/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Græske kartofler
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 30-09-02 19:27

Hej

Jeg skal i morgen tirsdag lave en tre retters græsk middag.

Forretten bliver Tzatziki og græsk salat.

Hovedretten Souvlaki med lam og svin

Men hvad skal jeg servere til.....? Jeg tænkte på græske kartofler - er der
nogen der har en "vellykket" udgave af dem - som de vil dele med mig?

Ellers hvis der er andre forslag til tilbehør er det også velkomment!

Desuden vil jeg gerne lave ngiet dessert - her er jeg helt blank - ud over
at jeg har noget græsk honning jeg kunne servere med lidt udvandet yougurt -
men det er næsten for let....

Forslag modtages med glæde

Kåre



 
 
netper (30-09-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 30-09-02 20:09

"Kåre Weng Madsen" skrev d. 30-09-02 19:27 dette indlæg :
> Hej
>
> Jeg skal i morgen tirsdag lave en tre retters græsk middag.
>
> Forretten bliver Tzatziki og græsk salat.
>
> Hovedretten Souvlaki med lam og svin
>
> Men hvad skal jeg servere til.....? Jeg tænkte på græske kartofler -
er der
> nogen der har en "vellykket" udgave af dem - som de vil dele med mig?
>
> Ellers hvis der er andre forslag til tilbehør er det også velkomment!
>
> Desuden vil jeg gerne lave ngiet dessert - her er jeg helt blank - ud
over
> at jeg har noget græsk honning jeg kunne servere med lidt udvandet
yougurt -
> men det er næsten for let....
>
> Forslag modtages med glæde
>
> Kåre
>
>
Hej kåre

hvad med denne her

græske kartofler
Antal personer: 4

Ingridienser: 1 kg. kartofler
1 bdt. timian
2 citroner
1 dl. olivenolie
middelhavssalt citronpeber

skrub kartoflerne og skær i både og læg dem i bradepanden og pensl med
olie/citronsaft salt og timian steges i ovn 45 min. Drysses med
citronpeber.

Mvh
Per

Alletiders Kogebog
http://www.dk-kogebogen.dk

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Trine Kornum Christi~ (30-09-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 30-09-02 20:04

"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> writes:

> Jeg skal i morgen tirsdag lave en tre retters græsk middag.
>
> Forretten bliver Tzatziki og græsk salat.
>
> Hovedretten Souvlaki med lam og svin
>
> Men hvad skal jeg servere til.....? Jeg tænkte på græske kartofler - er der
> nogen der har en "vellykket" udgave af dem - som de vil dele med mig?
>
> Ellers hvis der er andre forslag til tilbehør er det også velkomment!

Min lille græske kogebog har et forslag der hedder Briami, det er
ovnbagte grøntsager.

Til 4 personer:
300 g auberginer
300 g courgetter (så kan man slippe af med nogle af dem!)
300 g kartofler
600 g tomater
2 peberfrugter
1 bdt forårsløg
1 bdt persille
salt og friskkværnet peber
1 bk basilikum
3 fed hvidløg
1 dl olivenolie

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1/2 cm tykke skiver.
Vask courgetter og auberginer og skær dem i ca. 1/2 cm tykke skiver
Skold og flå tomaterne
Fjern blomsten på halvdelen af tomaterne og skær dem i små tern
Skær peberfrugterne i strimler
Skær forårsløgene i ringe
Hak persillen
Smør et ovnfast fad og læg tomattern og grøntsager lagvis i
Drys hvert lag med persille, salt, peber og basilikumblade
Varm ovnen op til 180 grader
Varm olivenolien i en kasserolle og pres hvidløgsfeddene ud i den
Dryp blandingen over grøntsagerne
Skær resten af tomaterne i skiver og læg dem øverst
Dæk faddet med staniol og stil det midt i ovnen en time
Fjern staniolen og bag videre i endnu 1/2 time

Selvom jeg ikke har prøvet opskriften selv, så lyder det som noget der
kun kan blive en succes.

> Desuden vil jeg gerne lave ngiet dessert - her er jeg helt blank -
> ud over at jeg har noget græsk honning jeg kunne servere med lidt
> udvandet yougurt - men det er næsten for let....

Kogebogen har en opskrift på gele med friske frugter. Hvis du er
interesseret så skal jeg også nok skrive den.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

mcloud (30-09-2002)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 30-09-02 21:00

"Kåre Weng Madsen" skrev d. 30-09-02 19:27 dette indlæg :
> Hej
>
> Jeg skal i morgen tirsdag lave en tre retters græsk middag.
>
> Forretten bliver Tzatziki og græsk salat.
>
> Hovedretten Souvlaki med lam og svin
>
> Men hvad skal jeg servere til.....? Jeg tænkte på græske kartofler -
er der
> nogen der har en "vellykket" udgave af dem - som de vil dele med mig?
>
> Ellers hvis der er andre forslag til tilbehør er det også velkomment!
>
> Desuden vil jeg gerne lave ngiet dessert - her er jeg helt blank - ud
over
> at jeg har noget græsk honning jeg kunne servere med lidt udvandet
yougurt -
> men det er næsten for let....
>
> Forslag modtages med glæde
>
> Kåre
>
> hej Kåre
mit foreslag til græske kartofler er flg.

store kartofler skæret i både med skræl på
6-7 spsk olivenolie
timian
basilikum
persille
oregano
dild
peber og salt
og masser af citron til at komme over kartoflerne når de er færdige
Hæld det hele undtaget citron sammen og giv kartoflerne 1½ time på 200
grader så de er dejlige sprøde,derefeter citron lige inden servering
mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søren Lindholt (01-10-2002)
Kommentar
Fra : Søren Lindholt


Dato : 01-10-02 12:54


Kåre Weng Madsen <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> wrote in article
<ana53u$5q9$1@sunsite.dk>...

> Men hvad skal jeg servere til.....? Jeg tænkte på græske kartofler - er
der
> nogen der har en "vellykket" udgave af dem - som de vil dele med mig?

Jeg vil også være med.

Kartoffelbåde lægges i bradepande med rigelig olivenolie, citronsaft, lidt
vand, salt, peber, oregano osv.
Ovenpå kan lægges en hel kylling der evt. er skåret halvt igennem og "bredt
ud"
En times tid ved 200 grader giver et godt resultat.
Uha det er godt!!! og enkelt tilmed. Måske skulle du lægge lam/gris ind på
kartoflerne?
Ovenstående er opskrift fra gode gamle restaurant Athena i Aalborg, hvor
der nu ligger en kro som Morten hævder er hans.
Og der bliver man nok IKKE trukket med ud i køkkenet så kokken selv kan
forklare opskriften når man er nysgerrig.
Og man risikerer sikkert IKKE en times foredrag om de sidste 2000 års
græsk/tyrkiske genvordigheder

Desserten må jeg også melde pas til... hov, det skulle da lige være friske
figner, toppen kappes af og drysses med farin. De stikkes i bunden og
stilles i en form med whisky i bunden, og hældes hældes whisky over. Bages
i ovn i til bløde og rare. Serveres med noget hvidt koldt ismejeriprodukt
efter egen præference.

--
Søren

Kåre Weng Madsen (01-10-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 01-10-02 16:13

Tak for alle svarene.... jeg er næsten færdig i køkkenet - og det ser
lækkert ud....

Kåre



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408953
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste