/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Mayonaise
Fra : Kasper Kristensen


Dato : 20-08-02 17:35

Hej NG,

jeg har haft følgende problem når jeg laver hjemmerørt mayonaise med
pasteuriserede æg:

Jeg tager halvdelen af de pasteuriserede æg og pisker dem op med olie. Helt
fint, super lækker tyk mayokonsistens.
Dagen efter får jeg lyst til lækker hjemmemayo igen, og tager resten af
æggene og gentager nummeret. Intet sker. I bedste fald får jeg konsistens
som kærnemælk. Jeg benytter præcis det samme blandingsforhold og den samme
fremgangsmåde.

Det er sket flere gange. Hvad i alverden går der galt. Er det fordi æggene
har stået i køleren eller hvad?

M.v.h.
Kasper



 
 
Michael Sølvsten (20-08-2002)
Kommentar
Fra : Michael Sølvsten


Dato : 20-08-02 18:59

Sørger du for at lade æggene få samme temperatur som olien INDEN du går i
gang ?

Michael

"Kasper Kristensen" <nospam.kasper.haeftholm@kristensen.mail.dk> skrev i en
meddelelse news:3d626faa$0$27831$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej NG,
>
> jeg har haft følgende problem når jeg laver hjemmerørt mayonaise med
> pasteuriserede æg:
>
> Jeg tager halvdelen af de pasteuriserede æg og pisker dem op med olie.
Helt
> fint, super lækker tyk mayokonsistens.
> Dagen efter får jeg lyst til lækker hjemmemayo igen, og tager resten af
> æggene og gentager nummeret. Intet sker. I bedste fald får jeg konsistens
> som kærnemælk. Jeg benytter præcis det samme blandingsforhold og den samme
> fremgangsmåde.
>
> Det er sket flere gange. Hvad i alverden går der galt. Er det fordi æggene
> har stået i køleren eller hvad?
>
> M.v.h.
> Kasper
>
>



Kasper Kristensen (20-08-2002)
Kommentar
Fra : Kasper Kristensen


Dato : 20-08-02 19:59

Jeg er nu ret sikker på jeg tog æggene direkte fra køleren begge gange, men
måske jeg skulle lade æggene stå lidt ude næste gang.

Kasper.

"Michael Sølvsten" <solvsten@post7.tele.dk> wrote in message
news:3d628379$0$94753$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Sørger du for at lade æggene få samme temperatur som olien INDEN du går i
> gang ?
>
> Michael
>
> "Kasper Kristensen" <nospam.kasper.haeftholm@kristensen.mail.dk> skrev i
en
> meddelelse news:3d626faa$0$27831$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hej NG,
> >
> > jeg har haft følgende problem når jeg laver hjemmerørt mayonaise med
> > pasteuriserede æg:
> >
> > Jeg tager halvdelen af de pasteuriserede æg og pisker dem op med olie.
> Helt
> > fint, super lækker tyk mayokonsistens.
> > Dagen efter får jeg lyst til lækker hjemmemayo igen, og tager resten af
> > æggene og gentager nummeret. Intet sker. I bedste fald får jeg
konsistens
> > som kærnemælk. Jeg benytter præcis det samme blandingsforhold og den
samme
> > fremgangsmåde.
> >
> > Det er sket flere gange. Hvad i alverden går der galt. Er det fordi
æggene
> > har stået i køleren eller hvad?
> >
> > M.v.h.
> > Kasper
> >
> >
>
>



Jan Bøgh (21-08-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 21-08-02 18:57

"Michael Sølvsten" <solvsten@post7.tele.dk> wrote in message
news:3d628379$0$94753$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Sørger du for at lade æggene få samme temperatur som olien INDEN du går i
> gang ?

Jeg lader /både/ olie og æg få stuetemp. inden jeg starter.

vh
Jan


Kåre Weng Madsen (22-08-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 22-08-02 23:55


"Kasper Kristensen" skrev i en meddelelse

> jeg har haft følgende problem når jeg laver hjemmerørt mayonaise med
> pasteuriserede æg:

Jeg har planlagt at lave hjemmelavet ketup i morgen til en omgang
hjemmelavede burgere.... det ville garanteret hjælpe hvis nu der var lidt
hjemmelavet mayo også...

Vil I ikke dele ud af jeres opskrifter - jeg vil gerne have lidt at vælge i
mellem

Kåre



Kasper Kristensen (23-08-2002)
Kommentar
Fra : Kasper Kristensen


Dato : 23-08-02 14:36

Jo da,

Lad æg og olie stå til de har samme temperatur.
Pisk lidt efter lidt olien i de rå æggeblommer til konsistensen er passende.
Jeg bruger en stavblender, men hvis det er rigtigt skal man nok gøre det i
hånden.
Som smagsgiver bruger jeg et eller flere af følgende efter mit humør:

salt, peber, citron, vineddike (rød eller hvid), sennep, ansjoser, presset
hvidløg ( =Aioli, suverænt til fisk og f.eks bagte grøntsager)...

Til burger kunne jeg forstille mig at vineddike ville være godt.

Men en lille advarsel: man bliver afhængig af det og det jo ligger ikke just
i bunden af madpyramiden. Jeg køber aldrig færdig mayo mere.

Kasper.

"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> wrote in message
news:ak3q7u$20v$1@sunsite.dk...
>
> "Kasper Kristensen" skrev i en meddelelse
>
> > jeg har haft følgende problem når jeg laver hjemmerørt mayonaise med
> > pasteuriserede æg:
>
> Jeg har planlagt at lave hjemmelavet ketup i morgen til en omgang
> hjemmelavede burgere.... det ville garanteret hjælpe hvis nu der var lidt
> hjemmelavet mayo også...
>
> Vil I ikke dele ud af jeres opskrifter - jeg vil gerne have lidt at vælge
i
> mellem
>
> Kåre
>
>



Kåre Weng Madsen (23-08-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 23-08-02 16:59


"Kasper Kristensen" skrev i en meddelelse

> Lad æg og olie stå til de har samme temperatur.
> Pisk lidt efter lidt olien i de rå æggeblommer til konsistensen er
passende.
> Jeg bruger en stavblender, men hvis det er rigtigt skal man nok gøre det i
> hånden.
> Som smagsgiver bruger jeg et eller flere af følgende efter mit humør:
>
> salt, peber, citron, vineddike (rød eller hvid), sennep, ansjoser, presset
> hvidløg ( =Aioli, suverænt til fisk og f.eks bagte grøntsager)...
>
> Til burger kunne jeg forstille mig at vineddike ville være godt.
>
> Men en lille advarsel: man bliver afhængig af det og det jo ligger ikke
just
> i bunden af madpyramiden. Jeg køber aldrig færdig mayo mere.

Fremragende. Opskriften havde jeg også lige spottet i God mad let... men nu
tror jeg at jeg bruger vineddike stedet for citron. Jeg skal nok give dig
skylden hvis det viser sig at jeg blive mayoman

Kåre



Kåre Weng Madsen (23-08-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 23-08-02 17:39


"Kasper Kristensen" skrev i en meddelelse

> Lad æg og olie stå til de har samme temperatur.
> Pisk lidt efter lidt olien i de rå æggeblommer til konsistensen er
passende.
> Jeg bruger en stavblender, men hvis det er rigtigt skal man nok gøre det i
> hånden.
> Som smagsgiver bruger jeg et eller flere af følgende efter mit humør:
>
> salt, peber, citron, vineddike (rød eller hvid), sennep, ansjoser, presset
> hvidløg ( =Aioli, suverænt til fisk og f.eks bagte grøntsager)...

Jeg er lige midt i mayonaisen.... har brugt 1/3 del oliven olie, og 2/3 dele
majs olie.... Det smager rædselsfuldt. Måske er det fordi jeg bruger en
billig oliven olie fra netto. Nu prøver jeg lige udelukkende med majs olie.

Kåre



Kasper Kristensen (23-08-2002)
Kommentar
Fra : Kasper Kristensen


Dato : 23-08-02 20:04

Ups det burde jeg have skrevet.
Brug aldrig olivenolie, det smager skrækkeligt...

Kasper

"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> wrote in message
news:ak5ok6$brr$1@sunsite.dk...
>
> "Kasper Kristensen" skrev i en meddelelse
>
> > Lad æg og olie stå til de har samme temperatur.
> > Pisk lidt efter lidt olien i de rå æggeblommer til konsistensen er
> passende.
> > Jeg bruger en stavblender, men hvis det er rigtigt skal man nok gøre det
i
> > hånden.
> > Som smagsgiver bruger jeg et eller flere af følgende efter mit humør:
> >
> > salt, peber, citron, vineddike (rød eller hvid), sennep, ansjoser,
presset
> > hvidløg ( =Aioli, suverænt til fisk og f.eks bagte grøntsager)...
>
> Jeg er lige midt i mayonaisen.... har brugt 1/3 del oliven olie, og 2/3
dele
> majs olie.... Det smager rædselsfuldt. Måske er det fordi jeg bruger en
> billig oliven olie fra netto. Nu prøver jeg lige udelukkende med majs
olie.
>
> Kåre
>
>



Kåre Weng Madsen (23-08-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 23-08-02 20:35


"Kasper Kristensen" skrev i en meddelelse

> Ups det burde jeg have skrevet.
> Brug aldrig olivenolie, det smager skrækkeligt...

Det fandt jeg ud af Men i God mad let at lave står der, at man kan bruge
halvt af hver. Som sagt brugte jeg 1/3 del oliven olie. Og det smagte
virkelig meget dårligt.
Med majs olien blev det til gengæld rigtigt lækkert.

For at lave det rigtigt "burger agtigt" hakkede jeg lidt cornicorns og
capers og blandede i. Det var fremragende.

Den hjemmelavede ketup var også god - selv om jeg nok mere vil beskrive det
som en dressing end en ketup.

8-10 tomater i skiver
3 fint hakkede skalotteløg
1 chili uden kerner (der kunne sagtens have været mere i - den var
overhovedet ikke stærk)
4-5 hakkede fed hvidløg
2 dl vand
2 dl hvidvinseddike
lidt salt
4 spsk sukker (hvilket nok lige var i overkanten - halvdelen havde nok været
passende)

Da det meste vand var kogt af blendede jeg det med min stavbelnder og kogte
det sidste vand af.

Kåre



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste