/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
culotte er cuvette?
Fra : Thomas Hjort


Dato : 13-11-02 21:26

hvilken steg egner sig bedst til ovnstegning? Jeg har prøvet en gang med en
culotte, men det blev et noget sejt resultat. Er culotter seje i kødet eller
har jeg bare være uheldig med købet?


Mvh Thomas



 
 
Peter Weis (13-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter Weis


Dato : 13-11-02 21:33


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:aqucha$1os6$1@news.cybercity.dk...
> hvilken steg egner sig bedst til ovnstegning? Jeg har prøvet en gang
med en
> culotte, men det blev et noget sejt resultat. Er culotter seje i
kødet eller
> har jeg bare være uheldig med købet?

Culotte er lidt kritisk med hensyn til at blive skåret rigtigt ud.
Hvis man får skåret på langs af fibrene, så er det ganske rigtigt en
udfordring for kæbemuskulaturen. Få slagteren til at ridse den sådan
at du kan se udskæringsretningen.

mvh
Peter



Jørgen Hess (13-11-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 13-11-02 23:27


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:aqucha$1os6$1@news.cybercity.dk...
> hvilken steg egner sig bedst til ovnstegning? Jeg har prøvet en gang med
en
> culotte, men det blev et noget sejt resultat. Er culotter seje i kødet
eller
> har jeg bare være uheldig med købet?
>
>
> Mvh Thomas
>
>
Har som gæst prøvet at få den møreste culotte nogen kunne tænke sig, og den
sejeste culotte nogen kunne tænke sig. De var købt i Irma, Espergærde, lå
ved siden af hinanden i ovnen, og blev, iflg. værtinden, udskåret ens.
mvh
Jørgen




Thomas Hjort (14-11-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 14-11-02 01:59


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:aqucha$1os6$1@news.cybercity.dk...
> hvilken steg egner sig bedst til ovnstegning? Jeg har prøvet en gang med
en
> culotte, men det blev et noget sejt resultat. Er culotter seje i kødet
eller
> har jeg bare være uheldig med købet?


Der skulle have stået culotte ELLER cuvette :)

Hvad er egentligt forskellen på de to udskæringer?


Mvh Thomas



Poul-Erik Andreasen (14-11-2002)
Kommentar
Fra : Poul-Erik Andreasen


Dato : 14-11-02 14:04

On Wed, 13 Nov 2002 21:26:14 +0100
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote:

> hvilken steg egner sig bedst til ovnstegning? Jeg har prøvet en gang med en
> culotte, men det blev et noget sejt resultat. Er culotter seje i kødet eller
> har jeg bare være uheldig med købet?

Culotte regnes normalt som det "sejeste" stykke kød der kan trods alt er
mørt nok til en rødstegning. Det vil derfor være mere kritisk med hensyn til
om det et velhængt godt stykke kød fra et ungt dyr. Derudover er der som
der er en der har nævnt skæreretningen, jeg kan tilføje at den skifter. først
skærer man ca halvejs ned fra spidsen, hvorefter stykket vendes og skæres på
den anden led.



--
Poul-Erik Andreasen

Poul F. Andersen (14-11-2002)
Kommentar
Fra : Poul F. Andersen


Dato : 14-11-02 19:22

Derudover er der som
> der er en der har nævnt skæreretningen, jeg kan tilføje at den skifter.
først
> skærer man ca halvejs ned fra spidsen, hvorefter stykket vendes og skæres

> den anden led.

...og det er ikke så svært at se.
Kik "i bunden" inden stegningen og check muskelfibrene. Sæt en kødnål der
hvor retningen skifter, så går det ikke galt. Skær altid PÅ TVÆRS af
fibrene.
Og husk------ TYNDE skiver........!

--
Venligst
Poul F. Andersen



Poul-Erik Andreasen (14-11-2002)
Kommentar
Fra : Poul-Erik Andreasen


Dato : 14-11-02 14:07

On Thu, 14 Nov 2002 01:58:58 +0100
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> wrote:

>
> "Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:aqucha$1os6$1@news.cybercity.dk...
> > hvilken steg egner sig bedst til ovnstegning? Jeg har prøvet en gang med
> en
> > culotte, men det blev et noget sejt resultat. Er culotter seje i kødet
> eller
> > har jeg bare være uheldig med købet?
>
>
> Der skulle have stået culotte ELLER cuvette :)
>
> Hvad er egentligt forskellen på de to udskæringer?

En cuvette er mindre og kan normalt ikke rødsteges.

--
Poul-Erik Andreasen

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste