/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tærte-opskrift
Fra : gelovina


Dato : 05-10-02 07:30

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe mig med en - afprøvet og succesfuld - opskrift
på en tærte med brombær (el. andre bær) og marcipan?

Taaaak.
Gelovina



 
 
Ultimativos (05-10-2002)
Kommentar
Fra : Ultimativos


Dato : 05-10-02 14:13


gelovina <gelovina@nospam.tiscali.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3d9e86f3$0$32545$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Er der nogen der kan hjælpe mig med en - afprøvet og succesfuld - opskrift
> på en tærte med brombær (el. andre bær) og marcipan?
>
> Taaaak.
> Gelovina
>
>

Mørdej

150 g (2½ dl) Safir mel
100 g margarine
1-2 spsk sukker
½ æg eller 3 spsk creme fraiche

Margarinen hakkes i melet med en kniv, og smuldres med fingrene.
Sukker, æg eller creme fraichs blandes i, og dejen æltes sammen med let
hånd.
Dejen skal hvile koldt mindst 1/2 time, før den udrulles.
Mørdejen udrulles med let hånd.
Mel drysses på bordet og kagerullen, og dejen løftes op fra bordet ind
imellem.
Et stykke bagepapir mellem dej og kagerulle gør udrulningen nemmere, og
dejen er let at løfte over i formen ved hjælp af bagepapir.

Dejen kan opbevares i køleskab ca. 2 uger eller i frvser ( - 18°) ca. 3
måneder .

Creme fraiche i dejen gør den nem at udrulle og sprødere i konsistensen.
,
Mørdej og tærtedej kan købes færdigfrossen i ruller å 300 g.



Jordbærtærte (6 pers)

1 portion mørdej eller 1 rulle frossen mørdej
80-100 g marcipan
ca. 1 spsk vand
1 æggehvide

1 glas ribsgele
1 spsk Kirsch, cognac eller portvin
250-500 gram jordbær

Tilbehør: Creme fraiche eller flødeskum

Dejen udrulles, lægges over på bageplade og udskæres efter et fad el. lign.
så stor som mulig.
Bunden prikkes med en gaffel.
Forbages 8-10 min. ved 200°, til den er lysebrun.
Marcipanen røres med vand, til der ikke er nogen klumper tilbage, dernæst
røres æggehviden i.
Marcipanen sprøjtes gennem sprøjtepose eller lægges med to teskeer i kanten
af den forbagtebund.
Stilles atter i ovnen 3-4 min. ved 200°, til marcipanen er blevet gylden.
Bunden afkøles (den kan bages flere dage før og pakkes i alufolie).
Jordbærrene halveres.
Geleen varmes lidt i en gryde, til den er halvffydende, og tilsættes Kirsch.
Jordbærrene fordeles tæt på bunden, og geleen øses forsigtigt over.
Tærten kan laves færdig 3-4 timer inden den skal serveres.

Energi: 14140 kilojoule (3140 kalorier) fordelt på 6% fra protein, 50% fra
fedt, 44% fra kulhydrat.

m.v.h.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste