/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kaffe.
Fra : Tina Andersen


Dato : 14-08-02 05:43

Hej. Vi har anskaffet os en stempel-kande og en kaffemølle ( "håndsving" ),
men er i tvivl om, hvilke bønner, vi skal bruge - ja, og hvor køber man dem
friske ( Esbjerg ) ?? Er der mon en, der ved det ?
Hilsen Tina.



 
 
Thomas Hjort (14-08-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 14-08-02 07:20


"Tina Andersen" <tina_andersen@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:3d59df2c$0$33539$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej. Vi har anskaffet os en stempel-kande og en kaffemølle (
"håndsving" ),
> men er i tvivl om, hvilke bønner, vi skal bruge - ja, og hvor køber man
dem
> friske ( Esbjerg ) ?? Er der mon en, der ved det ?
> Hilsen Tina.

Jeg tør ikke sige om Esbjerg er som resten af landet, men man kan købe
bønner i alle supermarkeder jeg kender. Specielt hvis de har en kaffemølle.

Mvh Thomas



Henrik (14-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 14-08-02 07:33

"Tina Andersen" <tina_andersen@esenet.dk> wrote in message
news:3d59df2c$0$33539$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej. Vi har anskaffet os en stempel-kande og en kaffemølle (
"håndsving" ),
> men er i tvivl om, hvilke bønner, vi skal bruge - ja, og hvor køber man
dem
> friske ( Esbjerg ) ?? Er der mon en, der ved det ?
> Hilsen Tina.
>
Hej Tina,


Hvilke bønner du vil anvende, deres oprindelse, evt. blanding, og deres
ristningsgrad.....er et spørgsmål om hvad DU foretrækker smagsmæssigt. Men
du skal stille din kværn til at male i en passende grov formaling til
stempelkanden, sådan at den malede kaffe i hovedsagen indeholder partikler
som groft savsmuld, og ikke er så fint at du ikke får grums i kaffen og
problemer med at trykke stemplet ned, og så letter det også på
håndarbejdet...det går meget hurtigere fra hånden, end hvis du stiller
møllen til at male fint.(og husk, vandet skal ikke være kogende, men lige
stå et øjeblik, så den optimale extraktionstemperatur på 94-96 grader er
tilstede i kanden, og lad så kaffen trække nogle minutter før stemplet
trykkes ned)....uhmmm, god fornøjelse..

Med hensyn til valg af ristningsgrad, så er den lyst ristede mere syrlig og
mere planteagtig i smagen, medens den hårdt ristede går mere over i brændte
og karamelliserede smagstoner, men altså er mindre sur......men du må smage
dig frem!


Mvh.
H
>



Henrik (14-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 14-08-02 17:30

"og ikke er så fint at du ikke får grums i kaffen" skal være:

"og ikke er så fint at du får grums i kaffen"...men det havde du nok regnet
ud....

H.
"Henrik" <henrik@spam.dk> wrote in message
news:3d59f98b$0$88401$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> "Tina Andersen" <tina_andersen@esenet.dk> wrote in message
> news:3d59df2c$0$33539$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hej. Vi har anskaffet os en stempel-kande og en kaffemølle (
> "håndsving" ),
> > men er i tvivl om, hvilke bønner, vi skal bruge - ja, og hvor køber man
> dem
> > friske ( Esbjerg ) ?? Er der mon en, der ved det ?
> > Hilsen Tina.
> >
> Hej Tina,
>
>
> Hvilke bønner du vil anvende, deres oprindelse, evt. blanding, og deres
> ristningsgrad.....er et spørgsmål om hvad DU foretrækker smagsmæssigt. Men
> du skal stille din kværn til at male i en passende grov formaling til
> stempelkanden, sådan at den malede kaffe i hovedsagen indeholder partikler
> som groft savsmuld, ***og ikke er så fint at du ikke får grums i kaffen***
og
> problemer med at trykke stemplet ned, og så letter det også på
> håndarbejdet...det går meget hurtigere fra hånden, end hvis du stiller
> møllen til at male fint.(og husk, vandet skal ikke være kogende, men lige
> stå et øjeblik, så den optimale extraktionstemperatur på 94-96 grader er
> tilstede i kanden, og lad så kaffen trække nogle minutter før stemplet
> trykkes ned)....uhmmm, god fornøjelse..
>
> Med hensyn til valg af ristningsgrad, så er den lyst ristede mere syrlig
og
> mere planteagtig i smagen, medens den hårdt ristede går mere over i
brændte
> og karamelliserede smagstoner, men altså er mindre sur......men du må
smage
> dig frem!
>
>
> Mvh.
> H
> >
>
>



Hans Pedersen (14-08-2002)
Kommentar
Fra : Hans Pedersen


Dato : 14-08-02 17:50

On Wed, 14 Aug 2002 06:43:29 +0200, "Tina Andersen"
<tina_andersen@esenet.dk> wrote:

>ja, og hvor køber man dem
>friske ( Esbjerg )

Ej, hvor hyggeligt. Altid rart at "møde" andre esbjergensere.

Der er en rigtig god kaffeforretning i Nørregade, nede ved
Torvegade-krydset. Kan ikke lige huske nummeret, men en hyggelig lille
butik, med en indehaver der har holdning til kaffe.

--
Hans Pedersen, Esbjerg.
http://h2ns.dk | ICQ: 9178476

Mai-Brit (14-08-2002)
Kommentar
Fra : Mai-Brit


Dato : 14-08-02 18:42


klip
>
> Der er en rigtig god kaffeforretning i Nørregade, nede ved
> Torvegade-krydset. Kan ikke lige huske nummeret, men en hyggelig lille
> butik, med en indehaver der har holdning til kaffe.
>
> --
> Hans Pedersen, Esbjerg.
> http://h2ns.dk | ICQ: 9178476

helt enig, ikke nok med han har en holdning, han giver også en god
vejledning i valg af kaffe sort.
god fornøjelse, køb lige et stykke rigtig godt chokolade til kaffen, når nu
du er der alligevel
Mai-Brit



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste