/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sesamolie
Fra : Svend Andersen


Dato : 25-09-02 11:22

Jeg har lyst til selv at lave min egen sesamolie

Kan man det ?



hilsen Svend A

Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/



 
 
lcj@wanadoo.dk (25-09-2002)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 25-09-02 13:46

On Wed, 25 Sep 2002 12:22:10 +0200, "Svend Andersen"
<svend@enterpol.dk> wrote:

>Jeg har lyst til selv at lave min egen sesamolie
>
>Kan man det ?
>
ja du skal "bare" presse sesamfrø og si olien fra.


Svend Andersen (25-09-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 25-09-02 17:40

lcj@wanadoo.dk writes:
>ja du skal "bare" presse sesamfrø og si olien fra.

Hvordan skal de presses ?
I hvilken olie ?
Hvor længe skal de trække ?
Skal/kan det sis i et kaffefilter ?
Skal sesamfrøene ristes først ?
Hvordan skal det opbevares ?

Tak for din interesse, men svaret var altså for kort til mig


hilsen Svend A

Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/



Klaus Alexander Seis~ (25-09-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 25-09-02 18:01

Svend Andersen skrev:

>> du skal "bare" presse sesamfrø og si olien fra.
>
> Hvordan skal de presses ?
> I hvilken olie ?

Der er masser af olie i semsamfrøene (> 50%). Hvis du presser
dem nok, kommer sesamolien ud.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

lcj@wanadoo.dk (25-09-2002)
Kommentar
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 25-09-02 18:59

On Wed, 25 Sep 2002 18:39:40 +0200, "Svend Andersen"
<svend@enterpol.dk> wrote:


>Hvordan skal de presses ?

Hjemme i køkkenet ville jeg måske bruge en kødhakker, foodprocessor
eller lignende, på en fabrik bruger de vel en eller anden kværn,
ligesom når man laver olivenolie.

>I hvilken olie ?

Olien kommer fra sesamfrøeneselv - de skal ikke hældes i noget andet
olie.


>Skal/kan det sis i et kaffefilter ?


Udmærket ide

>Skal sesamfrøene ristes først ?

Ikke nødvendigvis, men det giver en kraftigere smag, hvis du gør det.

>Hvordan skal det opbevares ?

som anden olie

>Tak for din interesse, men svaret var altså for kort til mig

Selv tak

Lars


Peter Westh (25-09-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 25-09-02 18:25

"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b048044b00073fb6b048044b0.48044e5@net.dialog.dk...
> Jeg har lyst til selv at lave min egen sesamolie
>
> Kan man det ?

Jeg tvivler meget at, at det kan lade sig gøre med almindeligt køkkenudstyr.

Du kan ret nemt lave sesampasta - tahin - ved at riste frøene i ovnen ved
knap 150 grader, og køre dem medens de endnu er lidt varme i en solid
køkkenmaskine. Lader du sådan en pasta stå nogen tid, skiller noget af olien
sig ud på toppen.

MVH

Peter



Svend Andersen (25-09-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 25-09-02 18:19

kas2002sep@magnetic-ink.dk writes:
>Der er masser af olie i semsamfrøene (> 50%). Hvis du presser
>dem nok, kommer sesamolien ud.

Hvordan ?
Hvorlænge ?


hilsen Svend A
-som overvejer om jeg skal tage dem med i seng - og ligge på dem......


Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/



Klaus Alexander Seis~ (25-09-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 25-09-02 18:57

Svend Andersen skrev:

>> Der er masser af olie i semsamfrøene (> 50%). Hvis du presser
>> dem nok, kommer sesamolien ud.
>
> Hvordan ?
> Hvorlænge ?

Jeg ved det ikke. Jeg har ikke prøvet at lave sesamolie, men har
været med til at presse soyabønner, og der skulle en stor (på
størrelse med en lille traktor) og tung maskine til. Man kan
nok klare sig med en mindre kaliber til sesamfrø. Den man ser
på <http://www.approtec.org/tech_oil.shtml>, ser ikke så voldsom
ud igen.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste