
1-1 1/2 time for ungfugle og op mod 2 timer, hvis det er en ældre
fugl. Under stegetiden skal de jævnligt vendes og dryppes. Når de er
færdige tages de op, skyen koges op med en passende mængde væske,
jævnes og smages til med salt og gele.

Dette er min egen "opskrift": Serveres med kogte kartofler,
sukkerkogte æbler med ribsgele og waldorfsalat.

Det var nok til at gøre mig sulten.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

vagn torup & rikke b~ (16-11-2002)
Kommentar
Fra : vagn torup & rikke b~


Dato : 16-11-02 19:22


"Kristina Andreassen" <kristina@infomail.dk> skrev i en meddelelse
news:3dd5fbb6$0$1468$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Min mand kom slæbende med en fasan den anden dag. Jeg har flået fuglen og
> smidt den i fryseren.
> Jeg har aldrig tilberedt/smagt sådan en fætter før. Er der mon nogen der
har
> en rigtig god opskrift de vil dele med mig??
>
> - Kristina Andreassen
>
> Hej
Jeg plejer at brune nogle bacontern, sådan ca. 200 gr. til 2 fasaner. Når
det er brunet tager jeg det op og smider fuglene ned og bruner på alle sider
og så lidt vand ved og låg på.
Hvor meget de skal have afhænger jo af vægten, men der står en pr. kg. tid i
enhver almindelig kogebog.
Når fuglene er klar tages de op og hviler, mens du laver saucen. Stegeskyen
skummes for overflødig fedt (det meste kommer fra baconet), mælk og evt. en
god vildtfond (Jeg bruger Touch of Taste), lidt peber, jævn saucen og så en
god klat ripsgele i. Husk bare at saucen ikke må koge efter du har tilsat
geleen, for så skiller den.
Kartofler til.
MVH Rikke

--
www.rikkebachmann.webbyen.dk
Her finder du billige, nemme og hurtige madopskrifter
til travle børnefamilier, gode spareråd, ferietips, gode
ideer til børnefødselsdagen og meget, meget mere.




Peter W. Bosse (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 17-11-02 03:19

"Kristina Andreassen" <kristina@infomail.dk> skrev...
> Min mand kom slæbende med en fasan den anden dag. Jeg har flået
> fuglen og smidt den i fryseren.
> Jeg har aldrig tilberedt/smagt sådan en fætter før. Er der mon nogen
> der har en rigtig god opskrift de vil dele med mig??

Prøv evt. at se på nogle af de gamle indlæg i gruppen..
http://shorterlink.com/?USXSPV


God bless the Google Archives. :)

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Søgning efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke



Henning Lindeberg (18-11-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lindeberg


Dato : 18-11-02 18:31


"Kristina Andreassen" <kristina@infomail.dk> skrev i en meddelelse
news:3dd5fbb6$0$1468$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Min mand kom slæbende med en fasan den anden dag. Jeg har flået fuglen og
> smidt den i fryseren.
> Jeg har aldrig tilberedt/smagt sådan en fætter før. Er der mon nogen der
har
> en rigtig god opskrift de vil dele med mig??
>
> - Kristina Andreassen
>
>
Husk nu: Lårene skal steges lidt mere end brystet!
Iøvrigt skal fasan plukkes og ikke flåes, men dem man kan købe er desværre
altid flået.
Husk nu: En ordentlig rødvin til, ikk'? - *S*



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste