/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kommentarer til tex-mex-confusions-køkken-~
Fra : Kåre Nejmann


Dato : 25-09-02 21:28

Kære gruppe

Jeg har været så uforsigtig at invitere nogle tidligere
klassekammerater til fest om et par uger, og nu er jeg efterhånden ved
at have en idé til aftenens menu. Men jeg kunne godt bruge lidt
kommentarer og gode ideer - også omkring, hvor meget jeg skal lave -
og anbefalinger af konkrete opskrifter
Vi bliver omkring 15 mennesker.

Min "brainstorm" ser således ud:

Til forret:
Kartoffelsuppe m. bacon - billigt, nemt og kan laves i forvejen.
Normalt serveres der jo brød til suppe, men denne er ret 'kraftig', så
jeg tror nok, at jeg springer brødet over.

Til hovedret en tex-mex-inspiret buffet med:
Texas Chaingang Chili *
Pintobønner
Salsa
Guacamole
En slags brød - måske tortilla, men det er nok lidt for tidskrævende
og jeg mangler en opskrift.
Salat - måske en coleslaw og en 'grov' salat med tomat, løg og ?

Dessert:
....ved jeg ikke om vi kan spise - men skal det være, så skal det være
lavet i forvejen og være hurtigt at servere. Nogen forslag?


*) Texas Chaingang Chili af Chili John Rasmussen består af:

1 kg hakket løg
10 fed finthakket hvidløg
3 kg oksetykkam i tern
3 dåser hakket tomat
2½ dl grønsagsboullion
spidskommen, 3-peber, kaffe, øl, oregano, salt og chilipasta.

--
På forhånd tak
Kåre Nejmann

 
 
Vagn Torup & Rikke B~ (25-09-2002)
Kommentar
Fra : Vagn Torup & Rikke B~


Dato : 25-09-02 21:50


"Kåre Nejmann" <post@kanFJERN_DETTE.dk> skrev i en meddelelse
news:qd44pu0a1td84gtchvpuma8g2nk4iucvbe@4ax.com...
>
> Min "brainstorm" ser således ud:
>
> Til forret:
> Kartoffelsuppe m. bacon - billigt, nemt og kan laves i forvejen.
> Normalt serveres der jo brød til suppe, men denne er ret 'kraftig', så
> jeg tror nok, at jeg springer brødet over.
>
> Til hovedret en tex-mex-inspiret buffet med:
> Texas Chaingang Chili *
> Pintobønner
> Salsa
> Guacamole
> En slags brød - måske tortilla, men det er nok lidt for tidskrævende
> og jeg mangler en opskrift.
> Salat - måske en coleslaw og en 'grov' salat med tomat, løg og ?
>
> Dessert:
> ...ved jeg ikke om vi kan spise - men skal det være, så skal det være
> lavet i forvejen og være hurtigt at servere. Nogen forslag?
>
Hej Kåre
Jeg ville nok ikke lave en kartoffelsuppe til forret. Jeg synes ikke den
passer med resten og er i øvrigt for tung synes jeg, da hovedretten også er
kraftig.
I stedet ville jeg købe nogle mexicanske chips (ka ikke huske hvad de
hedder) og så sætte grøntsager ind på bordet f.eks. minimajs og 2-3 andre
slags.
Det harmonerer selvfølgelig ikke rigtig med at du også laver buffet som
hovedret, men alligevel ville jeg nok vælge den løsning. Alternativt kunne
du lave en tomatsuppe. Den kan jo også laves i forvejen.
Desserten ville jeg ikke gøre meget ud af. Folk er proppede efter sådan en
middag (og glade! - det ville jeg i hvert fald være!) men måske et fad med
blandet frugt og knive, så man kan tage lidt af hvert. Det er også ret
hyggeligt.
MVH Rikke

--
Du kan finde ideer til aftensmaden,
aktiviteter med ungerne, sparetips,
læse om hjemmefødsler og meget
mere på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk




Henriette (26-09-2002)
Kommentar
Fra : Henriette


Dato : 26-09-02 08:36

Hej Kåre

Jeg giver Rikke ret - ingen suppe-forret.

Jeg tror Rikke mener nachos chips. De er gode at nippe til som en slags
forret med salsa og guachomole. Jeg ved du har det med i hovedretten også
men alligevel synes jeg det passer bedre ind. Du kan evt. overhælde chipsene
med salsaen og cheddarost og så i ovnen til osten smelter.
Alternativt kunne du lave en avocado-salat til forret.

Frugt til dessert lyder godt, nu er der jo også friske figner. Vil du have
noget sødt kan du jo samtidig sætte en skål med lidt chokolade ind og måske
servere mexicansk kaffe til ? (Uhm)

God fornøjelse

Henriette
"Vagn Torup & Rikke Bachmann" <vagntorup@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:Zhpk9.109$mI3.2716@news.get2net.dk...
>
> "Kåre Nejmann" <post@kanFJERN_DETTE.dk> skrev i en meddelelse
> news:qd44pu0a1td84gtchvpuma8g2nk4iucvbe@4ax.com...
> >
> > Min "brainstorm" ser således ud:
> >
> > Til forret:
> > Kartoffelsuppe m. bacon - billigt, nemt og kan laves i forvejen.
> > Normalt serveres der jo brød til suppe, men denne er ret 'kraftig', så
> > jeg tror nok, at jeg springer brødet over.
> >
> > Til hovedret en tex-mex-inspiret buffet med:
> > Texas Chaingang Chili *
> > Pintobønner
> > Salsa
> > Guacamole
> > En slags brød - måske tortilla, men det er nok lidt for tidskrævende
> > og jeg mangler en opskrift.
> > Salat - måske en coleslaw og en 'grov' salat med tomat, løg og ?
> >
> > Dessert:
> > ...ved jeg ikke om vi kan spise - men skal det være, så skal det være
> > lavet i forvejen og være hurtigt at servere. Nogen forslag?
> >
> Hej Kåre
> Jeg ville nok ikke lave en kartoffelsuppe til forret. Jeg synes ikke den
> passer med resten og er i øvrigt for tung synes jeg, da hovedretten også
er
> kraftig.
> I stedet ville jeg købe nogle mexicanske chips (ka ikke huske hvad de
> hedder) og så sætte grøntsager ind på bordet f.eks. minimajs og 2-3 andre
> slags.
> Det harmonerer selvfølgelig ikke rigtig med at du også laver buffet som
> hovedret, men alligevel ville jeg nok vælge den løsning. Alternativt kunne
> du lave en tomatsuppe. Den kan jo også laves i forvejen.
> Desserten ville jeg ikke gøre meget ud af. Folk er proppede efter sådan en
> middag (og glade! - det ville jeg i hvert fald være!) men måske et fad med
> blandet frugt og knive, så man kan tage lidt af hvert. Det er også ret
> hyggeligt.
> MVH Rikke
>
> --
> Du kan finde ideer til aftensmaden,
> aktiviteter med ungerne, sparetips,
> læse om hjemmefødsler og meget
> mere på:
> www.rikkebachmann.webbyen.dk
>
>
>



Torben Abildgaard (26-09-2002)
Kommentar
Fra : Torben Abildgaard


Dato : 26-09-02 23:58

Kartoffelsuppe:
Lækkert, men lidt tungt før en gang grydebix. Ville nok gå i fisk
eller skaldyr.

Chaingang:
Ville servere coleslaw til chaingang'en - hvilket John også selv
plejede at gøre i gamle dage. Lime-sukker-dressingen giver en god
smag sammen med den mørlke chili og desuden fungerer den som
redningsplanke, hvis man har vovet sig for langt ud. Også ris og
brød. Og så er det nemt, selv om I er mange.

Server gerne syltede jalapeños til, hvis du har en god pusher i
nærheden. Bor du i København, så besøg Sem Sem, hvor de har nogle
godt krydrede fiduser på dåse.

Dessert:
Hvad med en ostekage, eller en tærte med creme fraiche. Eller bare
vanilleis og frugt. Super til efterbrænderen.

--

|
[OO]
<>' Torben


"Kåre Nejmann" <post@kanFJERN_DETTE.dk> skrev i en meddelelse
news:qd44pu0a1td84gtchvpuma8g2nk4iucvbe@4ax.com...
> Kære gruppe
>
> Jeg har været så uforsigtig at invitere nogle tidligere
> klassekammerater til fest om et par uger, og nu er jeg
efterhånden ved
> at have en idé til aftenens menu. Men jeg kunne godt bruge lidt
> kommentarer og gode ideer - også omkring, hvor meget jeg skal
lave -
> og anbefalinger af konkrete opskrifter
> Vi bliver omkring 15 mennesker.
>




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste