/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
forret - fyldte pandekager
Fra : Karina Jensen


Dato : 15-11-02 17:51

Jeg skal have 13 mennesker til fødselsdag og forestiller mig at vi skal have
fyldte pandekager til forret. Selve pandekagerne er lavet - det er tynde
pandekager med spinat. Jeg forestiller mig fyldet evt. består af noget fisk,
rejer, spinat og sauce eller lign. Er der nogen som kan hjælpe mig med en
opskrift til noget fyld i den retning - på forhånd mange tak.



 
 
Homer (15-11-2002)
Kommentar
Fra : Homer


Dato : 15-11-02 18:05

Karina Jensen wrote:
> Jeg skal have 13 mennesker til fødselsdag og forestiller mig at vi
> skal have fyldte pandekager til forret. Selve pandekagerne er lavet -
> det er tynde pandekager med spinat. Jeg forestiller mig fyldet evt.
> består af noget fisk, rejer, spinat og sauce eller lign. Er der nogen
> som kan hjælpe mig med en opskrift til noget fyld i den retning - på
> forhånd mange tak.

En opskrift kan jeg ikke give dig, men gode idéer har jeg flere af.
Pudsigt nok lavede jeg også nogle pandekager med spinat (samt forårsløg og
persille) i dejen, da jeg fik nogle gamle venner på besøg i oktober. Jeg
opfandt selv noget fyld - det er derfor jeg ikke har nogen opskrift. Det
bestod af Broccoli, rejer og vilde ris.

Jeg stegte små buketter broccoli på panden (de kan evt. koges let i
forvejen, men ikke så meget at de smuldrer ved yderligere tilberedning).
Jeg krydrede med sødt chilipulver, salt og peber. Derefter hældte jeg soya
og en fiskesauce (fra en thaiforretning) på panden og lod broccolien
opsuge en anelse - det skal "soppe". Fiskesaucen lugter mærkeligt, og man
tror man har ødelagt retten, men den smager fantastisk! Brug små mængder
hvis du er skeptisk ...

Jeg tilsætter store grønlandske rejer ret sent; de behøver efter min smag
ikke at blive tilberedt mere end de er. Blandingen af ris og vilde ris har
naturligvis kogt imens, og så iblander jeg blot broccoli- og
reje-lækkerierne forsigtigt.

Dette fyld kan godt være *lidt* tørt - væden er jo primært soya og så
fiskesaucen - men jeg har ikke fundet på yderligere forbedringer. Hvis du
er snild med en fiskefond, kan du måske prøve dig frem med det? Forslag
modtages gerne her i tråden!

Retten modtog i øvrigt store roser fra gæsterne ...
VH
Homer



Homer (15-11-2002)
Kommentar
Fra : Homer


Dato : 15-11-02 18:19

Homer wrote:
> [en opskrift]

Hm ... har først nu set at du ønsker det som forret. Til dét formål er mit
forslag nok lidt tungt. Måske kunne man skære ned på rismængden eller
udelade dem helt?

VH
Homer





Deleuran (15-11-2002)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 15-11-02 18:44


"Karina Jensen" <karina_jensen37@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3dd5255e$0$15046$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg skal have 13 mennesker til fødselsdag og forestiller mig at vi skal
have
> fyldte pandekager til forret. Selve pandekagerne er lavet - det er tynde
> pandekager med spinat.

Jeg har her en forrygende opskrift hvor dine spinatpandekager passer
perfekt. Her kommer hele opskriften (af hensyn til andre eventuelt
interesserede). I sin oprindelige form stammer opskriften fra svensk TV4:

Urtecrepes med røget laks

300 g røget laks i skiver
100 g stenbider- eller lakserogn
2 dl cremefraiche

½ dl hvidvin
1 dl vand
2½ dl fløde
2 dl hakkede urter f.eks. persille, purløg, dild, basilikum, engsyre,
spinat.
3 æg
2-3 dl mel
salt, smør

Bland vin, vand, fløde og de hakkede urter, pisk æggene med lidt af den
grønne væske, tilsæt mel og salt.
Bag store pandekager.

Pisk cremefraiche lidt og smag til med salt og peber.
Læg i lag crepe, cremefraiche, rogn, laks, rogn, cremefraiche og crepe. Rul
retten hårdt sammen og bagefter med stanniol tæt omkring. Læg rullerne i
køleskabet et par timer.
Skær i 2 cm tykke skiver, server med sprød salat og lidt ekstra cremefraiche
og rogn.

Det smager virkelig mums og ser meget smukt ud på tallerknen, men husk at
bruge en meget skarp kniv til at skære skiverne ud med. Brug creme fraiche
38%, da dem magre udgave afgiver væde. Jeg plejer at lægge to skiver
"roulade" på hver tallerken, og så have lidt ekstra på et fad til de meget
sultne.

Håber den falder i smag.
Lone



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408945
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste