/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Indisk Nan-brøds erfaringer søges
Fra : ronny


Dato : 14-11-02 20:50

Hej alle

Jeg skal lave en lækker indisk curry, og vil gerne servere Nan brød til. Jeg
afprøvede retten her i aften med Nan brød købt i Føtex (indeholdende hvidløg
og koriander), og det smagte faktisk ok. Men jeg er meget stor tilhænger af,
at man selv bager brødende fra "schratch". Derfor søger jeg efter en
opskrift på disse brød, både naturlige og med krydderier som eks. hvidløg og
koriander (det skal helst passe til en krydret curry). Og hvis der er nogen
der har andre lækre tilbehørs ting til en curry så by all means.....sig
til!!
Hjælp!!

Venlig hilsen
Peter



 
 
mcloud (14-11-2002)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 14-11-02 23:35

"ronny" skrev d. 14-11-02 20:50 dette indlæg :
> Hej alle
>
> Jeg skal lave en lækker indisk curry, og vil gerne servere Nan brød
til. Jeg
> afprøvede retten her i aften med Nan brød købt i Føtex (indeholdende
hvidløg
> og koriander), og det smagte faktisk ok. Men jeg er meget stor
tilhænger af,
> at man selv bager brødende fra "schratch". Derfor søger jeg efter en
> opskrift på disse brød, både naturlige og med krydderier som eks.
hvidløg og
> koriander (det skal helst passe til en krydret curry). Og hvis der er
nogen
> der har andre lækre tilbehørs ting til en curry så by all
means.....sig
> til!!
> Hjælp!!
>
> Venlig hilsen
> Peter
>
> hej Peter

Her er opskriften på Naan brød

forvarm ovnen til 200 grader.
Sigt 500 gram hvedemel,1tsk bagepulver,½ tsk natron og ½ tsk salt
sammen.
Tilsæt 1 sammenpisket æg,1 spsk. smelter ghee eller smør,125 gram
yoghurt og tilsæt gradvis 2½ dl mælk eller nok til at der dannes en blød
dej.
Dæk med et fugtigt klæde og lad dejen stå et lunt sted i 2 timer.
Ælt dejen på en godt melet flade i 2-3 minutter eller til den er glat.
Del dejen i 8 stykker og rul hver af dem til en oval på ca 15 cm.
Smør dem med vand og sæt dem med den våde side nedad på en smurt
bageplade.
Smør dem med smeltet ghee eller smør og bag dem i 8-10 minutter eller
til de er gyldne.

velbekommen
mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Esther Selig (15-11-2002)
Kommentar
Fra : Esther Selig


Dato : 15-11-02 09:37

In article <boVA9.8402$HU.685725@news010.worldonline.dk>, mcloud
<mcloud.news@kandu.dk> wrote:


>
> Her er opskriften på Naan brød
>
> forvarm ovnen til 200 grader.
> Sigt 500 gram hvedemel,1tsk bagepulver,½ tsk natron og ½ tsk salt
> sammen.
> Tilsæt 1 sammenpisket æg,1 spsk. smelter ghee eller smør,125 gram
> yoghurt og tilsæt gradvis 2½ dl mælk eller nok til at der dannes en blød
> dej.
> Dæk med et fugtigt klæde og lad dejen stå et lunt sted i 2 timer.
> Ælt dejen på en godt melet flade i 2-3 minutter eller til den er glat.
> Del dejen i 8 stykker og rul hver af dem til en oval på ca 15 cm.
> Smør dem med vand og sæt dem med den våde side nedad på en smurt
> bageplade.
> Smør dem med smeltet ghee eller smør og bag dem i 8-10 minutter eller
> til de er gyldne.
>
> velbekommen
> mvh mcloud

Jeg har selv prøvet i mange år og fundet frem til en opskrift der
minder meget om den. dog bruger jeg ca 20 gram gær i stedet for
bagepulver/natron.

en god ingrediens er "Kalonji", også kaldet sorte løgfrø eller "jomfru
i det grønne". Det er (surprise) nogle sorte frø med en lidt
tør/krydret smag. De kan æltes med i dejen eller drysses ovenpå inden
bagning(så er man sikker på de spredes over hele huset). Sesamfrø er
også godt. Hvis man vil tilsætte løg, skal løgskiverne lige ristes i
lidt olie så de får brune kanter.

Det er svært at bage naans ligesom dem man får på indiske resto'er, her
bliver de, hvis det går rigtigt til, bagt i en "tandoor" ovn, en ca 800
grader varm satan hvor brødene klaskes på indersiden og lynbager.
Jeg har forsøgt at imitere den proces med en bagesten/høj varme. det
var ikke en succes. Bedste resultat får jeg ved ovnen på max (omkring
250 grader), og pladen anbragt på en af de øverste riller. Bagetid ca
6-8 min. Brødene skal boble op og få brune pletter.

Hermann Holm (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Hermann Holm


Dato : 17-11-02 16:09

Esther Selig <selig@fjerndettemail.tele.dk> wrote in
news:151120020936381954%selig@fjerndettemail.tele.dk:



> Det er svært at bage naans ligesom dem man får på indiske
> resto'er, her bliver de, hvis det går rigtigt til, bagt i en
> "tandoor" ovn, en ca 800 grader varm satan hvor brødene klaskes
> på indersiden og lynbager. Jeg har forsøgt at imitere den proces
> med en bagesten/høj varme. det var ikke en succes. Bedste
> resultat får jeg ved ovnen på max (omkring 250 grader), og
> pladen anbragt på en af de øverste riller. Bagetid ca 6-8 min.
> Brødene skal boble op og få brune pletter.
>



Du kan prøve at bruge en såkaldt pita ovn.
Du kan se en på http://itimatmakina.com.tr/html/urun05.html.

Den er på 2 x 1000 w. og kan komme op på 300 grader. Jeg har haft
stor glæde af den jeg har.

Hermann Holm

Esther Selig (18-11-2002)
Kommentar
Fra : Esther Selig


Dato : 18-11-02 09:39

In article <Xns92C9A4BFAC4D7dko10966vipcybercity@212.242.40.196>,
Hermann Holm <dko10966@vip.cybercity.dk> wrote:

> Du kan prøve at bruge en såkaldt pita ovn.
> Du kan se en på http://itimatmakina.com.tr/html/urun05.html.


Den ser smart ud! Men det kneb lidt med at læse den tyrkiske tekst
på hjemmesiden har du købt din herhjemme?

hilsen esther

Hermann Holm (18-11-2002)
Kommentar
Fra : Hermann Holm


Dato : 18-11-02 20:21

Esther Selig <selig@fjerndettemail.tele.dk> wrote in
news:181120020939287888%selig@fjerndettemail.tele.dk:


>
> Den ser smart ud! Men det kneb lidt med at læse den tyrkiske tekst
> på hjemmesiden har du købt din herhjemme?
>
> hilsen esther
>

Jeg købte min for et par år siden hos grønthandleren på H. C.
Ørstedsvej på Frederiksberg.
Jeg mener at huske at den kostede ca 6-700 kr.

Du kan evt. printe billedet ud, og spørge i din lokale tyrkiske
grønthandler om han ved hvor du kan købe en i dit lokalområde.

Nørrebro i København er nok også et godt sted at led efter en.

Hermann Holm

Peter W. Bosse (15-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 15-11-02 06:18

"ronny" <m11000@hotmail.com> skrev i en meddelelse...

> Jeg skal lave en lækker indisk curry, og vil gerne servere Nan brød
> til. Jeg afprøvede retten her i aften med Nan brød købt i Føtex
> (indeholdende hvidløg og koriander), og det smagte faktisk ok. Men
> jeg er meget stor tilhænger af, at man selv bager brødende fra
> "schratch". Derfor søger jeg efter en opskrift på disse brød, både
> naturlige og med ..

Se evt. Nan 17. juli 2002
http://shorterlink.com/?U9J8Z5

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Søgning efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?q=dk.kultur.mad%2Bdrikke&ie=UTF-8&oe=U
TF-8&hl=da&btnG=Google-s%C3%B8gning

eller http://shorterlink.com/?KBBGSP



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408945
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste