/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Toblerone-fondue!
Fra : gelovina


Dato : 21-07-02 20:00

Hejsa,

Jeg skal til en polterabend-tøse-middag stå for desserten - som skal være
noget så lækkert som chokoladefondue.

Er der nogen, som ligger inde med en god opskrift på Toblerone-fondue? Og
evt. alternative forslag til "dyppelse" - frugt er en selvfølge, men
derudover?

På forhånd tak!

Rikke



 
 
Sebastian Loeck (21-07-2002)
Kommentar
Fra : Sebastian Loeck


Dato : 21-07-02 23:19

gelovina <gelovina@nospam.tiscali.dk> wrote:

> Hejsa,
>
> Jeg skal til en polterabend-tøse-middag stå for desserten - som skal være
> noget så lækkert som chokoladefondue.
>
> Er der nogen, som ligger inde med en god opskrift på Toblerone-fondue?
Hvad mener du med Toblerone fondue? For at lave en chokoladefondue skal
du der bare købe chokolade efter smag og pengepung og varm det
forsigtigt.


> Og
> evt. alternative forslag til "dyppelse" - frugt er en selvfølge, men
> derudover?
intet andet. Men husk at have stok, pisk og vægten parat. (jf
Goscinny/Uderzo: Astérix chez les Helvêtes Bind 16 (1970) (jeg kender
desværre ikke den danske titel))

hilsen
Sebastian

--
Sebastian Loeck
Frederiksberg - Denmark

netper (07-08-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 07-08-02 08:21

"gelovina" skrev d. 21-07-02 20:00 dette indlæg :
> Hejsa,
>
> Jeg skal til en polterabend-tøse-middag stå for desserten - som skal
være
> noget så lækkert som chokoladefondue.
>
> Er der nogen, som ligger inde med en god opskrift på Toblerone-fondue?
Og
> evt. alternative forslag til "dyppelse" - frugt er en selvfølge, men
> derudover?
>
> På forhånd tak!
>
> Rikke
>
>
Hej Rikke

Her er et forslag på Chokolade Fondue til 8 personer

Ingridienser: 500 g. mørk chokolade
3 dl. piskefløde
6 spsk. cognac
1 dl. creme fraiche 38 %
2 dl. piskefløde
½ spsk. vanillesukker
1-2 ananas
2 kiwifrugter
400 g. blå og grønne druer
100 g. valnøddekerner
1 banan

Bræk chokoladen i små stykker og smelt den over vandbad i en gryde. Lun
fløden forsigtigt ved siden af, og rør den i chokoladen lidt efter lidt.
Chokolademassen skal være varm, men må ikke nå kogepunktet.

Rør cognac i efter smag til allersidst, når chokolademassen er helt
flydende. Pisk Creme fraiche og fløde sammen til det er næsten stift og
tilsæt vanillesukker lidt efter lidt. Opbevares koldt indtil
serveringen.

Hæld chokolademassen over i fonduegryden og hold den varm over
spritflammen ved bordet - uden at den kommer i kog.

Server de friske frugter anrettede i små skåle. Druerne udstenes,
ananasen og anden frugt skæres i skiver/tern. Dyp frugten i chokoladen,
og derefter i den iskolde blanding af creme fraiche og piskefløde.

Kommentar :
Denne fondue kan spises hele året, og den kan varieres i det uendelige
efter årstidens spændende frugter.

Kilde http://www.dk-kogebogen.dk/visopskrift.php?id=2260

Mvh

per

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste