/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sauce til oksemørbrad
Fra : Michael


Dato : 17-10-02 16:37

Hej NG

Til en oksemørbrad med bagt kartoffel skal der serveres hvilken sauce (og
vin) samt evt. en opskrift på denne sauce

Michael



 
 
mcloud (17-10-2002)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 17-10-02 19:48

"Michael" skrev d. 17-10-02 16:37 dette indlæg :
> Hej NG
>
> Til en oksemørbrad med bagt kartoffel skal der serveres hvilken sauce
(og
> vin) samt evt. en opskrift på denne sauce
>
> Michael
>
> hej Michael
Jeg ville servere en bordelaisesauce ,her er opskriften :
100 gram hakkede skalotteløg
25 gram smør
3½ dl rødvin
3/4 liter kraftig oksebouilon
50 gram smør

De hakkede skalotteløg svitses i løg,nedkoges i rødvinen og tilsættes
oksebouilonnen der koges ned til det halve , skummes og sigtes og de
50 gram smør tilsættes i kold tilstand i små firkanter( dette kaldes at
montere saucen ) Man kan med stor succes tilføje saucen 150 gram
finthakkede svitsede champignon.
Til maden ville jeg servere en god Italiensk vin f.eks en barabesco
eller barolo .
velbekommen og god fornøjelse

mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Jørn Ibsen (17-10-2002)
Kommentar
Fra : Jørn Ibsen


Dato : 17-10-02 21:17

> Til en oksemørbrad med bagt kartoffel skal der serveres hvilken sauce (og
> vin) samt evt. en opskrift på denne sauce

Er'ed en hel oksemørbrad, der skæres i skiver, eller er det tournados,
der bliver smidt på panden ?

Til sidstnævnte kan man lave en hidsig pebersauce (som egentlig ikke
er så overvældende stærk):

2 tsk. madagascarpeberkorn skylles og hakkes groft. Koges et par
minutter i 1 dl. vand, hvorefter der tilsættes en okseboullionterning
samt et skvæt portvin (ruby) med løs hånd og en nervøs latter. Koges ind
og tilsættes ca. 1,64 dl piskefløde (ikke for slankefanatikere). Jævnes
let med majsmel.
Lidt kulør pynter. Hældes på tallerknen før kødet lægges på.
(skideligegyldigt, men det skal man altså).





--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408953
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste