/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
svinemørbrad og pasta - idéer efterlyses
Fra : Henriette


Dato : 18-09-02 23:26

Kære gruppe

Vil I hjælpe igen med lidt inspiration ?

Til en uformel, hyggelig middag på fredag savner jeg en opskrift på en (nem)
hovedret.

Krav: opskriften skal indeholde svinemørbrad og pasta - eller pasta skal
kunne serveres dertil. Og så skal det helst være noget for både børn og
voksne.

Håber der findes nogle idéer derude..........
På forhånd tak

Henriette

P.S. Jeg har søgt på nettet og set at der findes opskrifter, men det er
altid rarere at få anbefalet noget synes jeg.



 
 
Trine Kornum Christi~ (19-09-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 19-09-02 06:41

"Henriette" <andersh@privat.dk> writes:

> Krav: opskriften skal indeholde svinemørbrad og pasta - eller pasta skal
> kunne serveres dertil. Og så skal det helst være noget for både børn og
> voksne.

Man kunne lave sådan en slags jægergryde. Man skærer mørbraden i
skiver, svitser den sammen med lidt bacon, løg/porre, champignoner og
små cocktailpølser. Krydrer med lidt enebær og lidt laurbærblade og
farver sovsen med lidt kulør. Det er godt nok bedst med ris, men mon
ikke det går med pasta.

Man kan også lave lidt det samme, men uden cocktailpølserne, krydret
med estragon og så kaffefløde. (Undskyld, I må ikke slå mig ihjel!)
Det er i hvert fald fremragende med pasta, og så er det utrolig nemt,
når lige champignonerne er rensede. Her kan man også helstege
mørbraden og så lave sovsen i samme pande/gryde, mens mørbraden
trækker.

Mvh Trine, som bliver helt sulten

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

ram2 (19-09-2002)
Kommentar
Fra : ram2


Dato : 19-09-02 06:54

"Henriette" skrev d. 18-09-02 23:26 dette indlæg :
> Kære gruppe
>
> Vil I hjælpe igen med lidt inspiration ?
>
> Til en uformel, hyggelig middag på fredag savner jeg en opskrift på en
(nem)
> hovedret.
>
> Krav: opskriften skal indeholde svinemørbrad og pasta - eller pasta
skal
> kunne serveres dertil. Og så skal det helst være noget for både børn
og
> voksne.
>
> Håber der findes nogle idéer derude..........
> På forhånd tak
>
> Henriette
>
> P.S. Jeg har søgt på nettet og set at der findes opskrifter, men det
er
> altid rarere at få anbefalet noget synes jeg.
>
>

------------------------------------------------------------------------
---------

Hej Henriette.
Jeg har lige sendt denne opskrift til en ven. Måske kan du også bruge
den. Du kan blot skifte risene ud med pasta.



Opskriften får du lige her.

Svinemørbrad a la Long Tung Kim
1 kg. svinemørbrad
1kg friske champignon
1 pakke bacon
½ l. piskefløde
1 dåse kokosmælk ( Helst høj fedtprocent)
1 hel frisk chili
½ spsk. revet frisk ingefær
Hønsebouillon Knorrs
Salt & peber

1 Puds mørbraden af, og skær den i passende stykker - ca. 4-5 stk pr.
mørbrad. Bank dem flade.

2 Rens champignon og skær dem i kvarte - ikke mindre.

3 Opløs 1 hønsebouillonterning i ca. 2 dl kogende vand.

4 Flæk og rens en chili - Skær den i passende stykker, så store at de
kan ses. Så er det nemmere at identificere dem, hvis man ikke kan tage
dem rent.Lad være at putte fingerne i øjnene, eller andre eksotiske
steder, før du har vasket hænder grundigt.

Forsteg mørbradbøfferne i en stegegryde i margarine. (Krydres m. salt og
peber)
Når bøfferne er færdige efter c. 2 min på hver side tages de af og
lægges i et ildfast fad.
Halvér baconskiverne og smid dem i det varme fedtstof.
Chili og revet ingefær puttes i. Efter ca. 1 min. hælder du champignon
i, og det steger for svag varme til svampene er faldet sammen. Hæld
hønsebouillonen i, og derefter en dåse kokosmælk og næsten en ½ l.
piskefløde. Lad det "koge" igennem. Juster farven med kulør, til du
synes den er passende. Lad det hele småsimre til du synes saucen har en
passende konsistens.
Bøfferne, som ligger i det ildfaste fad og venter med længsel,
overhældes med hele denne fedtbombe, så kødet er dækket.
Bingo - færdig. Tildækkes med staniol

Hvis du laver retten i forvejen (tilrådeligt) skal fadet i ovnen i ca.
3/4 time på 200 gr. med staniol på.

Inden du sætter fadet i ovnen tager du 1 - 1½ dåse flåede tomater,
hælder væden fra (kan bruges til en "Bloody Mary") og lægger pænt over
det hele.
Hertil serverer du BASMATA ris (og kun dem) Fåes i Irma

God fornøjelse.
Ram2

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Jan Bøgh (20-09-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 20-09-02 14:59

"Henriette" <andersh@privat.dk> wrote in message
news:3d88fd7a$0$49620$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Til en uformel, hyggelig middag på fredag savner jeg en opskrift på en
(nem)
> hovedret.

Tag en svinemørbrad og omvikl. den med skinke- (evt bacon) skiver. Imellem
skinken og mørbraden putter du frisk rosmarin og hvidløg og friskkvernet
peber samt lidt salt (tænk på at skinken også salter)- evt en lillebitte
smule salvie. Snør den med bomuldstråd.
Brun kræet på en pande med halv smør og halv olie (personligt foretrækker
jeg en oliven- eller vindruekerneolie).
Efter bruningen smider du den i et lille fad (med mindre panden kan gå i
ovnen) sammen med en dåse flåede tomater, et hakket løg og eventuelt en
spiseskefuld pesto. Bruger du ikke pesto, så knus et par fed hvidløg og
tilsæt en håndfuld hakkede basilikumblade og hæld endeligt en kvart piske
over hele herligheden. Jeg vil normalt bruge stegetermometer og vil tage
fadert ud af ovnen ved ca. 68 grader.

Hold lidt øje med væskeniveauet undervejs og tilføj lidt væde (vand/hvidvin)
undervejs.

Dette er en grundopskrift og man kan selvfølgeligt tilføje svampe, porrer
osv. efter smag.

Serveres med båndpasta.

Hertil passer en kraftig hvidvin eller en ikke al for voldsom rødvin.

vh
Jan


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste