/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Indbagte porrer i fars???
Fra : Thomas Hjort


Dato : 06-10-02 09:40

Nogen der kender en opskrift, hvor man pakker nogle porrer ind i fars
(hakket kalv og flæsk?) og steger det i ovnen nærmest som forloren hare? Jeg
fik det nogle gange hos min farmor, men kender ikke opskriften.

Mvh Thomas



 
 
Inger Pedersen (06-10-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 06-10-02 12:44


"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:anostt$2kum$1@news.cybercity.dk...
> Nogen der kender en opskrift, hvor man pakker nogle porrer ind i fars
> (hakket kalv og flæsk?) og steger det i ovnen nærmest som forloren hare?
Jeg
> fik det nogle gange hos min farmor, men kender ikke opskriften.
>
> Mvh Thomas
>

Hej Thomas

Farserede porrer fra "Grønsager fra Brugsen":
4 pers.

4 - 5 porrer
Fars:
500 g hakket kalv og flæsk
3 spsk mel
2 æg
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 spsk reven løg
ca. 3 dl mælk

2 dl tomatpure

tilbehør: kartofler eller groft brød

Porrerne skæres i 4 - 5 cm lange stykker og koges 2 - 3 min i vand tilsat
salt.
Farsen røres sammen.
Fars og porrer lægges lagvis i et ildfast fad.
Tomatpure hældes over.
Stilles i ovnen ca. 1 time ved 175 grader.

Men når det er din farmor, er det måske snarere noget som denne?

Farserede porrer fra "Køkkenbogen" 1964:
4 pers.

Kødfars :
400 g kød
1 lille løg, hakket eller revet
60 g mel
ca. 4 dl mælk eller vand
1 æg
2 tsk. salt
1/4 tsk. peber

ca. 6 porrer - kogte, men ikke helt møre - skåret i passende stykker

Læg fars og porrer i et smurt ovnfad - eller:

Bred farsen ud til en aflang firkant på et stykke papir.
Saml den til en pølse omkring porrestykket.
Læg "pølserne" i et smurt ovnfad.

Bag ved 200 grader, til retten er gennembagt - bliver hurtigere mørt i et
fladt fad end i et dybt.

Hilsen Inger









Thomas Hjort (06-10-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 06-10-02 13:35


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3da02208$0$91399$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
> news:anostt$2kum$1@news.cybercity.dk...


Tak for det :)!

Mvh Thomas



Inger Pedersen (06-10-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 06-10-02 14:42


"Inger Pedersen" <inger@pedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse >
> Farserede porrer fra "Grønsager fra Brugsen":

Hovsa!
Det var "Hakket kød fra Brugsen"

Hilsen Inger



Trine Kornum Christi~ (06-10-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 06-10-02 16:32

"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> writes:

> Nogen der kender en opskrift, hvor man pakker nogle porrer ind i fars
> (hakket kalv og flæsk?) og steger det i ovnen nærmest som forloren hare? Jeg
> fik det nogle gange hos min farmor, men kender ikke opskriften.

Sådan som min mor har lært det fra sin mor, og nu har lært mig, så
skal farserede porrer ikke i ovnen, men på panden.

Man skærer porrene i 10 cm lange stykker, koger dem næsten helt,
pakker dem (enkeltvis) ind i frikadellefars og ruller dem i rasp. De
steges på panden til de er godt brune. Spises med kartofler og
smørsovs.

Det er nu sjovt med de gode, gamle danske retter. Det er sådan set det
samme man gør, men der er enkelte variationer alt efter hvor i landet
man kommer fra. Tag nu f.eks. grønlangkål. Hvis der er noget der kan
skabe splid i et ægteskab, så er det da hvordan man skal lave
grønlangkål, det vil sige, lige i mit tilfælde er det ikke noget
problem, jeg bryder mig ikke om det, uanset hvordan det er lavet.


Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

ram2 (08-10-2002)
Kommentar
Fra : ram2


Dato : 08-10-02 19:35

"Thomas Hjort" skrev d. 06-10-02 09:40 dette indlæg :
> Nogen der kender en opskrift, hvor man pakker nogle porrer ind i fars
> (hakket kalv og flæsk?) og steger det i ovnen nærmest som forloren
hare? Jeg
> fik det nogle gange hos min farmor, men kender ikke opskriften.
>
> Mvh Thomas
> Hej Thomas.
Det er ikke så indviklet.

Jeg plejer at lave en frikadellefars, men ikke så lind som til
frikadeller - altså mere fast - og uden løg. (Kan også laves af hakket
lam) Guf.
Gør nogle porer i stand i en længde på ca. 10-12 cm - er ikke så vigtigt
- kog dem næsten færdige (minus 5 minutter) Rul farsen ud på
køkkenbordet eller på et pergamentpapir, men drys hvedemel på først, så
den ikke klæber. Tag en porre og læg på farsen - skær passende stykke af
og rul den om porren. Steg den "farserede porre på en pande. Servér en
hvid opbagt sovs m. reven muskatnød , og evt lidt hønsebouillon til
sammen m. kartofler. Lav rigeligt - de spiser godt!!!!!!!1
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408953
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste