/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nem hyldeblomstvin
Fra : Emil


Dato : 19-06-02 17:19

Hej

Man kan nemt konservere lidt af sommeren på flasker.

Friske hyldeblomster rystes fri for utøj og befries for så meget
af de grønne stilke som muligt. Blomsterne må *ikke* skylles, da
en del af smagen findes i nektaren.

Blomsterne presses sammen i et glas, strimler af den gule skal af
vasket citron lægges ved, og det overhældes med en lun (50
grader) sød hvidvin til blomsterne er godt dækkede. Trækker en
uge ved stuetemperatur og filtreres (kaffefilter).

Der bruges ca en dl af dette udtræk til en kølig flaske sød
hvidvin. Serveres med rigeligt mange isterninger.

Bruger man tørrede hyldeblomster (Matas) bliver smagen anderledes
men stadig god. 200 gram tørrede blomster svarer til 1 kg friske
blomster, og rækker til 10-15 flasker færdig hyldeblomstvin.

Jeg har forsøgt lidt med lime- i stedet for citronskal. Det
bedste resultat blev når ca en femtedel af citronskallen
erstattes af limeskal.


m.v.h. Emil


 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste