/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
tomatsuppe
Fra : sune vuorela


Dato : 25-09-02 16:58

Hjesa!

I morgen aften skal jeg servere tomatsuppe for en 8 mennesker...
Så jeg ville gerne høre nogle tricks til at komme fra en god
tomatsuppe, som jeg godt kan levere, til en superduper rigtig god
tomatsuppe..

På forhånmd tak

--
Sune

 
 
rasmus carlsen (25-09-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 25-09-02 17:07


> I morgen aften skal jeg servere tomatsuppe for en 8 mennesker...
> Så jeg ville gerne høre nogle tricks til at komme fra en god
> tomatsuppe, som jeg godt kan levere, til en superduper rigtig god
> tomatsuppe..

3 til 4 dåser flåede tomater i en gryde (og fyld så de tomme dåser med vand
og hækld det ved) - kog og lad simre ... blend det evt ... ellers pres det
gennem en si, nå det har simret et par timer.

Svits finthakket løg og lidt hvidløg i bunden af en gryde ... hæld
ovenstående i sammen med en god slat hjemmelavet fond, riv et par gulerødder
fint og kom dem i (det er godt for konsistensen).

Så skal der bare lidt salt og pebber og en smule oregano og chili i (men pas
på - det bliver nemt meget stærkt).

Bliver det for stærkt hælder du en klat fløde eller creme fraiche på toppen
og pynter evt. med lidt grønt.

velbekomme!

ras



Bettina Madsen (25-09-2002)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 25-09-02 18:44

Hvis jeg skulle lave en tomatsuppe ville jeg på denne årstid bruge
friske tomater sammen med lidt tomatpasta.

Ingredienser:

Friske tomater - flå dem evt.
Kartofler til at jævne med ( 5-6 stk til en stor portion)
Løg (gerne mange)
evt. lidt hvidkål
Tomatpasta
Basilikum - tørret eller frisk.
Sødmælk eller fløde (13% eller 38%) til at tagen den skarpe smag
evt. vand
salt og peber

Kog kartofler, løg og kål. godt lidt vand. Kom ituskårne
tomater + tomatpasta og basilikum i. Kog suppen godt igennem.
Suppen blendes til den er helt glat, og koges igen.
Den kan godt koge i lang tid, den bliver kun bedre.
Tilsidst kommes mælk/fløde i suppen og den koges op igen.
Smag til med salt og peber.

Server evt med suppehorn (små pasta´er) og fiskeboller

Velbekomme

Bettina



mcloud (25-09-2002)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 25-09-02 20:17

"sune vuorela" skrev d. 25-09-02 16:58 dette indlæg :
> Hjesa!
>
> I morgen aften skal jeg servere tomatsuppe for en 8 mennesker...
> Så jeg ville gerne høre nogle tricks til at komme fra en god
> tomatsuppe, som jeg godt kan levere, til en superduper rigtig god
> tomatsuppe..
>
> På forhånmd tak
>
> --
> Sune

hej Sune her er mit bidrag til tomatsuppe,denne portion er til 4
personer

200 g Bacon i skiver
3 dåser hakkede flåede tomater
1 dåse koncentreret tomat puré
1 stort løg
4 fed hvidløg
2 store grønne chili-frugter (efter behag )
1/2 l hønse fond (eller buillon)
1 tsk oregano
2 tsk basilikum
Salt og Peber
Pynt med friskhakket basilikum
Parmasan eller revet Mozzarellaost


Skær baconen i små tern og Svits det. Tilsæt løg, hvidløg, chili og
krydderier. Hæld fond'en ned i blandingen og tilsæt derefter de hakkede
tomater og den koncentrerede tomat puré. Lad suppen små-simre i ca 30
min. Tilsæt evt. lidt pasta eller ris for at give suppen lidt mere
fylde. Kan ved servering drysses med frisk revet parmasanost

mvh mcloud

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste