/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Danske matuttrykk
Fra : Bjornar Moltubakk


Dato : 09-07-02 13:36

Hei!

Jeg fant en dansk brød-oppskrift jeg har lyst til å forsøke, men trenger
litt hjelp før jeg går og handler. Er det noen her som tilfeldigvis vet hva
jeg skal kjøpe i en norsk butikk dersom jeg trenger ymer og hørfrø?

Beste hilsen
--bjørnar m.
Oslo



 
 
Klaus Alexander Seis~ (09-07-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 09-07-02 14:33

Bjørnar Moltubakk skrev:

> Er det noen her som tilfeldigvis vet hva jeg skal kjøpe i en
> norsk butikk dersom jeg trenger ymer og hørfrø?

Hørfrø er frøene fra Linum usitatissimum (lin?), på engelsk hedder
de "linseeds".

Ymer er syrnet mælk. Jeg vil tro at du kan bruge alt lige fra
yoghurt til kærnemælk, blot der ikke er syltetøj eller andet snask i.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Jørgen Hess (09-07-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 09-07-02 21:04


"Klaus Alexander Seistrup" <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
meddelelse news:jakabov+49e79483-8535-4d93-a589-bf2aa36a82fa@news.szn.dk...
> Bjørnar Moltubakk skrev:
>
> > Er det noen her som tilfeldigvis vet hva jeg skal kjøpe i en
> > norsk butikk dersom jeg trenger ymer og hørfrø?
>
> Hørfrø er frøene fra Linum usitatissimum (lin?), på engelsk hedder
> de "linseeds".
>
Ja - Hørfrø er linfrø. Troede faktisk i mange år, at linolie kom fra
lindetræet. Indtil jeg engang fik set linfrø hos min onkel i Norge. De havde
en forbavsende lighed med hørfrø.

Men et spørgsmål fra mig: I en bog der hedder: Mye godt med poteter er en
opskrift:

Kompesøsuppe
Kompesø er den kraften som kompene (raspeballer, klubb) blir kokt i. Den er
nærigsrik og fin ...........

Er der nogen der kan give en dansk forklaring på kompe (raspeballer, klubb)

Og så lige opskriften (på norsk)

2 liter kompesø
1 løk
2-3 gulrøtter
buljongpulver

Skrell løken og finhakk den. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver. Ha
grønnsakene i søen og kok dem i 10-15 min. Smak til med buljongpulver, hvis
kraften ikke er sterk nok etter kompekokingen.

mvh
Jørgen






Kai Tore Steinsli (09-07-2002)
Kommentar
Fra : Kai Tore Steinsli


Dato : 09-07-02 21:41

>
> Men et spørgsmål fra mig: I en bog der hedder: Mye godt med poteter er en
> opskrift:
>
> Kompesøsuppe
> Kompesø er den kraften som kompene (raspeballer, klubb) blir kokt i. Den
er
> nærigsrik og fin ...........
>
> Er der nogen der kan give en dansk forklaring på kompe (raspeballer,
klubb)


Hejsa.

Der findes nok lige så mange måder at lave raspeballer på, som der findes
bygder i Norge (og sikkert også lige så mange forskellige navne på det), men
i bund og grund er raspeballer lavet af revne rå kartofler, kogte kartofler,
bygmel, hvedemel, salt og peber. Massen formes til boller, som simrer i ½-1
time i bouillon/kraft. Spises traditionelt til fårekød, men serveres også m.
geitost, sirup, flæsk/saltet kød og smør & sukker alt afhængig af, hvorfra i
Norge man kommer.
Kompesøsuppen er jo så lavet af kogevandet, og der er da sikkert mange gode
vitaminer i......

Mvh. Line





Karsten Hammer Hanse~ (10-07-2002)
Kommentar
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 10-07-02 14:54

så skal det lige siges at "kærnemælk" på norsk hedder "skummet kulturmelk"..

K.

Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:jakabov+49e79483-8535-4d93-a589-bf2aa36a82fa@news.szn.dk...
> Bjørnar Moltubakk skrev:
>
> > Er det noen her som tilfeldigvis vet hva jeg skal kjøpe i en
> > norsk butikk dersom jeg trenger ymer og hørfrø?
>
> Hørfrø er frøene fra Linum usitatissimum (lin?), på engelsk hedder
> de "linseeds".
>
> Ymer er syrnet mælk. Jeg vil tro at du kan bruge alt lige fra
> yoghurt til kærnemælk, blot der ikke er syltetøj eller andet snask i.
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam



Klaus Alexander Seis~ (10-07-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 10-07-02 14:56

Karsten Hammer Hansen skrev:

> så skal det lige siges at "kærnemælk" på norsk hedder "skummet
> kulturmelk"..

Whauw!


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Karsten Hammer Hanse~ (11-07-2002)
Kommentar
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 11-07-02 11:24

ja, det kan du sige!


K.

Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:jakabov+124bf158-80d4-4ed1-8059-516db2e4d051@news.szn.dk...
> Karsten Hammer Hansen skrev:
>
> > så skal det lige siges at "kærnemælk" på norsk hedder "skummet
> > kulturmelk"..
>
> Whauw!
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam



Søren Lindholt (24-07-2002)
Kommentar
Fra : Søren Lindholt


Dato : 24-07-02 14:51


Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in article
<jakabov+124bf158-80d4-4ed1-8059-516db2e4d051@news.szn.dk>...
> Karsten Hammer Hansen skrev:
>
> > så skal det lige siges at "kærnemælk" på norsk hedder "skummet
> > kulturmelk"..
>
Og er herhjemme vel med i betegnelsen "futmælk" , sammentrækning af
"centrifugt mælk", jysk for centrifugeret mælk
--
Søren

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste