/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvordan bruges strygestål?
Fra : Poul F. Andersen


Dato : 01-09-02 08:58

Jeg har nogle rimelig gode køkkenknive ("Victorinox") og strygestål, men jeg
synes ikke rigtig jeg kan få dem ligeså skarpe, som da de var nye.

Jeg har læst her: http://www.dr.dk/leth/raad_sider/raad_gl_uds/020114.htm

Men jeg synes da aldrig, at kokkene også bruger karborundumsten?
Jeg kan selvfølgelig blot besøge min lokale slagter og bede ham undervise
mig, men
det skulle vel ikke være nødvendigt at ulejlige ham?

Venligst
Poul F. Andersen



 
 
Peter Ingsø Laursen (01-09-2002)
Kommentar
Fra : Peter Ingsø Laursen


Dato : 01-09-02 11:50

"Poul F. Andersen" <paogba@oncable.dk> skrev i en meddelelse
news:3d71c84b$0$184$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har nogle rimelig gode køkkenknive ("Victorinox") og strygestål, men
jeg
> synes ikke rigtig jeg kan få dem ligeså skarpe, som da de var nye.

Strygestålet kan ikke slibe knive i den forstand. Ved at benytte strygestål
jævnligt (altid) kan du holde knivene på toppen længst muligt, men du
slipper ikke for at slibe dem rigtigt.
Jeg bruger en vådsliber og slutter af med en Arkansassten (hedder det
vist) - hver 3-4 måned er passende for mig... (hvis jeg ellers får det gjort



mvh, Peter Ingsø Laursen



[2900] Jesper Haaber~ (01-09-2002)
Kommentar
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 01-09-02 13:03

Peter Ingsø Laursen <peter_il@*NOSPAM*e-box.dk> wrote:

> "Poul F. Andersen" <paogba@oncable.dk> skrev i en meddelelse
> news:3d71c84b$0$184$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg har nogle rimelig gode køkkenknive ("Victorinox") og strygestål, men
> jeg
> > synes ikke rigtig jeg kan få dem ligeså skarpe, som da de var nye.
>
> Strygestålet kan ikke slibe knive i den forstand. Ved at benytte strygestål
> jævnligt (altid) kan du holde knivene på toppen længst muligt, men du
> slipper ikke for at slibe dem rigtigt.
> Jeg bruger en vådsliber og slutter af med en Arkansassten (hedder det
> vist) - hver 3-4 måned er passende for mig... (hvis jeg ellers får det gjort

Jeg har da brugt strygestål i mange år og mine knive er afsindig skarpe.
Tomattesten køres igennem som smør.

Strygestålet vedligeholder magnetfeltet på dine knive - derfor skal du
altid stryge samme vej og i samme vinkel.

Opbevar dine knive i en træblok og ikke i de der nymodens pissemagneter
- de gør knivene sløve.

Køb dyre og lækre knive og hold dig fra
"den-ultimative-slagterkniv-fra-tv-shoppen" til 29.95 - den er ikke
engang værd at skære Rockwool med.


--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET

Jan Bøgh (01-09-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 01-09-02 16:24

"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
news:1fhu45y.a5bpy81vub0zoN%jesper@gylling.net...

> Strygestålet vedligeholder magnetfeltet på dine knive - derfor skal du
> altid stryge samme vej og i samme vinkel.

Hwa-ba???
Der er muligvis noget, der er smuttet for mig, men hvad har magnetisme med
skarphed at gøre?

> Opbevar dine knive i en træblok og ikke i de der nymodens pissemagneter
> - de gør knivene sløve.

Mine Zvillingknive er da lynende skarpe - og hænger altid på en magnet.

vh
Jan


[2900] Jesper Haaber~ (01-09-2002)
Kommentar
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 01-09-02 17:01

Jan Bøgh <jan@boegh.X_net> wrote:

> "[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
> news:1fhu45y.a5bpy81vub0zoN%jesper@gylling.net...
>
> > Strygestålet vedligeholder magnetfeltet på dine knive - derfor skal du
> > altid stryge samme vej og i samme vinkel.
>
> Hwa-ba???
> Der er muligvis noget, der er smuttet for mig, men hvad har magnetisme med
> skarphed at gøre?

Du bruger stålet til at ensrette ionerne (sikkert noget fysisk - er
sproglig student), så de alle ligger i samme retning.

>
> > Opbevar dine knive i en træblok og ikke i de der nymodens pissemagneter
> > - de gør knivene sløve.
>
> Mine Zvillingknive er da lynende skarpe - og hænger altid på en magnet.

Jeg har fået at vide af en kok at magneter er gejl og sløver knivene. Om
det er rigtigt ved jeg af gode grunde ikke. Har en knivblok.


--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET

Peter Weis (01-09-2002)
Kommentar
Fra : Peter Weis


Dato : 01-09-02 17:45


"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
news:1fhufav.1094ixs1lp6tc0N%jesper@gylling.net...
> Du bruger stålet til at ensrette ionerne (sikkert noget fysisk - er
> sproglig student), så de alle ligger i samme retning.

Nej. Det har intet med magnetisme og ioner at gøre. Men måske med
jordstråler.
Magnetismen i strygestålet er medvirkende til at kniven ikke "hopper"
under strygningen. På den måde får man en mere ensartet æg.

> Jeg har fået at vide af en kok at magneter er gejl og sløver
knivene. Om
> det er rigtigt ved jeg af gode grunde ikke. Har en knivblok.

Jeg har også mine knive hængende på magnet, og det er aldrig gået ud
over skarpheden.
Magneter anbefales på lige fod med knivblokke af H.W.Larsen, som er
knivhandler i Kødbyen.

Hvis man er interesseret i at vide mere om skærpning af knive, så ser
denne side tilforladelig ud :
http://www.bullmancutlery.com/rec_knives/sharp.txt.

mvh
Peter




Jan Bøgh (02-09-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 02-09-02 08:06

"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
news:1fhufav.1094ixs1lp6tc0N%jesper@gylling.net...

> Du bruger stålet til at ensrette ionerne (sikkert noget fysisk - er
> sproglig student), så de alle ligger i samme retning.

Det lyder som noget overtro (er tidligere fysik/kemi-lærer .

vh
Jan


Jørgen Hess (01-09-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 01-09-02 17:19


"Jan Bøgh" <jan@boegh.X_net> skrev i en meddelelse
news:3d723121$0$27693$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> "[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> wrote in message
> news:1fhu45y.a5bpy81vub0zoN%jesper@gylling.net...
>
> > Strygestålet vedligeholder magnetfeltet på dine knive - derfor skal du
> > altid stryge samme vej og i samme vinkel.
>
> Hwa-ba???
> Der er muligvis noget, der er smuttet for mig, men hvad har magnetisme med
> skarphed at gøre?
>
> > Opbevar dine knive i en træblok og ikke i de der nymodens pissemagneter
> > - de gør knivene sløve.
>
> Mine Zvillingknive er da lynende skarpe - og hænger altid på en magnet.
>
> vh
> Jan
>
Altså, det kan godt være det er overtro, men frisører havde ofte 2 eller
flere barberknive. En der var i brug og som på et tidspunkt ikke mere kunne
holdes skarp. Så udskiftede han kniven med en fra skuffen. Knivene i skuffen
lå altid nord/syd, hvilket man sagde var vigtigt for så ville stålet over
flere uger få rettet magnetismen ind igen. Og så kunne kniven slibes skarp
igen.
Har aldrig set nogen videnskabelig begrundelse for det, og aner ikke om det
er vås.

mvh
Jørgen




Lars Ladingkaer (08-09-2002)
Kommentar
Fra : Lars Ladingkaer


Dato : 08-09-02 23:39

"[2900] Jesper Haaber Gylling" skrev:
> Strygestålet vedligeholder magnetfeltet på dine knive
> - derfor skal du altid stryge samme vej og i samme vinkel.

Faldt over en udmærket debat på Ingeniørens sider vedrørende strygestålet.

Læser man hele debatten igennem (en 26 indlæg) får man et godt indblik i
myter og facts. For de interesserede er det
http://webhotel.ing.dk/konf/root/hvemhlp/html/3693.all.html

Mvh, Lars




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste