/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
groft eller fint salt?
Fra : food_life


Dato : 16-08-02 06:54

Vi skal til at salte sild og er i den anledning kommet i tvivl om at det
skal være fint eller groft salt der skal anvendes? Har du i øvrigt en
god opskrift på saltning af sild vil vi gerne have den!ca. 1000


--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


 
 
Henrik (16-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 16-08-02 16:18


"food_life" <food_life.news@kandu.dk> wrote in message
news:dk079.4558$ww6.507222@news010.worldonline.dk...
> Vi skal til at salte sild og er i den anledning kommet i tvivl om at det
> skal være fint eller groft salt der skal anvendes? Har du i øvrigt en
> god opskrift på saltning af sild vil vi gerne have den!ca. 1000


Preben Madsen skriver i "Saltning & røgning":
"Brug danskproduceret groft køkkensalt"

Recepten er jo enkel for saltede sild: Sild og salt...eller omvendt....

Men der kan sevfølgelig varieres med krydderier efter smag...timian,
rosmarin, enebær, peber, muskat, nelliker, laurbærblade...og selvfølgelig
"sildekrydderi" til kryddersaltsild.

Saltsild for den lille husholdning:

10 store sild
salt
1 kop vand, kogt koldt

Rens sild for gæller evt. hoved.

1cm tykt saltlag i bunden af kar.

Sild-salt-sild lagvis, der sluttes af med salt.

Til denne lille portion sættes vand for at hjælpe på lagedannelsen....det er
unødvendigt ved større portioner.

Kølig lagring....
Læg pres på silden, så de opbevares under lagens overflade i 3-6 måneder....

Saltsild for den store husholdning:

Gang ovenstående med 10 eller 100.

H



LowLifeDK (16-08-2002)
Kommentar
Fra : LowLifeDK


Dato : 16-08-02 22:12


> Vi skal til at salte sild og er i den anledning kommet i tvivl om at det
> skal være fint eller groft salt der skal anvendes? Har du i øvrigt en
> god opskrift på saltning af sild vil vi gerne have den!ca. 1000

Groft salt.

Går ud fra at i har check på hvordan sildene skal ligges, temperaturer,
saltmængde osv. osv.







Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste