/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forskel på ris
Fra : Svend Andersen


Dato : 09-10-02 11:54

Hvad er forskellen på grødris og risotto-ris ?
(bortset fra prisen


hilsen Svend A

Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/



 
 
kautaq (09-10-2002)
Kommentar
Fra : kautaq


Dato : 09-10-02 14:07

Svend Andersen wrote:

> Hvad er forskellen på grødris og risotto-ris ?
> (bortset fra prisen

Det ved jeg ikke, men et opslag i Lademanns Madvareleksikon
giver følgende:

Italienske ris
En stor og rundkornet ristype. Der findes
både brune og hvide ris, og deres konsistens
er velegnet til den klassiske risret /risotto/

Grødris
Et poleret, rundt og buttet riskorn, der
koger helt ud. Det anvendes til grød og i
buddinger.

Men jeg har prøvet at lave risotto af hurtigkogte
grødris fra Kvickly. Der var en opskrift på pakken
til risotto (og risengrød), det gik fint og det
smagte godt. Hvilken slags disse hurtigkogte ris
var, ved jeg så ikke.
Men man kan faktisk lave risotto af alm. ris
f.eks. paraboiled - men det bliver aldrig så godt
som med risotto-ris.

--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408953
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste