/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Shawarma og Kebab - Hvad er forskellen?
Fra : Herold


Dato : 20-07-02 09:23

Hvad er den egentlige forskel på disse to typer kød? Hvordan bliver det
tilberedt/forberedt og hvilke krydderier bruges der?

Jeg har lagt mærke til at visse steder, typisk i det indre København, har
det en gennemtrængende smag af nelliker.

Er der nogen der kan hjælpe med et indblik i denne verden?

/Jacob



 
 
Usenet (20-07-2002)
Kommentar
Fra : Usenet


Dato : 20-07-02 11:21

Kebab er ikke en type kød, det er et grill spyd.

mvh. René

"Herold" <jacob@spammerswillbeprosecutedboomtown.net> wrote in message
news:3d391e85$0$54736$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hvad er den egentlige forskel på disse to typer kød? Hvordan bliver det
> tilberedt/forberedt og hvilke krydderier bruges der?
>
> Jeg har lagt mærke til at visse steder, typisk i det indre København, har
> det en gennemtrængende smag af nelliker.
>
> Er der nogen der kan hjælpe med et indblik i denne verden?
>
> /Jacob
>
>



Herold (21-07-2002)
Kommentar
Fra : Herold


Dato : 21-07-02 14:00

> Kebab er ikke en type kød, det er et grill spyd.

Tænker du ikke på den mindre variant, Shish Kebab?

Så vidt jeg har forstået er det en særlig type kød på spyd (f.eks.de store
"køller" der er vertikalt ophængt på spisestederne, som de skærer fra).

Det er ihvertfald ikke det samme som Shawarma, har jeg erfaret. Kebab er så
vidt jeg har udledt en stor kølle fars, hvor Shawarma er skiver af kød.



Hans Pedersen (21-07-2002)
Kommentar
Fra : Hans Pedersen


Dato : 21-07-02 14:34

On Sun, 21 Jul 2002 15:00:17 +0200, "Herold"
<jacob@spammerswillbeprosecutedboomtown.net> wrote:

>Så vidt jeg har forstået er det en særlig type kød på spyd (f.eks.de store
>"køller" der er vertikalt ophængt på spisestederne, som de skærer fra).

På visse græske steder anvendes denne tilberedningsform til gyros. Vi
har et rigtig godt lille sted (a la pøllevogn) her i Esbjerg, hvor man
kan hente den skønneste græske mad.

--
Hans Pedersen, Esbjerg.
http://h2ns.dk | ICQ: 9178476

Mai-Brit (21-07-2002)
Kommentar
Fra : Mai-Brit


Dato : 21-07-02 19:31


snip>
> På visse græske steder anvendes denne tilberedningsform til gyros. Vi
> har et rigtig godt lille sted (a la pøllevogn) her i Esbjerg, hvor man
> kan hente den skønneste græske mad.
>
> --
> Hans Pedersen, Esbjerg.
> http://h2ns.dk | ICQ: 9178476

undskyld jeg bliver lokal............hvor?
Hilsen Mai-Brit



Hans Pedersen (21-07-2002)
Kommentar
Fra : Hans Pedersen


Dato : 21-07-02 20:41

On Sun, 21 Jul 2002 20:31:02 +0200, "Mai-Brit" <mai-brit@besenet.dk>
wrote:

>undskyld jeg bliver lokal............hvor?

50 meter fra mit hjem. På museumspladsen i Nørregade.

--
Hans Pedersen, Esbjerg.
http://h2ns.dk | ICQ: 9178476

[2900] Jesper Haaber~ (21-07-2002)
Kommentar
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 21-07-02 13:02

Herold <jacob@spammerswillbeprosecutedboomtown.net> wrote:

> Hvad er den egentlige forskel på disse to typer kød? Hvordan bliver det
> tilberedt/forberedt og hvilke krydderier bruges der?
>
> Jeg har lagt mærke til at visse steder, typisk i det indre København, har
> det en gennemtrængende smag af nelliker.
>
> Er der nogen der kan hjælpe med et indblik i denne verden?

Jeg postede et indlæg for nyligt om gode shawarma bikse for nyligt, men
der skete ikke rigtigt noget.

Konya på Nørrebrogade overfor Assistentens kirkegård er mir favoritsted.


--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET

Hans Pedersen (21-07-2002)
Kommentar
Fra : Hans Pedersen


Dato : 21-07-02 13:31

On Sat, 20 Jul 2002 10:23:21 +0200, "Herold"
<jacob@spammerswillbeprosecutedboomtown.net> wrote:

>Er der nogen der kan hjælpe med et indblik i denne verden?

Hvorfra kommer egentlig kebab (oprindelsesland)?

--
Hans Pedersen, Esbjerg.
http://h2ns.dk | ICQ: 9178476

Klaus Alexander Seis~ (21-07-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 21-07-02 14:04

Hans Pedersen skrev:

>> Er der nogen der kan hjælpe med et indblik i denne verden?
>
> Hvorfra kommer egentlig kebab (oprindelsesland)?

Ordet "kebap" er tyrkisk og betyder "grillet kød", så det er
nærliggende at tro at retterne kommer fra den region. Det vi
kalder "shawarma" i Danmark, hedder "döner kebap" på tyrkisk.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste