/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Iskaffe
Fra : Vanillepigen


Dato : 16-07-02 19:38

Hejsa,
i denne hede får jeg lyst til at kombinere min hang til kaffe med min hang
til kølighed = iskaffe.

Men hvordan gør jeg?

K.

--
Kristine Pedersen
Redaktør på www.MandeZonen.dk
Vi har brug for nye skribenter,
så hvis du har lyst - skriv!




 
 
Peter Westh (16-07-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 16-07-02 20:33

"Vanillepigen" <kristine@FJERNDETTEgazel.dk> skrev i en meddelelse
news:ah1otu$j5b$1@sunsite.dk...
> Hejsa,
> i denne hede får jeg lyst til at kombinere min hang til kaffe med min hang
> til kølighed = iskaffe.
>
> Men hvordan gør jeg?

Jeg gør som følger:

1) Brygger en kop espresso.
2) Fylder et højt glas med isterninger og hælder espressoen på.
3) Fylder op med mælk

Jeg kan bedst lide den uden sukker. Hvis du vil have sukker, er det nemmest
at opløse den i den varme kaffe.

Man kan også godt bruge anden kaffe, evt. kold kaffe fra morgenbordet el
lign.

Man kan også blende det hele sammen, det giver en mere cremet konsistens.

Man kan tilsætte vanillie.

MVH

Peter



Ghita (16-07-2002)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 16-07-02 21:10

"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:kt_Y8.7863$Yf1.590388@news010.worldonline.dk
> "Vanillepigen" <kristine@FJERNDETTEgazel.dk> skrev i en meddelelse
> news:ah1otu$j5b$1@sunsite.dk...
>> Hejsa,
>> i denne hede får jeg lyst til at kombinere min hang til kaffe med
>> min hang til kølighed = iskaffe.
>>
>> Men hvordan gør jeg?
>
> Jeg gør som følger:
>
> 1) Brygger en kop espresso.
> 2) Fylder et højt glas med isterninger og hælder espressoen på.
> 3) Fylder op med mælk
>
> Jeg kan bedst lide den uden sukker. Hvis du vil have sukker, er det
> nemmest at opløse den i den varme kaffe.

Jeg synes den smager bedst når den har stået og trukket sammen med
mælken en halv dags tid i køleskabet. Altså inden isklumperne
kommes i.

Jeg bruger 3 mål kaffe til den mindste stempelkande; Vist 3 dl vand og
så op til en liter med mælk når den har trukket. Sukkeret opløser jeg
i kaffen inden mælken tilsættes.

--
Ghita
- Må vi få masser af sol i dag
om guderne vil og bukserne holder........


Peter W. Bosse (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 17-07-02 08:10

"Vanillepigen" <kristine@FJERNDETTEgazel.dk> skrev i en meddelelse...

> i denne hede får jeg lyst til at kombinere min hang til kaffe med min
> hang til kølighed = iskaffe.
>
> Men hvordan gør jeg?

Sådan gør du!..

Herunder følger opskriften på en anderledes iskaffe, nærmest lidt
dessert agtig, .. pragtfuld til at hygge sig med en lummer sommeraften
foran tv-skærmen med dit yndlingsprogram, eller måske bare sidde og
lytte til lidt afdæmpet jazzmusik..

Bonanza kaffe:
1 pers.

½ dl kold kaffe (ikke Gevalia, den bliver bitter)
2 cl mælk
2 cl cognac
2 cl kaffelikør
1 æggeblomme
1 stænk maraschino (kan udelades)
-
1 kugle vanilleis

Desuden: ½ tsk fintmalet kaffe til pynt

Kom alle ingredienser (undtagen vanilleisen) i en shaker og ryst det
godt sammen.
Læg 1 kugle eller en firkant vanilleis i bunden af et glas.
Hæld kaffe-blandingen over, og pynt med et drys fintmalet kaffe.
Serveres med ske. - Voila!

Hygge hygge!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Koldskål øger faren for salmonella
http://www.fi.dk/presse/pressenskriver/20020716/1709529/



Lone (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Lone


Dato : 17-07-02 09:28

Næ, nu skal du få opskriften på den skønneste iskaffe af dem alle...
Denne kaffe er nem at lave, og jeg garanterer at du bliver afhængig...

(En person)
En kop espressokaffe (eller du kan benytte dig af 1-2 spsk MEGET STÆRK
neskaffe)
Et par isterninger
Et stort glas mælk
1-2 kugler vanilleis (Jo flere desto bedre)
½-1 spsk sirup

Det hele vælter du op i en god blender, trykker på knappen og VUPTI -
verdens skønneste iskaffe...

Server i et højt glas(evt. med en ekstra kugle is i toppen og lidt chokodrys
over som pynt) med et sugerør og evt. en lang teske...

Nyd den i solen, men hvis du serverer den for nogle af dine venner skal du
altså være klar på, at det er det eneste de vil have, næste gang de kommer
på besøg...

Go´ fornøjelse.

Lone.

"Vanillepigen" <kristine@FJERNDETTEgazel.dk> skrev i en meddelelse
news:ah1otu$j5b$1@sunsite.dk...
> Hejsa,
> i denne hede får jeg lyst til at kombinere min hang til kaffe med min hang
> til kølighed = iskaffe.
>
> Men hvordan gør jeg?
>
> K.
>
> --
> Kristine Pedersen
> Redaktør på www.MandeZonen.dk
> Vi har brug for nye skribenter,
> så hvis du har lyst - skriv!
>
>
>



Thomas Hjort (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Hjort


Dato : 17-07-02 21:51


"Vanillepigen" <kristine@FJERNDETTEgazel.dk> skrev i en meddelelse
news:ah1otu$j5b$1@sunsite.dk...
> Hejsa,
> i denne hede får jeg lyst til at kombinere min hang til kaffe med min hang
> til kølighed = iskaffe.
>
> Men hvordan gør jeg?
>

Hvis det skal være Frappé - style:

Du gør således: Ignorer alle de andre forslag da de ikke er så fede som det
her.

Du køber Nescafé's Ice Coffee (8 portioner i en æske). Det er også Nescafé
som bruges i frappé (den originale fra Grækenland).

Flylder et glas med isterninger. Hæld Ice Coffee + mælk over isterninger +
en lille halv skefuld nescafe (altså nescafe GOLD eller lignende). Lav noget
'opskummet' mælk med en stempelkande (ligesom til cafe au lait) og hæld det
oven på iskaffen.

Det smager SUPERT, specielt når solen bager ned. Grunden til at jeg foreslår
dig at tilsætte en smulle nescafe oven i det hele er at den færdiglavede
nescafe icecoffee mangler den sidste snert for at man kan nyde den rigtige
frappé kaffe smag.

Held og lykke.

Mvh Thomas



Susanne (17-07-2002)
Kommentar
Fra : Susanne


Dato : 17-07-02 22:15

Hej Kristine

Jeg synes godt om opskriften, som findes i Karolines køkken 7 under
navnet Frapé:

2 glas

6 isterninger
3 dl mælk
1 1/2 tsk frysetrørret pulverkaffe
2 1/2 spsk brun farin.

Alle ingredienserne blendes til isen er knust.

Venlig hilsen

Susanne


Vanillepigen wrote:

> Hejsa,
> i denne hede får jeg lyst til at kombinere min hang til kaffe med min hang
> til kølighed = iskaffe.
>
> Men hvordan gør jeg?
>
> K.
>
> --
> Kristine Pedersen
> Redaktør på www.MandeZonen.dk
> Vi har brug for nye skribenter,
> så hvis du har lyst - skriv!
>
>
>
>


netper (07-08-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 07-08-02 08:18

"Vanillepigen" skrev d. 16-07-02 19:38 dette indlæg :
> Hejsa,
> i denne hede får jeg lyst til at kombinere min hang til kaffe med min
hang
> til kølighed = iskaffe.
>
> Men hvordan gør jeg?
>
> K.
>
> --
> Kristine Pedersen
> Redaktør på www.MandeZonen.dk
> Vi har brug for nye skribenter,
> så hvis du har lyst - skriv!
>
>
>
Iskaffe

Ingridienser:
1 del kold stærk kaffe eller espresso
2-3 dele kold mælk
Sukker efter smag
Isterninger

Hæld kaffen i et højt glas. Bland mælk, sukker og isterninger i og rør
grundigt rundt.

opskriften er fra www.dk-kogebogen.dk

mvh
per klausen

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste