/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Wok - støbejern eller pladejern?
Fra : Olsen


Dato : 10-11-02 19:58

Er der nogen fordel ved en støbejernswok fremfor en traditionel
pladejerns (m. flad bund)? Den skal anvendes på gas.

Olsen


--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

 
 
Trine Kornum Christi~ (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 10-11-02 20:08

"Olsen" <hanegal@hotmail.com> writes:

> Er der nogen fordel ved en støbejernswok fremfor en traditionel
> pladejerns (m. flad bund)? Den skal anvendes på gas.

Ideen i en wok er jo netop at den skal bruges til lynstegning, det
virker efter min erfaring bedste hvis materialet bliver hurtigt varmt
og hurtigt koldt igen.

En støbejernswok er lang tid om at blive ordentlig varm, men når den
først er varm, så tager det ret lang tid før den bliver kold igen. Det
gør at de lynstegte grøntsager står og bliver bløde/møre i wokken.
Hvis man altid hælder retten over i et fad el.l så snart maden er
færdig, så gør det ikke den store forskel, bortset fra altså at den
skal have længere tid om at blive varm.

Jeg foretrækker altså en tynd wok og jeg kan sagtens finde anvendelse
for mine støbejernsgryder alligevel.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

Kim Jensen (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 10-11-02 21:28

Olsen wrote:
> Er der nogen fordel ved en støbejernswok fremfor en traditionel
> pladejerns (m. flad bund)? Den skal anvendes på gas.

Jeg bruger en støbejernswok over gas. Jeg kan ikke følge Trine i, at det
tager langt tid at varme den op - 1-2 minutter og min er rygende varm.
Desuden bliver siderne så tilpas lune/varme at det er nemt at skubbe fx
kød op på siderne mens men steger grøntsager i bunden, uden at kødet
ligger og bliver koldt.

Jeg tror dybest set det er et spørgsmål om smag og behag

--
Med venlig hilsen
Kim Jensen
_____________________________________________________
newscaster.dk - nyheder i din TaskBar eller via email




Lars Ladingkaer (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Lars Ladingkaer


Dato : 10-11-02 22:01

"Kim Jensen" skrev:
> Jeg tror dybest set det er et spørgsmål om smag og behag

Og vel produkternes kvalitet iøvrigt.

Jeg har lidt erfaring med:

En billig pladejernswok over elkomfur = middelmådigt resultat og svært at
styre processen præcist.

En god kvalitet støbejernswok over gas = perfekt resultat og meget nem
kontrol over processen. Som du selv siger, når noget bliver for varmt kan
man skubbe man det lidt op ad siderne.

Mvh, Lars



Goofey (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Goofey


Dato : 10-11-02 22:56

Hej
En "pladejernswok" er det eneste rigtige , efter min mening.
Den kan tåle de tiltider MEGET høje temperaturer , hvilket støbejern ikke
kan , da der kan springe flager af støbejernet.
Desuden holder støbejernswok'en for meget på varmen , efter den er fjernet
fra gassen.
Støbejernswok'en er også for tung til at "fægte" med en hånd!
En korrekt behandlet "pladejernswok" , oparbejder en slags "sliplethinde"
som gør at intet hænger i.
Når du har gas , så brug en "pladejernswok" med rund bund.
OBS...Jeg har en støbejernswok til afhentning gratis:)
Jægerspris.
MVH Goofey




Web.Woman (12-11-2002)
Kommentar
Fra : Web.Woman


Dato : 12-11-02 21:48

"Olsen" <hanegal@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:ac485dcf2dad92c5a22bbedeb161acbc.79270@mygate.mailgate.org...
> Er der nogen fordel ved en støbejernswok fremfor en traditionel
> pladejerns (m. flad bund)? Den skal anvendes på gas.

Jeg har to støbejernswok'er, som jeg bruger på gas.
De har afløst en traditionel pladejernsditto, som jeg aldrig blev helt glad
for.

Nu får jeg snart induktionskomfur.... har nogen af jer erfaring med, hvor
gode støbejerns-wok'er så er? Det er bare nogle ganske almindelige og
billige støbejernswok'er jeg har. En stor og en lille. Kan jeg mon forvente,
at de kan bruges på induktionskomfuret. Eller er det en god idé at skrive en
wok på julegaveønskelisten? Og hvilken bør jeg i givet fald ønske mig?

Rare hilsner
Lisbeth



Jørgen Hess (12-11-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 12-11-02 23:59


"Web.Woman" <anaeitis @ pc.dk> skrev i en meddelelse
news:3dd16c6c$0$5761$ba624c82@nntp04.dk.telia.net...
> "Olsen" <hanegal@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:ac485dcf2dad92c5a22bbedeb161acbc.79270@mygate.mailgate.org...
> > Er der nogen fordel ved en støbejernswok fremfor en traditionel
> > pladejerns (m. flad bund)? Den skal anvendes på gas.
>
> Jeg har to støbejernswok'er, som jeg bruger på gas.
> De har afløst en traditionel pladejernsditto, som jeg aldrig blev helt
glad
> for.
>
> Nu får jeg snart induktionskomfur.... har nogen af jer erfaring med, hvor
> gode støbejerns-wok'er så er? Det er bare nogle ganske almindelige og
> billige støbejernswok'er jeg har. En stor og en lille. Kan jeg mon
forvente,
> at de kan bruges på induktionskomfuret. Eller er det en god idé at skrive
en
> wok på julegaveønskelisten? Og hvilken bør jeg i givet fald ønske mig?
>
> Rare hilsner
> Lisbeth
>
>
Prøv.
Komfuret tager ikke skade, men med støbejern burde der komme en varmeeffekt.
Hvis det ikke virker, vil wokene forblive kolde.
mvh
Jørgen




Simon Nejmann (13-11-2002)
Kommentar
Fra : Simon Nejmann


Dato : 13-11-02 12:34

On Tue, 12 Nov 2002 23:58:54 +0100, "Jørgen Hess"
<joergen.h@ahvamail.dk> wrote:

>> Nu får jeg snart induktionskomfur.... har nogen af jer erfaring med, hvor
>> gode støbejerns-wok'er så er? Det er bare nogle ganske almindelige og
>> billige støbejernswok'er jeg har. En stor og en lille. Kan jeg mon
>forvente,
>> at de kan bruges på induktionskomfuret. Eller er det en god idé at skrive
>en
>> wok på julegaveønskelisten? Og hvilken bør jeg i givet fald ønske mig?

>Prøv.
>Komfuret tager ikke skade, men med støbejern burde der komme en varmeeffekt.
>Hvis det ikke virker, vil wokene forblive kolde.

Det er nemt at teste om en gryde, pande, wok, whatever virker på et
induktionskomfur. Tag en magnet, hvis den kan sidde på gryden så dur
den, ellers dur den ikke.
Med andre ord: Et induktionskomfur dur kun med magnetiske ting - det
er også grunden til at man kan skrue op på fuld og stadig placerer
hånden på pladen uden at kunne mærke noget (med mindre man har en
magnetisk ring på fingeren).

--
Med venlige hilsner
Simon Nejmann

Web.Woman (13-11-2002)
Kommentar
Fra : Web.Woman


Dato : 13-11-02 08:50

"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
news:3dd187fa$0$63937$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...

> Prøv.

Jooo... har jeg selvfølgelig også tænkt mig *S*

Men nu er det sådan, at familien og vennerne skal købe julegaver FØR jeg får
induktionskomfuret. Derfor ville det være rart at vide på forhånd - hvis
nogen ved besked - om almindelige, billige støbejerns-wik'er dur til sådan
et komfur. Så jeg ved, om der skal stå wok til induktionskomfur på
ønskesedlen *S*

Mvh. Lisbeth



Simon Nejmann (14-11-2002)
Kommentar
Fra : Simon Nejmann


Dato : 14-11-02 11:42

On Wed, 13 Nov 2002 08:49:56 +0100, "Web.Woman" <anaeitis @ pc.dk>
wrote:

>"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
>news:3dd187fa$0$63937$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...

>> Prøv.

>Men nu er det sådan, at familien og vennerne skal købe julegaver FØR jeg får
>induktionskomfuret. Derfor ville det være rart at vide på forhånd - hvis
>nogen ved besked - om almindelige, billige støbejerns-wik'er dur til sådan
>et komfur. Så jeg ved, om der skal stå wok til induktionskomfur på
>ønskesedlen *S*

Det kan jo betyde forskellige ting, når du spørger om de 'dur' :)

Men hvis en magnet kan sidde fast på woken, så kan induktionskomfuret
varme den op. Desuden tror jeg ikke, at måden varmen spreder sig i
woken på et induktionskomfur er så forskellig fra hvordan den opfører
sig på et normalt komfur.
Så mit umiddelbare gæt, uden faktisk nogensinde at have prøvet en wok,
er at hvis du får en magnetisk wok der ville være god på et normalt
komfur, så vil den også være god på et induktionskomfur.

--
Med venlige hilsner
Simon Nejmann

Jette Mogensen (14-11-2002)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 14-11-02 18:34


"Simon Nejmann" <snejmann@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:luu6tug2cugn9pkvehj92ki027ga3qv130@4ax.com...
> On Wed, 13 Nov 2002 08:49:56 +0100, "Web.Woman" <anaeitis @ pc.dk>
> wrote:
>
> >"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> skrev i en meddelelse
> >news:3dd187fa$0$63937$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
> >> Prøv.
>
> >Men nu er det sådan, at familien og vennerne skal købe julegaver FØR jeg
får
> >induktionskomfuret. Derfor ville det være rart at vide på forhånd - hvis
> >nogen ved besked - om almindelige, billige støbejerns-wik'er dur til
sådan
> >et komfur. Så jeg ved, om der skal stå wok til induktionskomfur på
> >ønskesedlen *S*
>
> Det kan jo betyde forskellige ting, når du spørger om de 'dur' :)
>
> Men hvis en magnet kan sidde fast på woken, så kan induktionskomfuret
> varme den op. Desuden tror jeg ikke, at måden varmen spreder sig i
> woken på et induktionskomfur er så forskellig fra hvordan den opfører
> sig på et normalt komfur.
> Så mit umiddelbare gæt, uden faktisk nogensinde at have prøvet en wok,
> er at hvis du får en magnetisk wok der ville være god på et normalt
> komfur, så vil den også være god på et induktionskomfur.
>
> --
> Med venlige hilsner
> Simon Nejmann

Jeg har induktionskomfur og både en støbejernswok og en pladejernswok med
tefal (fra Ikea). Begge virker fortrinligt. Men jeg foretrækker den sidste
både fordi den er lettere at håndtere og, ikke kræver så meget fedtstof.Når
du taler om pladejern så er det hvad bunden består af der er det afgørende
for om wokken virker på induktion.Så prøv dig frem med magneten.

mvh Jette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408945
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste