/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Potkäse
Fra : HL


Dato : 08-10-02 17:09

Hvordan laves Potkäse (ost i en krukke)??????

Mail gerne her i NG og til mig privat




 
 
Inger Pedersen (08-10-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 08-10-02 18:18


"HL" <hl@mail.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> Hvordan laves Potkäse (ost i en krukke)??????
>


Den nemme udgave:

Riv noget ost, I alligevel ikke gider spise, læg det i en skål eller en
krukke og hæld snaps over. Lad det stå i køleskabet og spis den til
søndagsfrokosten, evt. næste søndag.



Carla Meyer. Nutidsmad og husførelse, 1942:

250 g rester af forskellige slags ost skæres i små stykker og overhældes
med:
3 dl mælk
3/4 dl rom eller cognac.

Hældes i en krukke og dækkes til.
Stilles køligt 1 - 2 måneder, rør rundt en gang imellem.
Tilsæt mere rom/cognac, hvis osten ser tør ud.

Gnid potkäsen gennem en sigte og smag til med salt og sukker.

God appetit.
Hilsen Inger



hansi.christiansen (08-10-2002)
Kommentar
Fra : hansi.christiansen


Dato : 08-10-02 19:36

"HL" skrev d. 08-10-02 17:09 dette indlæg :
> Hvordan laves Potkäse (ost i en krukke)??????
>
> Mail gerne her i NG og til mig privat
>
>
> Smuldr gamle ostestykker gerne endeskiver, men uden parafin, og hæld
det i krukken, overhældes med brun rom. Anden spiritus kan også hældes
i, fx.snaps, men det er rommen der er det rigtige, rør rundt en gang i
mellem.

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


mcloud (08-10-2002)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 08-10-02 19:36

"HL" skrev d. 08-10-02 17:09 dette indlæg :
> Hvordan laves Potkäse (ost i en krukke)??????
>
> Mail gerne her i NG og til mig privat
>
>
> hej HL
POTKAESE:
kan laves på forskellige måder.Grundopskriften er som flg.

Osterester rives eller hakkes fint.Tilsær f.eks kommen og snaps eller
rom eller cognac.

Lad det stå og trække i 1 uges tid .Rør lidt idet og tilsæt evt mere
spiritus.

Ønskes en anden smag kan man tilsætte lidt cayennepeber ,salt eller
rørsukker .

Det vigtigste er at du laver grundopskriften og eller selv sætter dit
præg på Din Kaese
mvh mcloud og god fornøjelse

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408953
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste