/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
jordbærtærte!
Fra : sune vuorela


Dato : 24-06-02 23:34

Hejsa!

Jeg har tænkt lidt på noget jordbærtærte... sådan noget med en god
tærtebund, nogle halve jordbør og en stiv, gul creme.

Men er der en der har et par gode opskrifter på en stiv, gul creme?
Sådan at den ikke slyder ud når man skærer i den. Måske noget med en
kagecreme og husblas?

Nogen gode bud?

Andre tips?

--
Sune

 
 
Lars Lienhøft Larsen (25-06-2002)
Kommentar
Fra : Lars Lienhøft Larsen


Dato : 25-06-02 10:01

"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
> Hejsa!
>
> Jeg har tænkt lidt på noget jordbærtærte... sådan noget med en god
> tærtebund, nogle halve jordbør og en stiv, gul creme.
>
> Men er der en der har et par gode opskrifter på en stiv, gul creme?
> Sådan at den ikke slyder ud når man skærer i den. Måske noget med en
> kagecreme og husblas?

Når jeg laver jorbærtærte....(har gjort det én gang så bruger jeg en
kagecreme og pisker lidt flødeskum i. Så bliver den rigtig lækker. Men prøv
at kigge på bager-kim.dk der fandt jeg opskriften.
Larsen


Henning Lund (25-06-2002)
Kommentar
Fra : Henning Lund


Dato : 25-06-02 10:57

Lars Lienhøft Larsen skrev:

> "sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
>> Hejsa!
>>
>> Jeg har tænkt lidt på noget jordbærtærte... sådan noget med en god
>> tærtebund, nogle halve jordbør og en stiv, gul creme.
>>
>> Men er der en der har et par gode opskrifter på en stiv, gul creme?
>> Sådan at den ikke slyder ud når man skærer i den. Måske noget med en
>> kagecreme og husblas?
>
> Når jeg laver jorbærtærte....(har gjort det én gang så bruger
> jeg en kagecreme og pisker lidt flødeskum i. Så bliver den rigtig
> lækker. Men prøv at kigge på bager-kim.dk der fandt jeg opskriften.
> Larsen

Hvor er i ondskabsfulde, snakke om jordbærtærte her lige før middag hvor
maven er tom ;o(

--
Mvh.
Henning Lund
icq 18805021
http://sitecenter.dk/freespace/

gelovina (25-06-2002)
Kommentar
Fra : gelovina


Dato : 25-06-02 12:14


"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:rd7fhuksktkap6abn5v5ksdn4qq1fv37ji@4ax.com...
> Hejsa!
>
> Jeg har tænkt lidt på noget jordbærtærte... sådan noget med en god
> tærtebund, nogle halve jordbør og en stiv, gul creme.
>
> Men er der en der har et par gode opskrifter på en stiv, gul creme?
> Sådan at den ikke slyder ud når man skærer i den. Måske noget med en
> kagecreme og husblas?
>
> Nogen gode bud?
>
> Andre tips?
>
> --
> Sune


Hejsa selv,

Den "stive, gule creme" kan du sagtens lave som almindelig kagecreme - bare
tilføj ekstra mel til opskriften, så kan du få den i præcis den tilstand du
ønsker...

Rikke *der nu også overvejer jordbærtærte*



A.And (25-06-2002)
Kommentar
Fra : A.And


Dato : 25-06-02 15:28


Uhm. Jeg lavede en i søndags. Det er bare guf.
Mørdej m/kransekage kant. Fyld af creme jordbærfromageog friske jordbær.
Lav en portion mørdej m/ sukker og vanille.
Rul den ud og lav den rund 24 cm. Forbag den og sprøjt så kransekagemasse
rundt som kant.
Pensel bunden med chokolade.
Fyld en god creme (½ creme og ½ flødeskum) i bunden.
Lav en jordbær fromage og kom den oven på.
Dæk det hele til med halve jordbær og pensel evt med en gele.
Den er bare for go.
Der bliver 2 bunde ud af en portion mørdej og en pose færdig kransekagemasse
fra Odense kan lige nå rundt om hvis man passer lidt på. Så kan man jo lave
en til lørdag og en til søndag .
Jeg bruger i øvrigt cremepulver uden kogning fra Tørsleffs. Så passer det
med en halv portion og 2.5 dl fløde pisket til skum.

Jordbær mousse/fromage:
250 g friske el. frosne jordbær
6 spsk sukker
1 spsk citronsaft
4 blade husblas
¼ liter piskefløde, pisket til skum
Bærrene moses eller blendes og røres med sukker. Den udblødte husblas
smeltes over damp og afkøles med citronsaften og lidt af pureen.
Herefter røres blandingen i mosen. Når frugtmosen begynder at blive jævn,
vendes flødeskummet forsigtigt i.

Kim



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste