/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Boller i karry
Fra : Thïngmand


Dato : 01-11-02 11:31

Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til aften, men hvordan undgår
jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?

--


Med venlig hilsen

Michael Thingmand Henriksen
MISU Reklame
Tlf. 4821 9001



 
 
Kurt Hansen (01-11-2002)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 01-11-02 14:06

On Fri, 1 Nov 2002 11:31:20 +0100, Thïngmand wrote:

>Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til aften, men hvordan undgår
>jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?

Fa din slagter til at hakke farsen to gange, klask et æg i farsen og
rør det grundigt. En fars med en anstændig fedtprocent holder bedre
sammen, hvilket iøvrigt også får bollerne til at smage bedre

Venlig hilsen
Kurt Hansen

Peter Westh (01-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 01-11-02 17:01

"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
news:3dc257f5$0$28803$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til aften, men hvordan
undgår
> jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?

1) Rører farsen grundigt
2) Koger dem i vand som kun lige simrer, de må ikke bulderkoge.

MVH

Peter



Peter (01-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter


Dato : 01-11-02 20:30

Køb en gang rå medisterpølse og pres farsen ud i boller direkte i kogende
vand.
Denne type fars smuldrer aldrig.

Bon appetit.
Peter.

"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
news:3dc257f5$0$28803$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til aften, men hvordan
undgår
> jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?
>
> --
>
>
> Med venlig hilsen
>
> Michael Thingmand Henriksen
> MISU Reklame
> Tlf. 4821 9001
>
>



Claus Lerbech Jensen (02-11-2002)
Kommentar
Fra : Claus Lerbech Jensen


Dato : 02-11-02 18:10


"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> wrote in message
news:3dc257f5$0$28803$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til aften, men hvordan
undgår
> jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?
>
> --
>
>
> Med venlig hilsen
>
> Michael Thingmand Henriksen
> MISU Reklame
> Tlf. 4821 9001
>


eller du kan komme lidt kartoffelmel i farsen mens du laver den det giver en
god fast bolle der ikke smudler



Claus Lerbech Jensen (02-11-2002)
Kommentar
Fra : Claus Lerbech Jensen


Dato : 02-11-02 18:13


"Claus Lerbech Jensen" <claus@lerbech.dk> wrote in message
news:3dc406e7$0$28354$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> wrote in message
> news:3dc257f5$0$28803$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til aften, men hvordan
> undgår
> > jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?
> >
> > --
> >
> >
> > Med venlig hilsen
> >
> > Michael Thingmand Henriksen
> > MISU Reklame
> > Tlf. 4821 9001
> >
>
>
> eller du kan komme lidt kartoffelmel i farsen mens du laver den det giver
en
> god fast bolle der ikke smudler
>
>

gelmte at kartoffelmelet lige skal blades med almindeligt mel inden det
kommes i eller klumper det sammen



Familien Paasch (03-11-2002)
Kommentar
Fra : Familien Paasch


Dato : 03-11-02 00:20

Lav en almindelig frikadellefars og undlad løg, dette har
aldrig givet problemer uanset om farsen er hakket en eller
to gange. De dele jeg bruger er skinkefars - æg - mel -
mælk - salt - peber. Vandet må aldrig koge.

Mvh. Børge

"Claus Lerbech Jensen" <claus@lerbech.dk> skrev i en
meddelelse
news:3dc407ba$0$28342$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Claus Lerbech Jensen" <claus@lerbech.dk> wrote in message
> news:3dc406e7$0$28354$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> >
> > "Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> wrote in message
> > news:3dc257f5$0$28803$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til
aften, men hvordan
> > undgår
> > > jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?
> > >
> > > --
> > >
> > >
> > > Med venlig hilsen
> > >
> > > Michael Thingmand Henriksen
> > > MISU Reklame
> > > Tlf. 4821 9001
> > >
> >
> >
> > eller du kan komme lidt kartoffelmel i farsen mens du
laver den det giver
> en
> > god fast bolle der ikke smudler
> >
> >
>
> gelmte at kartoffelmelet lige skal blades med almindeligt
mel inden det
> kommes i eller klumper det sammen
>
>



Jørgen Hess (04-11-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 04-11-02 23:15


"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
news:3dc257f5$0$28803$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til aften, men hvordan
undgår
> jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?
>
> --
>
>
> Med venlig hilsen
>
> Michael Thingmand Henriksen
> MISU Reklame
> Tlf. 4821 9001
>
>
Der er kommet mange gode råd, især med at røre godt.
Det er nemlig forskellen. En frikadelle fars må IKKE røres godt, i den
kommer du en afmålt mængde væske i og når farsen begynder at blive fast skal
der ikke røres mere.
Til kødboller skal der tværtimod røres længe, og når farsen bliver for fast
kommes lidt mere væske i, sådan fortsættes indtil farsen ikke kan tage mere
væske. Så skulle bollerne gerne forblive hele under kogningen.

Jørgen




Jens Bovbjerg (05-11-2002)
Kommentar
Fra : Jens Bovbjerg


Dato : 05-11-02 10:04

Lige en lille detalje, som du måske ikke er opmærksom på: Vandet må ikke
koge, men skal holdes lige under kogepunktet for ikke at bollerne skal gå i
stykker.
PS: vandet koger når det bobler

m.v.h.
Jens
"Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> wrote in message
news:3dc6f309$1$52934$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
> news:3dc257f5$0$28803$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg skal have lavet en gang boller i karry her til aften, men hvordan
> undgår
> > jeg at bollerne smuldrer når jeg koger dem?
> >
> > --
> >
> >
> > Med venlig hilsen
> >
> > Michael Thingmand Henriksen
> > MISU Reklame
> > Tlf. 4821 9001
> >
> >
> Der er kommet mange gode råd, især med at røre godt.
> Det er nemlig forskellen. En frikadelle fars må IKKE røres godt, i den
> kommer du en afmålt mængde væske i og når farsen begynder at blive fast
skal
> der ikke røres mere.
> Til kødboller skal der tværtimod røres længe, og når farsen bliver for
fast
> kommes lidt mere væske i, sådan fortsættes indtil farsen ikke kan tage
mere
> væske. Så skulle bollerne gerne forblive hele under kogningen.
>
> Jørgen
>
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408945
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste