/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hyldebær
Fra : rasmus carlsen


Dato : 26-08-02 07:07

Hejsa,

Jeg har en god pose hyldebær, som jeg har tænkt mig at lave saft af ...
noget med lige at skylde dem og så hælde citron og sukker og kogende vand
over og så lade det stå i et par dage ... men hvad med konservering? Skal
man hælde noget konserveringsmiddel eller noget i??

Og har nogen en god opskrift på den bedste saft??

ras



 
 
Trine Kornum Christi~ (26-08-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 26-08-02 08:12

"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> writes:

> Jeg har en god pose hyldebær, som jeg har tænkt mig at lave saft af ...
> noget med lige at skylde dem og så hælde citron og sukker og kogende vand
> over og så lade det stå i et par dage ... men hvad med konservering? Skal
> man hælde noget konserveringsmiddel eller noget i??
>
> Og har nogen en god opskrift på den bedste saft??

Frk. Jensens kogebog har en glimrende opskrift, desværre har jeg ikke
bogen i nærheden, så du må lige selv slå det op eller finde den. Så
vidt jeg husker skal der lidt mindre sukker i, men smag dig frem.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

Papercut (26-08-2002)
Kommentar
Fra : Papercut


Dato : 26-08-02 13:25


"rasmus carlsen" wrote

> Jeg har en god pose hyldebær, som jeg har tænkt mig at lave saft af ...
> noget med lige at skylde dem og så hælde citron og sukker og kogende vand
> over og så lade det stå i et par dage ... men hvad med konservering? Skal
> man hælde noget konserveringsmiddel eller noget i??
>
> Og har nogen en god opskrift på den bedste saft??
>
> ras


Det du beskriver lyder mere som den måde jeg ville lave hyldeblomstsaft på.

Hvis jeg skal lave hyldebærsaft kommer jeg bærrene i en gryde, helst sammen
med lidt æbler eller hyben. Dækker dem halvt med vand og koger dem til de
går i stykker og safter. Så sir jeg dem i et saftklæde og koger saften op
med ½ kg sukker pr. liter saft. Evt konserveringsmiddel kommes i når saften
er taget fra varmen.

Man kan sikkert også lave saft uden at koge bærrene, men det har jeg aldrig
prøvet.




rasmus carlsen (26-08-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 26-08-02 13:25


> Hvis jeg skal lave hyldebærsaft kommer jeg bærrene i en gryde, helst
sammen
> med lidt æbler eller hyben. Dækker dem halvt med vand og koger dem til de
> går i stykker og safter. Så sir jeg dem i et saftklæde og koger saften op
> med ½ kg sukker pr. liter saft. Evt konserveringsmiddel kommes i når
saften
> er taget fra varmen.
>
> Man kan sikkert også lave saft uden at koge bærrene, men det har jeg
aldrig
> prøvet.
>

- det er egentlig også det jeg gør ... eller rettere har gjort ...


Og det med sukkeret er lidt en gåde, for efter at have læst en håndfuld
forskellige opskrifter svinger mængden af sukker fra 20g pr. dl til 500 g
pr. liter ...

Og det der konserveringsmiddel ... hvad skal man bruge?

Og saftklædet ... jeg har bare siet hele molevitten, så jeg nu har cirka 5
liter saft (som jeg nu har hældt sukker i og er ved at koge ind ...) Er det
helt i skoven?

ras



Trine Kornum Christi~ (26-08-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 26-08-02 13:29

"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> writes:

> Og det med sukkeret er lidt en gåde, for efter at have læst en håndfuld
> forskellige opskrifter svinger mængden af sukker fra 20g pr. dl til 500 g
> pr. liter ...

Der må man jo bare smage sig frem, nogle vil have det så sødt så det
hviner. Personligt holder jeg mig til små sukkermængder.

> Og det der konserveringsmiddel ... hvad skal man bruge?

Jeg plejer at bruge atamon. På flasken står der hvor meget der skal i.

> Og saftklædet ... jeg har bare siet hele molevitten, så jeg nu har cirka 5
> liter saft (som jeg nu har hældt sukker i og er ved at koge ind ...) Er det
> helt i skoven?

Det lyder ikke helt galt.

Mvh Trine


--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

rasmus carlsen (26-08-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 26-08-02 13:59

> > Og saftklædet ... jeg har bare siet hele molevitten, så jeg nu har cirka
5
> > liter saft (som jeg nu har hældt sukker i og er ved at koge ind ...) Er
det
> > helt i skoven?
>
> Det lyder ikke helt galt.
>
> Mvh Trine
>

hehe ... det var jo godt. Så nu skal jeg bare en tur i Matas og hente atamol
.... og så skal jeg nyde hjemmelavet hyldebærsaft i laaaaang tid. Jeg havde
en godt fyldt bærepose og det kommer der vel stor gryde ud af ...

ras



Trine Kornum Christi~ (26-08-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 26-08-02 14:02

"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> writes:

> Så nu skal jeg bare en tur i Matas og hente atamol.

Du mener nok atamon og det behøver du skam ikke gå i Matas
efter. Altså hvis Matas overhovedet har det. Alle supermarkeder
osv. har atamon. Det har jo den store fordel at det kan holde _meget_
længe!

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

rasmus carlsen (26-08-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 26-08-02 14:11

> > Så nu skal jeg bare en tur i Matas og hente atamol.
>
> Du mener nok atamon og det behøver du skam ikke gå i Matas
> efter. Altså hvis Matas overhovedet har det. Alle supermarkeder
> osv. har atamon. Det har jo den store fordel at det kan holde _meget_
> længe!
>
> Mvh Trine
>
ok - jeg går i føtex efter min første flaske atamon (hvis det da er
flydende)



ras



Mae (26-08-2002)
Kommentar
Fra : Mae


Dato : 26-08-02 18:30

du kan også bruge citronsyre...også fra supermarkederne....

//Mae
"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3d6a1e33$0$27675$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> > Hvis jeg skal lave hyldebærsaft kommer jeg bærrene i en gryde, helst
> sammen
> > med lidt æbler eller hyben. Dækker dem halvt med vand og koger dem til
de
> > går i stykker og safter. Så sir jeg dem i et saftklæde og koger saften
op
> > med ½ kg sukker pr. liter saft. Evt konserveringsmiddel kommes i når
> saften
> > er taget fra varmen.
> >
> > Man kan sikkert også lave saft uden at koge bærrene, men det har jeg
> aldrig
> > prøvet.
> >
>
> - det er egentlig også det jeg gør ... eller rettere har gjort ...
>
>
> Og det med sukkeret er lidt en gåde, for efter at have læst en håndfuld
> forskellige opskrifter svinger mængden af sukker fra 20g pr. dl til 500 g
> pr. liter ...
>
> Og det der konserveringsmiddel ... hvad skal man bruge?
>
> Og saftklædet ... jeg har bare siet hele molevitten, så jeg nu har cirka 5
> liter saft (som jeg nu har hældt sukker i og er ved at koge ind ...) Er
det
> helt i skoven?
>
> ras
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste