/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegning af Kalvesteg
Fra : bantam


Dato : 20-09-02 12:56

Jeg skal lørdag lave denne Kalvesteg som stammer fra denne side
http://www.gamledanskeopskrifter.dk/index.html

Kalvesteg

ca. 1 kg kalveinderlår
salt, peber
1 spsk. smør
4 dl bouillon eller suppe
3 spsk. cremefraiche

Puds kødet fri for evt. sener og hinder. Brun det i ovnen i ca. 10 min.
ved stærk varme 250 grader. Tag kødet ud og pensel det med smeltede smør
og krydr med salt og friskværnet peber. Sæt stegen i ovnen igen, hæld
bouillon/suppe ved og lade stegen stege færdig ved jævn varme 170 grader
i ca. 1 time. Dryp stegen et par gange med stegeskyen under stegningen.
Hæld skyen fra bradepanden op i en gryde, tilsæt cremefraiche og lad
skyen koge et par minnutter ved svag varme.
Serveres med kogte kartofler og smør dampede ærter og bønner til.

Jeg er blevet i tvivl om den skal steges på rist over bradepande, eller
direkte i bradepanden. Jeg mener Kalveinderlår måske bliver tørt hvis
man steger på rist, og bliver bedre af at stege direkte i bradepanden,
så bouillionen gør at den bliver saftig, men jeg plejer ellers at bruge
rist til andre stege, men der er jo som regel også mere fedt på end
kalveinderlår, som jo er helt mager.

Hvad mener i ?, måske nogle har erfaring med helstegning af
kalveinderlår, jeg har ikke, har kun brugt det til schnitzler før, men
vil nu prøve dette. Håber på et svar og takker på forhånd.

Med venlig hilsen og god Weekend
Bantam


--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


 
 
Keld Gydum (20-09-2002)
Kommentar
Fra : Keld Gydum


Dato : 20-09-02 13:11

Hej Bantam ...

Jeg ville hvis jeg var dig grydestege den som man
grydesteger en gammeldags Oksesteg også på grund
af at det ellers vil blive tørt ...

I øvrigt er der ingen stege som jeg steger på rist -
jeg kan ikke komme på nogen - hvorfor skulle man
det ...

Sammen med stegen og bouillon - kan du evt. ligge
et par gulerødder og et løg skåret i kvarte - som er
brunet med stegen inden du hælder bouillonen på.

Nu er jeg vild med Laurbærblade så jeg vil nok
bruge sådan tre stykker også har lige fået en prøve
som er hjembragt og købt i Grækenland.

Held og Lykke - men jeg vil bestemt vælge en
stegegryde som passer i størrelsen ...

Med venlig hilsen
Keld Gydum

God weekend ... til dig også ...
--
Køb og Salg høre hjemme i Markedsgrupper !
Annoncer - køb og salg - Læs mere på denne link:
http://www.usenet.dk/netikette/essentiel.html
Under: Brug den korrekte gruppe .... det er SÅ nemt.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste