/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sol over Gudhjem ?
Fra : Thomas Hjort


Dato : 15-07-02 22:44

Hvordan laver man den 'ret' ?

Det er noget med røget sild, æggeblomme, rugbrød, salt, peber, og løg, men
skal der mere på? Nogen der har prøvet det i Gudhjem ;)?

mvh Thomas



 
 
Annika Pedersen (15-07-2002)
Kommentar
Fra : Annika Pedersen


Dato : 15-07-02 23:12

> Det er noget med røget sild, æggeblomme, rugbrød, salt, peber, og løg,
> men skal der mere på? Nogen der har prøvet det i Gudhjem ;)?

*gå pinligt til bekendtskab*
Jeg kan ikke huske det 100%, selvom jeg ofte har været i Gudhjem.
Mener dog det er sådan her:

Røget sild på et stykke rugbrød, en "hulning" smides æggeblommen i ½skal op
i (eller uden skal så smid blommen i hulningen), måske salt og peber?? og
purløg.
Søgte lidt online, og så radisser, men dette kan jeg ikke mindes nogensinde
at have oplevet.
Bornholm.dk mm. kunne jeg ikke lige se opskriften på, og de spisesteder jeg
lige var forbi havde enten ikke menukort online, eller ingen "Sol over
Gudhjem"

Løg går jeg ud fra du tænkte på istedet for purløg, og som gitter for
blommen, men den har jeg vist heller aldrig oplevet. (spiser sjældent fisk
:\)

--
Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

Keld Gydum (16-07-2002)
Kommentar
Fra : Keld Gydum


Dato : 16-07-02 05:39

Annika Pedersen skriver bla.:

> Søgte lidt online, og så radisser, men dette kan jeg ikke
> mindes nogensinde at have oplevet.

Det fremgår af en af mine kogebøger fra MENU - det med
snittede eller finhakket Radiser .. så der er nok noget om
snakken ..

Med venlig hilsen
K.G.

--
Keld Gydum
E-Mail: keld.gydum@mail.dk
Homepage: http://www.sitecenter.dk/bangsbo
WebCam page: http://bangsbo.camarades.com
Alle mail er Scannet for Virus med AntiVir fra www.avirus.dk



Annika Pedersen (16-07-2002)
Kommentar
Fra : Annika Pedersen


Dato : 16-07-02 07:43

> Det er noget med røget sild, æggeblomme, rugbrød, salt, peber, og løg,
> men skal der mere på? Nogen der har prøvet det i Gudhjem ;)?

Så fik jeg kontaktet min kære mormor der er Bornholmer og har været på
restaurenter mv. og hendes ord er..

Rugbrød, røget sild - æggeblommen enten på silden eller i en ½ skal sat
på silden (alternativt er at erstatte eller supplere purløget med en
løgring hvori æggeblommen så lægges). Evt. salt og peber efter smag og
behag. Drys lidt purløg ovenpå.
Hvis det er på restaurent serveres oftes hele radisser med lidt top ved
siden af.

Hvis man idag køber det hos røgerierne skal man dog ikke være sikker på
at der er æggeblomme (og hvor meget "Sol over Gudhjem" er der så
tilbage??)

Hvis man spørger røgerierne omkring derovre får man nok lige så mange
"Sol over Gudhjem"-metoder som der er metode til at lave den røgede sild
:)

--
Annika Pedersen & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste