/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kikærter
Fra : Jesper Jensen


Dato : 28-08-02 16:22

Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.

Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
den ikke.

Jesper.

 
 
Vagn Torup & Rikke B~ (28-08-2002)
Kommentar
Fra : Vagn Torup & Rikke B~


Dato : 28-08-02 16:29


Jesper Jensen <jesperhjensen@yahoo.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
>
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.
>
> Jesper.

Hej Jesper
Nu kan jeg jo ikke lugte gennem computeren, men hvis du er det mindste i
tvivl, så smid dem ud.
Kikærter skal kun stå i blød natten over og hvis du har ladet dem stå og
ovenikøbet på køkkenbordet her i varmen, kunne det måske være årsagen.
Kikærter lugter ikke rigtig af noget synes jeg måske lidt henad kål men
svagt. Det er godt nok en måneds tid siden jeg sidst lavede hommus, men jeg
erindrer ikke at have bemærket nogen lugt.
MVH Rikke

--
Du kan finde ideer til aftensmaden,
aktiviteter med ungerne, sparetips,
læse om hjemmefødsler og meget
mere på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk




Jesper Jensen (28-08-2002)
Kommentar
Fra : Jesper Jensen


Dato : 28-08-02 18:36

Tak for svarene om kikærter.
Iflg. posen kan de sagtens holde sig, så det må næsten være fordi de
har stået for længe i vandet.

Jeg prøver lidt kortere tid en anden dag.

Jesper.

Lars Ladingkaer (28-08-2002)
Kommentar
Fra : Lars Ladingkaer


Dato : 28-08-02 22:30

"Jesper Jensen" skrev:
> Jeg prøver lidt kortere tid en anden dag.

Husk også at hælde det gamle vand fra, og tilsætte frisk før kogning..

Mvh, Lars



Mae (28-08-2002)
Kommentar
Fra : Mae


Dato : 28-08-02 16:47

et par dage....not good.... 10-12 timer er det mest optimale og så koge dem
i 1 time, så bliver de rigtig gode...
havde de overskredet udløbsdatoen??

//Mae

"Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message
news:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
>
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.
>
> Jesper.



Mikkel Winther (28-08-2002)
Kommentar
Fra : Mikkel Winther


Dato : 28-08-02 23:22

> "Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message
> news:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> > Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> > grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
> >
> > Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> > Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> > den ikke.
> >
[TOP POSTING RETTET]
"Mae" <espressopigenREMOVE@hotmailREMOVE.com> wrote in message
news:Nf6b9.32417$ww6.2604247@news010.worldonline.dk...
> et par dage....not good.... 10-12 timer er det mest optimale og så koge
dem
> i 1 time, så bliver de rigtig gode...
> havde de overskredet udløbsdatoen??
>

I alle opskrifter med kikærter står der, at man skal koge dem i 1 time, men
jeg synes ikke det gør dem møre nok. Jeg ender altid med at koge dem minimum
1½ time.

m.
--
"You're speechless, I see! A fine quality in a wife!"
from "Aladdin", 1992



Papercut (28-08-2002)
Kommentar
Fra : Papercut


Dato : 28-08-02 17:43

"Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message

> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem

> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.

Et par dage er for meget at sætte dem i blød, men selv kikærter der ikke har
ligget i blød mere end natten over lugter temmelig kraftigt når de bliver
kogt, det er i hvert tilfælde vores mening her hjemme. Hvad de lugter af er
lidt svært at definere, man kan kun glæde sig over at de smager væsentlig
bedre.



Ukendt (29-08-2002)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 29-08-02 08:11



Kikærter kan fint stå i blød i en dags tid, og derefter spire videre i
fugtigt miljø, ved at de skylles med friskt vand en gang om dagen eller
mere. Kikærterne og deres spirer smager fortræffeligt rå.

H.



Jens Bovbjerg (29-08-2002)
Kommentar
Fra : Jens Bovbjerg


Dato : 29-08-02 15:04

Et godt råd som jeg måske har set i denne gruppe:
Hvis man kommer en teskefuld bagepulver i vandet efter kogning, er det meget
lettere at få skindet af de kogte kikærter.
Hvorfor ved jeg ikke.

Med venlig hilsen
Jens Bovbjerg




"Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message
news:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
>
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.
>
> Jesper.



Peter Westh (29-08-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 29-08-02 15:14

"Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
>
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.

Som andre har sagt, et par dage er alt for lang tid.

Et tip i sommervarmen: Når det er varmt i vejret er det en god ide at stille
kikærterne til udblødning i køleskabet, så undgåtr man den gæring, du har
oplevet.

Jeg koger for det meste kikærter 2 1/2 - 3 1/2 timer. Jo længere jo bedre.

MVH

Peter



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste