/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Nem hyldeblomstvin
Fra :
Emil
Dato :
19-06-02 17:19
Hej
Man kan nemt konservere lidt af sommeren på flasker.
Friske hyldeblomster rystes fri for utøj og befries for så meget
af de grønne stilke som muligt. Blomsterne må *ikke* skylles, da
en del af smagen findes i nektaren.
Blomsterne presses sammen i et glas, strimler af den gule skal af
vasket citron lægges ved, og det overhældes med en lun (50
grader) sød hvidvin til blomsterne er godt dækkede. Trækker en
uge ved stuetemperatur og filtreres (kaffefilter).
Der bruges ca en dl af dette udtræk til en kølig flaske sød
hvidvin. Serveres med rigeligt mange isterninger.
Bruger man tørrede hyldeblomster (Matas) bliver smagen anderledes
men stadig god. 200 gram tørrede blomster svarer til 1 kg friske
blomster, og rækker til 10-15 flasker færdig hyldeblomstvin.
Jeg har forsøgt lidt med lime- i stedet for citronskal. Det
bedste resultat blev når ca en femtedel af citronskallen
erstattes af limeskal.
m.v.h. Emil
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177560
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408946
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.