/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Er Parmasan en ost eller en ostetype?
Fra : Anders H. Andersen


Dato : 26-08-02 20:25

Hej
I bogen Italienske oste af Rie Boberg bliver parmasan ikke direkte
omtalt som en ost men mere som en ostetype og Parmigiano Reggiano
bliver omtalt som den "rigtige oprindelige" parmasan ost.
Er det rigtig forstået?

mvh
Anders

 
 
Jan Bøgh (27-08-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 27-08-02 18:02

"Anders H. Andersen" <aha@remove.spamfilter.dk> wrote in message
news:p4vkmu8eliig8ftei5hqjnbbbd37ns8beo@4ax.com...

> I bogen Italienske oste af Rie Boberg bliver parmasan ikke direkte
> omtalt som en ost men mere som en ostetype og Parmigiano Reggiano
> bliver omtalt som den "rigtige oprindelige" parmasan ost.
> Er det rigtig forstået?

Personligt opfatter jeg Parmesanost som Parmigiano Reggiano - men har da
godt nok bemærket at flere supermarkeder ynder at skrive parmesanost, når
der 'kun' er tale om en Grana. Men det betragter jeg som salgsfup. Man kunne
med rette skrive ost af parmesantype, men ikke kalde den for parmesan.

Der er forskelle på fremstillingsmetoden:
Grana / Parmesan
Lagring: 1 år / 2 år
der må bruges pasteuriseret mælk / upasteuriseret

og smagsmæssigt er der mere fylde og styrke i Parmesanosten.

mvh
Jan


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste