/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Blomme-marmelade uden Melatin?
Fra : Alf


Dato : 22-08-02 06:31

Hejsa.....
er der nogen der ligger inde med en opskrift på blomme-marmelade uden
Melamin?????
MVH Jinnie



 
 
Jørgen S. Nielsen (21-08-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen S. Nielsen


Dato : 21-08-02 22:43

> er der nogen der ligger inde med en opskrift på blomme-marmelade uden
> Melamin?????

Tænker du ikke på Melatin (Tørslef skriver om det i
http://www.toersleff.dk/4_husmoder/sylte_raad_4.htm)
Jeg kender kun til melamin, som det der blandt andet ligger på bordplader.

PS
Dit ur skal stilles

Hilsen
Jørgen



Ukendt (22-08-2002)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 22-08-02 08:01


"Jørgen S. Nielsen" <jsn@toker.dk> skrev i en meddelelse
news:3d6408d4$0$94731$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > er der nogen der ligger inde med en opskrift på blomme-marmelade uden
> > Melamin?????

Så er der vel ikke noget at sige til at manden ikke vil have det sin
blommemarmelade

Carina

>
> Tænker du ikke på Melatin (Tørslef skriver om det i
> http://www.toersleff.dk/4_husmoder/sylte_raad_4.htm)
> Jeg kender kun til melamin, som det der blandt andet ligger på bordplader.
>
> PS
> Dit ur skal stilles
>
> Hilsen
> Jørgen
>
>



Svend Erik Bertelsen (22-08-2002)
Kommentar
Fra : Svend Erik Bertelsen


Dato : 22-08-02 19:55

Jørgen S. Nielsen skrev:

> Jeg kender kun til melamin, som det der blandt andet ligger på bordplader.

Har du godt nok melamin på dine bordplader? Så pas godt på det!
For det kan ikke holde til alverdens slid.

Nej, kære ven. Det bordpladerne er belagt med, kaldes laminat
- og det er noget helt andet. Det kan tåle relativt stort slid.
Det kan melaminplader ikke. Melaminplader bliver brugt på steder,
som der ikke bliver slidt så meget på. Typisk til inventarkorpus.

--
Venlig hilsen
Svend Erik

Jan Bøgh (23-08-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 23-08-02 17:20

"Svend Erik Bertelsen" <nospamtoseb@private.dk> wrote in message
news:MPG.17cf516f154f7c5d98968b@news.sunsite.dk...

> Nej, kære ven. Det bordpladerne er belagt med, kaldes laminat
> - og det er noget helt andet. Det kan tåle relativt stort slid.
> Det kan melaminplader ikke. Melaminplader bliver brugt på steder,
> som der ikke bliver slidt så meget på. Typisk til inventarkorpus.

Puh - det lettede. Jeg kan langt bedre forestille mig en hylde fra
overskabene end bordpladen i blommemarmeladen


vh
Jan


Alf (22-08-2002)
Kommentar
Fra : Alf


Dato : 22-08-02 17:14

Ups....det var en stavefejl.....
med hensyn til mit ur, så er systemet liiiiiiige lagt om....og kæresten
arbejder, så det er endnu ikke blevet gjort...
Men ak.....jeg mente nu Blomme-marmelade uden melatin.......det er så
forbandet dyrt når man har 10 kg blommer.
Knuz Jinnie

"



Jette Mogensen (22-08-2002)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 22-08-02 09:40


"Alf" <alf@alf-bobo.dk> skrev i en meddelelse
news:3d63f87d$0$43937$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa.....
> er der nogen der ligger inde med en opskrift på blomme-marmelade uden
> Melamin?????
> MVH Jinnie
>
>
Hej Jinnie

Du kan sagtens sylte blommer og andre frugter uden brug af Melatin.Men
grunden til at bruge Melatin er at man bruger mindre sukker.Sukker er heller
ikke billigt.Det er en smagssag ,hvad man bedst kan lide.Man skal heller
ikke glemme at sukker feder. Men den smule man bruger på et stykke brød om
dagen er vist ikke det der vælter læsset. Med mindre man prøver at tabe
sig,selvfølgelig.Selv synes jeg syltetøj og marmelade på den gammeldags
maner smager bedst.

Blommesyltetøj:
til ca. 5 kg blommesyltetøj bruges:
3 kg blommer
9 dl vand
3 kg sukker
Cognac til at skylle glas i

1. Kom blommer og vand i en gryde og lad dem simre blidt i ca. 30 min,til
frugten er blød, og massen er indkogt.Rør af og til. Tag gryden fra varmen.

2.Tilsæt sukkeret og rør til det er opløst.sæt gryden over varmen og lad
syltetøjet koge op så hurtigt som muligt.Lad det koge i 10-15 min.

3.Tag gryden fra varmen om prøv om syltetøjet kan gelere(se nedenfor).Fjern
omhyggeligt blommesten og skum evt. Det er ikke nødvendigt at skumme medens
syltetøjet koger,da der så vil gå for meget syltetøj til spilde.Hæld
syltetøjet på glas og luk.

Gelering. Man kan se hvornår syltetøj/gele har kogt længe nok ved at
prøve,om det vil stivne.Tag gryden fra varmen,medens prøven foretages,så det
ikke koger for længe,så størkner det ikke.Hvis prøven viser,at syltetøjet
stadig er for flydende,skal det koge videre, og prøven gentages nogle
minutter senere.
Prøven foretages ved at dyppe en ske i gryden og løfte den op igen med lidt
af syltetøjet på.Lad det køle lidt af, og lad derefter syltetøjet dryppe ned
i gryden igen.Når syltetøjet modvilligt slipper skeen, er geleringen
indtrådt.
Man kan også sætte en tallerken i fryseren.Kommr lidt syltetøj på den kolde
tallerken.Hvis syltetøjet begynder at stivne, er det færdigt.

mvh Jette



Klaus Alexander Seis~ (22-08-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 22-08-02 12:09

Jette Mogensen skrev:

> Man skal heller ikke glemme at sukker feder.

Nej! Man tager kun på hvis ens energiindtag er større end energi-
forbruget - så er det ligegyldigt om energien kommer fra sukker
eller salat (eller hvadsomhelst andet).


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste