/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dræbersnegle kan spises.. vist i TV
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 30-06-02 07:39

Hejsa!

DR1 TV viste igår (lørdag aften) fra landsstævnet på Bornholm, et
kulinarisk indslag, hvor Chefkokken Frank W. Truberg, Brasserie Truberg,
Nexø Bornholm tilberedte de lækre dræbersnegle.

Her kommer et uddrag...

Hvordan kan vi vide, at dræbersneglene ikke smager godt, når vi ikke har
smagt på dem?
- - -

Kære haveejer - vend negativt til positivt.

Derfor nyd din værste fjende.
Den både lever sundt, frit og, hvis du ikke sprøjter med gift og andet
stads, så vil den lulle rundt her og der og fylde sig med de dejligste
salater.
Jeg tror den har det langt bedre end de 5 tosse kyllinger til 100 kroner
og langt bedre end de tremmekalve, som aldrig ser dagens lyse.
Så prøv noget nyt: spis den før den spiser din have.

Held og lykke samt velbekomme..

Tapas/snacks:
Vareforbrug til 4 personer:

16 flotte store snegle
hvidvin så det dækker sneglene
urterester (løg, gulerod, sellerie og persillestilke)
2 hel sort peber
1 lauerbærblad
4 skiver godt brød
2 tomater
2 spsk hakket persille/kørvel
2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk olie eller smør
Salt og peber
Parmasanost ca. 2 spsk.

Sneglene skylles grundigt i vand, skift vandet ud 5-6 gange.
Vin og urterester samt peber og laurbær koges op.
Når boullionen spilkoger tilsættes sneglene og porcheres møre under låg
i godt en time.
Afkøles i lagen.
Sneglene tages op og skæres over på langs.
Indmaden fjernes med spidsen af en lille kniv.
Det rene kød hakkes groft og krydderes med salt og peber.
Tomaterne hakkes groft ligeledes persillen.
Smør smeltes til lysebrunt, sneglene ristes let, der tilsættes persille
og tomat samt hvidløg.
Ristes et minut.
Fordeles på brødet, der er risten, og friskhøvlet parmasanost drysses
over med rund hånd.
Kan eventuelt gratineres under grillen eller med en lille hånd primus
(kan købes i byggemarkeder).
Serveres og skylles ned med store mængder god, tør, kølig hvidvin/rose
eller ung, let afkølet rødvin, eller ret enkelt en iskold øl.

Bon appétit!
http://www.dr.dk/snegle/?aktuelt=true
--

Og for det ikke skal være løgn, så kan man for den nette sum af 4
amerikanske dollars på internet bestille en dåse skårne skovsnegle
(kan bestilles her):
www.wonderfullywacky.com/kitchenslicedslugs.htm?AID=532160&PID=229387

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Hvilken Nydelse det dog er at have en god Appetit,
naar man er sikker paa inden ret længe at faa et
virkelig udsøgt Maaltid serveret. -Brillat-Savarin



 
 
Henning Lund (30-06-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lund


Dato : 30-06-02 11:05

Peter W. Bosse skrev:


> Hvordan kan vi vide, at dræbersneglene ikke smager godt, når vi ikke
> har smagt på dem?

Øh kan vi få dig til at foretage en testspisning og så kommentere oplevelsen
her i gruppen, jeg vil gerne levere råvaren i form af friske assorterede
snegle

--
Mvh.
Henning Lund
icq 18805021
http://sitecenter.dk/freespace/

Kåre Weng Madsen (03-07-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 03-07-02 11:14


"Henning Lund" skrev i en meddelelse

> > Hvordan kan vi vide, at dræbersneglene ikke smager godt, når vi ikke
> > har smagt på dem?
>
> Øh kan vi få dig til at foretage en testspisning og så kommentere
oplevelsen
> her i gruppen, jeg vil gerne levere råvaren i form af friske assorterede
> snegle

Politiken havde søndag eller mandag en testspisning, hvor de også bragte
opskriften. Der stod at sneglen i sig selv ikke smager af noget.... så det
er op til resten af ingridienserne at give smag. Madanmelderen sagde i
øvrigt, at det smagte dejligt, men at det var umuligt at abstrahere fra de
små klatter der altså var snegle....

Kåre



Henning Lund (03-07-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lund


Dato : 03-07-02 11:36

Kåre Weng Madsen skrev:


> Politiken havde søndag eller mandag en testspisning, hvor de også
> bragte opskriften. Der stod at sneglen i sig selv ikke smager af
> noget.... så det er op til resten af ingridienserne at give smag.
> Madanmelderen sagde i øvrigt, at det smagte dejligt, men at det var
> umuligt at abstrahere fra de små klatter der altså var snegle....

Jeg er ikke sulten nok endnu.

--
mvh
Henning Lund
icq 18805021
http://sitecenter.dk/freespace/


Anders H. Andersen (01-07-2002)
Kommentar
Fra : Anders H. Andersen


Dato : 01-07-02 09:43

Hej
Jeg kan se at de bliver grundigt renset, skyldet, kogt, fjernet indmad
og stegt, det er nok også nødvendigt da de efter hvad jeg har hørt er
de fyldt med bakterie paga. at spiser alt incl. henanden.

På Gråstenslot havde de en mand til at samle snegle en sommer, efter
hvad jeg husker blev det til over 65000 (de blev talt med en lille
tællemaskine), det kunne blive noget et fest måltid

Jeg ser frem til høre om erfaringer med denne opskrift, jeg har
detsværre ikke selv mulighed for at afprøve den da jeg ikke har en
have.

mvh
Anders


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste