/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
pensionist-horn
Fra : Anne Bordum & Jesper~


Dato : 13-09-02 20:46

Hej gruppe.
Jeg hørte engang i et radioprogram en opskrift på "pensionist-horn" men jeg
har desværre mistet opskriften.

Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker + lunken
mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.

Siger det nogen noget ???

Jeg har prøvet andre opskrifter på horn, og de har da været udmærkede, men
ikke ligeså gode.

Jesper



 
 
Nette (15-09-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 15-09-02 01:50


"Anne Bordum & Jesper Hansen" wrote
> Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker +
lunken
> mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.
>
> Siger det nogen noget ???
>
> Jeg har prøvet andre opskrifter på horn, og de har da været udmærkede, men
> ikke ligeså gode.

Hvad mener du med opskrift på horn?
En almindelig bolledej eller?

Har du opskriften på en kringle? For det lyder lidt som om det er sådan en,
der bare er formet til et horn.
Remonce: margarine og sukker 1:1 ( Evt. lidt romessens).

Man kan også komme lidt rosiner oven i remoncen, lidt marcipan el. anden
smagsvariant.

Nette



Svend Erik Bertelsen (15-09-2002)
Kommentar
Fra : Svend Erik Bertelsen


Dato : 15-09-02 10:42

Anne Bordum & Jesper Hansen skrev:

> Jeg hørte engang i et radioprogram en opskrift på "pensionist-horn" men jeg
> har desværre mistet opskriften.

> Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker + lunken
> mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.

"Pensionist-horn" - den kender jeg ikke. Har søgt på nettet og i
min store opskriftssamling - men uden resultat!

Jeg bruger ofte en opskrift af Kirsten Hüttemeier, som jeg synes
er god: Fyldte horn, Illum-horn og Bamsehorn har hun selv kaldt
denne opskrift:

Fyldte horn (8/16 stk.)

250 g mel
75 g smør
ca. 1 dl lunken mælk
35 g gær
1 æg
2-3 spsk sukker

fyld:
marcipan
chokoladeknapper

pynt:
æg
sukker
hakkede mandler

Til dejen hakkes smørret ud i melet, husk at lægge lidt fra til
æltning. Gæren røres ud i lunken mælk og blandes i dejen sammen
med sukker og det sammenpiskede æg. Dejen æltes med det ekstra mel
og deles i to, hvis De vil have små horn. Dejen rulles ud til en
stor pandekage og deles i otte trekanter. På hver trekant lægges
chokoladeknapper og marcipan. Hornene rulles sammen mod spidsen og
lægges på en smurt bageplade. Skal hæve lunt og tildækket i 20 min.
Pensles forsigtigt med æg og drysses med sukker og hakkede mandler.
Bages midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.

--
Venlig hilsen
Svend Erik

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste