/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Smoke'n'Grill
Fra : Søren H. Wind


Dato : 28-07-02 09:41

Var så begavet et jeg fik en Brinkmann 3-i-1 Smoke'N Grill foræret at mine
venner i fødselsdagsgave, men i hæftet der følger med står der man kan finde
opskrifter på http://www.gourmetgrill.dk/ men siden kan ikke vises.

Er der nogen der kan henvise til et evt. andet sted hvor man kan finde
opskrifter til netop denne ryge ovn da jeg aldrig har haft fornøjelsen af en
ryge ovn tidligere, og slet ingen erfaring har med ovnen.

mvh.
Søren Wind - forhåbentligt snart byens bedste gourmet chef'



 
 
Henrik (28-07-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 28-07-02 10:00
Henrik (28-07-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 28-07-02 10:29

Lån i øvrigt Kringelbachs salte- & røgebog på biblioteket, og experimenter
dig frem.

Jeg røg netop en lammebov i går....ca 1½ time i kold røg (ved temperatur på
under 37). Boven var tørsaltet en halv times tid, så afskyllet og tørret
grundigt af inden rygningen. Herefter fik den varmen på grillen, som en
normal lammebov. Og det smagte himmelsk!

Kig evt her for modifikationr og rygetips:

http://www.eaglequest.com/~bbq/faq2/7.html#7.2.1

Her er lidt recepter på bacon, laks m.m (american style):

http://www.azstarnet.com/~thead/msfaq.html

Men Kringelbach er og bliver den danske indgang til emnet for hobbyfolk:
ISBN 87-555-0241-5 fra Chr. Erichsens forlag.



Rene' Hjorth (28-07-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 28-07-02 19:14

[Henrik | Sun, 28 Jul 2002 11:28:50 +0200]

>Lån i øvrigt Kringelbachs salte- & røgebog på biblioteket, og experimenter
>dig frem.

Lad mig biffalde; den er rigtig god!

>Jeg røg netop en lammebov i går....ca 1½ time i kold røg (ved temperatur på
>under 37).

Hvordan klarede du det? Er du én af de heldige der har en god røgeovn
der automatisk styrer temperaturen, eller render du selv rundt og skruer
op/ned for varme/luft?

>Og det smagte himmelsk!

Det lyder RIGTIGT godt...


René
www.rene.hjorth.com

Henrik (28-07-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 28-07-02 22:00

Min nuværende ovn er af typen der består af to rustfri rørsektioner, der kan
skydes ud til ca en god meter i længden, den er ca 35cm i diameter.

I modsætning til forskriften for ovnen, der foreslår fyring med sprit under
bunden og smuld i ovnen, tænder jeg smuldet direkte med lidt sprit ved
lufttilgangen, og så styrer jeg med luften, så temperaturen er passende.
Lufttilgangen kan reguleres med et skydespjæld, afgangen er et 1" hul i
låget. En ½ l smuld giver røg i ca 1½ times tid.
Jeg synes denne metode giver en langt bedre smag end den indirekte fyring,
og temperaturen kan holdes relativt lav. Skal der ryges varmt (sild m.m.),
må der fyres med småpinde i kogefasen (eller sprit under bunden), og den
egentlige rygning kan så ske efterfølgende ved at pøse smuld på.

Så det kan godt lade sig gøre med ikke grundmurede systemer at ryge ved
lavere temperaturer, men til egentlig koldrygning af f.ex. laks er køligt
murværk ikke at foragte. Her kan smuldet lægges på gulvet af ovnen, i en
lang snoet bane, der så kan ulme i ½ og hele dage, bare det er odentlig
tørt.


H.

> > (ved temperatur på
> >under 37).
>
> Hvordan klarede du det? Er du én af de heldige der har en god røgeovn
> der automatisk styrer temperaturen, eller render du selv rundt og skruer
> op/ned for varme/luft?
>
> >Og det smagte himmelsk!
>
> Det lyder RIGTIGT godt...
>
>
> René
> www.rene.hjorth.com



Søren H. Wind (28-07-2002)
Kommentar
Fra : Søren H. Wind


Dato : 28-07-02 21:37

Jeg vil da lige chekke det ud, men er det slet ikke nogle danske Brinkmann
tilhængere ? sider med opskrifter mm. ? Dansk er nu det letteste sprog når
vi snakker opskrifter..




Henrik (29-07-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 29-07-02 00:03

Jeg vendte tilbage til mit tidligere link oven for, og ved nærmere eftersyn
var der en indholdsfortegnelse.

Her er mange gode informationer om grillning og rygning, recepter og udstyr
m.m.m.....

Faldt bl.a. for en recept på rygning af chillies.....

http://www.eaglequest.com/~bbq/faq2/toc.html

H.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste