/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Varmluftsovn - fingerregel vedr. temperatu~
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 09-09-02 16:47

Er der en fingerregel om hvor meget højere/lavere temperaturen skal
indstilles på en varmluftsovn, når opskriften er baseret på brug af en
almindelig ovn?

Jeg går ud fra at varmeluftscirkulation må have en anden effekt på
fødevarer end i konventionel ovn med strålevarme - er det rigtigt? Og
i så fald, er der retter (som kan tilberedes i en almindelig ovn), der
ikke egner sig til varmluftsovn?

På forhånd tak
Lars

 
 
Vagn Torup & Rikke B~ (09-09-2002)
Kommentar
Fra : Vagn Torup & Rikke B~


Dato : 09-09-02 17:09


<lcj@wanadoo.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:45gpnusgh0g034pt166tm4lnn5o7dd7reo@4ax.com...
> Er der en fingerregel om hvor meget højere/lavere temperaturen skal
> indstilles på en varmluftsovn, når opskriften er baseret på brug af en
> almindelig ovn?
>
> Jeg går ud fra at varmeluftscirkulation må have en anden effekt på
> fødevarer end i konventionel ovn med strålevarme - er det rigtigt? Og
> i så fald, er der retter (som kan tilberedes i en almindelig ovn), der
> ikke egner sig til varmluftsovn?
>
> På forhånd tak
> Lars

Hej Lars
Min erfaring er at temperaturen skal sættes 20 gr. lavere end ved en
almindelig ovn.
Ellers har jeg ikke oplevet nogen forskel, måske lige, at mine ovnkartofler
(rå kartoffelbåde, der bager i ovnen) ikke bliver helt lige så gode.
MVH Rikke

--
Du kan finde ideer til aftensmaden,
aktiviteter med ungerne, sparetips,
læse om hjemmefødsler og meget
mere på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk




Anne Lise Kirk Jense~ (10-09-2002)
Kommentar
Fra : Anne Lise Kirk Jense~


Dato : 10-09-02 09:30

> <lcj@wanadoo.dk> skrev i en
> nyhedsmeddelelse:45gpnusgh0g034pt166tm4lnn5o7dd7reo@4ax.com...
> > Er der en fingerregel om hvor meget højere/lavere temperaturen skal
> > indstilles på en varmluftsovn, når opskriften er baseret på brug af en
> > almindelig ovn?

Hej,

igen en note fra mit nye køkken (som jeg er så glad for, og som bliver bedre
idag, når bordplade-manden fra Geisler har været og ordne reklamationen på
bordpladen!), så kan jeg fortælle, at min ovn (fra Elektrolux) automatisk
vælger 180° ved varmluft og automatisk 200° ved alm. varme. Så det med de
20° kunne måske godt være en passenede rettesnor?

mvh
anne lise



Villy Erichsen (15-09-2002)
Kommentar
Fra : Villy Erichsen


Dato : 15-09-02 19:25

Vagn Torup & Rikke Bachmann wrote:

>
> Hej Lars
> Min erfaring er at temperaturen skal sættes 20 gr. lavere end ved en
> almindelig ovn.
> Ellers har jeg ikke oplevet nogen forskel, måske lige, at mine ovnkartofler
> (rå kartoffelbåde, der bager i ovnen) ikke bliver helt lige så gode.
> MVH Rikke

Sæt temperaturen op til 225 gr. det sidste kvarter - så bliver de knasende
sprøde.

--
Venlig hilsen
Villy Erichsen
Fjern *not* for at svare på mail.

gitte58 (14-10-2002)
Kommentar
Fra : gitte58


Dato : 14-10-02 23:34

her
Varmluftovn kontra Traditional ovn
50 grader 50 grader
70 grader 75 grader
90 grader 100 grader
110 grader 125 grader
130 grader 150 grader
160 grader 175 grader
180 grader 200 grader
200 grader 225 grader
Hvis man bager kager, bedst til tradional ovn end varmluft.
Med hilsen fra Gitte58

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste