/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lebkuchen ? - nogen der kender en opskrift~
Fra : Ukendt


Dato : 10-10-02 21:26

Hjælp ... vi har en veninde der gerne vil lave en lebkuchen - som hun havde
fået i Schweiz - hun har endda købt en flaske Kirsch. Problemet er bare at
hun ikke kan finde sine opskrifter - og alle vi (såkaldte) venner står
utålmodigt rundt om køkkenbordet og savler .....

Nogen forslag/links ???

Med venlig hilsen
Claus

 
 
mcloud (10-10-2002)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 10-10-02 23:15

"" skrev d. 10-10-02 21:26 dette indlæg :
> Hjælp ... vi har en veninde der gerne vil lave en lebkuchen - som hun
havde
> fået i Schweiz - hun har endda købt en flaske Kirsch. Problemet er
bare at
> hun ikke kan finde sine opskrifter - og alle vi (såkaldte) venner står
> utålmodigt rundt om køkkenbordet og savler .....
>
> Nogen forslag/links ???
>
> Med venlig hilsen
> Claus

hej Claus

Den første, der kom på den ide, var hattemager Achtnicht, der stammede
fra det sydlige Tyskland. Han medbragte en opskrift på en honningdej til
de såkaldte "Lebkuchen", hvilket på dansk blev til honningkager. En tid,
hvor det var knap med bestillinger på hatte, begyndte han derfor at bage
disse kager ude i sin kones køkken, hvorefter han solgte dem i
forretningen eller ude i byen, når det var torvedag. De gik faktisk som
"varmt brød" og inden længe opgav han helt sit fag som hattemager og
nedsatte sig som honningkagebager i Brødrehusets bageri.

Lebkuchen (ca. 70 stk.)

Du skal bruge:
4 mellemstore æg
200 g rørsukker
½tsk. Maldon sea salt
1 stang vanille, kornene skrabet ud
250 g hele mandler
100 g hele hasselnødder
5 stk. nelliker
½ tsk. fintrevet muskatnød
3 stk. hele kardemommekapsler
1 stk. stødt kanel
100 g mel, sigtet
3 spsk. honning
1 spsk. kakaopulver
100 g groftrevet mørk chokolade (Green & Black eller Lindt)
½ tsk. fintrevet citronskal
fintrevet skal af 2 appelsiner
evt. smeltet chokolade





Sådan gør du:
I en skål piskes æg skummende med rørsukker, havsalt og vanille.
Blend mandler og hasselnødder i en foodprocessor og kom dem op i en
stor skål.
Rist nellike, muskatnød og kardemommekapsler på en tør, hed pande.
Blend eller knus dem.
Bland dem og resten af ingredienserne, sammen med nødderne.
Vend forsigtigt nøddefyldet med æggemassen.
Beklæd en bradepande (25 x 35 cm) med bagepapir og hæld dejen heri.
Bag kagen i midten af en 180 grader varm ovn i ca. 30 min.
Afkøl kagen og skær den ud i 3 x 3 cm terninger.
Vend dem i smeltet chokolade eller spis dem natural.

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Ukendt (11-10-2002)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 11-10-02 07:11

Tusind tak for historie og bageopskrift, det er altid sjovt at få list
historie med - vi skal i denne weekend i sommerhus - ikke langt fra
Christiansfeldt (brødremeninighedens by) ... så nu må vi vist hellere komme
på "studietur"

...... vi har allerede presset hende til at tænde ovnen ....

Men hvor kommer kirsch'en ind i billedet ? .... hun fortalte at der var
forskel på den tyske udgave af lebkuchen og den hun havde fået i Schweis -
MEN NU KUNNE JO STARTE MED DEN FØRSTE OPSKRIFT !!! *LOL*

Mange Tak
Claus

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste