/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
At traktere en gourmet !?
Fra : Mogens


Dato : 17-06-02 20:15

Et par af vores gode venner aflægger os besøg her i weekenden. Et
besøg hos dem er så ypperligt at det får Falsled kro til at minde om
det lokale Føtex cafeteria lørdag formiddag. Så at overgå dem har jeg
opgivet på forhånd. Men det ville dog være dejligt at kunne overraske
positivt!

Derfor: Er der nogle af gourmeterne i gruppen som kan give gode råd
til en enkel, men alligevel udsøgt menu, og som en lægperson udi faget
kan få held med. Gerne baseret på årstidens råvarer (bor desværre ikke
i Kbh., men nær Århus)?

På forhånd tak for bidragene !

Mogens

 
 
rasmus carlsen (17-06-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 17-06-02 21:00

forslag har jeg masser af ... men det ville nok være en god ide, hvis du
kunne give et praj om f.eks. psris ... og evt. et praj om stilen ... og om
noget ABSOLUT ikke må bruges fordi nogen er allergisk eller bare ikke kan
fordrage en bestemt grøntsag ...

ras



Mogens (17-06-2002)
Kommentar
Fra : Mogens


Dato : 17-06-02 21:24

On Mon, 17 Jun 2002 22:00:25 +0200, "rasmus carlsen"
<rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote:

>forslag har jeg masser af ... men det ville nok være en god ide, hvis du
>kunne give et praj om f.eks. psris ... og evt. et praj om stilen ... og om
>noget ABSOLUT ikke må bruges fordi nogen er allergisk eller bare ikke kan
>fordrage en bestemt grøntsag ...
>
>ras
>
Hej Ras,

Gode råvarer koster vel en del, så det er ikke Netto-råvarer jeg
tænker på. Men heller ikke ægte kaviar og trøfler. Et godt niveau
derimellem uden at det bliver pebret. Vi kan alle lide fisk og
skaldyr.

Heldigvis har vi heller ingen allergier at slås med, det skulle da
lige være ingefær som min mave ikke er ret glad for. Ellers tror jeg
godt jeg tør sige at vi er altspisende - jeg kan ikke komme i tanke om
en eneste ting vi ikke spiser.

Håber det er svar nok!

Hilsen Mogens

Zilly ink (17-06-2002)
Kommentar
Fra : Zilly ink


Dato : 17-06-02 21:46

Mogens wrote:
(klippet med løs hånd)
> Et par af vores gode venner aflægger os besøg her i
> weekenden. > Derfor: Er der nogle af gourmeterne i gruppen som kan
> give gode råd til en enkel, men alligevel udsøgt menu, og
> som en lægperson udi faget kan få held med.

Må jeg anbefale at lave den mad du/I synes at være bedst til og så gøre lidt ekstra umage med at
finde de bedste råvarer. Gourmetvennerne vil til enhver tid værdsætte en simpel daglig ret lavet med
omhu og gode råvarer, langt højere end et forsøg på at gøre dem tilpasse/ overgå/ please/ osv osv.

Her er dog lidt (for)retter jeg ville sætte pris på at sætte tænderne i på denne tid af året:

Hvidløgsristede skiver af hjemmebagt baguettes med :
- Tomat/basillikum/ristede pinjekerner.
- Tapernader.
- Pesto.
- Rucola med parmagiano med orangedressing.
- Kyllingeleversugo
- Kold tomatsuppe/gazpacho.
- Spinatgnocchi.
- Hvidløgsmarinerede muslinger dampet i hvidvin.
- find selv på.

- Sorte oliven uden sten i bacon omsvøb. (gerne urøget) fæstes med tandstikkere og sauteres.
- Tomater og kartofler "Bådes". Olie, tyndskåret fennikel, salt og chilli. 200 gr. i en time.

- Marineret kød, garneret med fennikel, gulerødder, bladselleri, nye små kartofler(saltristede) og
salat rucola.

Sorbet til dessert....(hva´med en Grappa-sorbet?)

Vinene kunne være Brunello, Barolo eller lidt lettere Primitivo, Chianti osv.
Eller hvad med en kold Bourgoune, Fleurie f. eks. og nogle halvtørre hvidvine??

Ovennævnte skulle, vil jeg mene, udfylde fritiden i dagene op til vennernes besøg og ganske givet
vække begejstring.

INGEN FLØDE, men masser af hjemmebagt brød og vand og vin og musik og hygge og....

--
Regards

Zillyink.
Remove: 123 from @



KA (17-06-2002)
Kommentar
Fra : KA


Dato : 17-06-02 22:06

Hej Mogens !

Denne sauce passer til næsten alt, både fisk og kød ,og da den indeholder
en del fyld behøver man ikke at koncentrere sig så meget om tilbehør, til
den ret man nu vil servere.
Den tar´ kegler HVER gang !

Venlig hilsen
Kirsten
http://hjem.get2net.dk/Jullemor_And


* * *

Ingredienser - ca. 4 prs.

smør,
125 g champignon, 2 spsk. mel, 3 dl. fløde, 1 1/2 dl. bouillon, 1 ds.
fl.tomater, 1 rød peber, grønne oliven med peberfyld (efter smag og behag),
3 spsk. klippet dild, 1-2 fed hvidløg

salt, peber, esdragon, citronsaft

* * * * * * * * * *

Svampene renses, snittes groft og dampes i smør. Pudres med melet og der
spædes med fløden, og bouillon.
Saucen koges godt igennem i ca. 5 min. Der røres i den hele tiden... men
ellers kan man jo lige si den
Si saften fra tomaterne, men gem denne hvis der skal spædes til med væske
senere.
Striml den røde peber, del oliven over til halve, og tilsæt dette saucen
sammen med tomaterne.
Dild, esdragon og knust hvidløg tilsættes, og der smages til med
citronsaft, salt og peber.

Der kan evt. jævnes med maizena, og spædes til med tomatsaften.





Usenet (18-06-2002)
Kommentar
Fra : Usenet


Dato : 18-06-02 13:20

Hej Mogens,

en gourmet vil nyde ethvert måltid præsteret med gode råvarer og omtanke.

Årstiden siger til mig noget med asparges, fjordrejer, fisk med forårsgrønt
og en portvinsauce (fiskefond) og beurre blanc. Hertil et par af dine bedste
flasker Puilly Fume.

mvh. René

"Mogens" <m_lunde@post8.tele.dk> wrote in message
news:3d0e3332.266296694@dtext.news.tele.dk...
> Et par af vores gode venner aflægger os besøg her i weekenden. Et
> besøg hos dem er så ypperligt at det får Falsled kro til at minde om
> det lokale Føtex cafeteria lørdag formiddag. Så at overgå dem har jeg
> opgivet på forhånd. Men det ville dog være dejligt at kunne overraske
> positivt!
>
> Derfor: Er der nogle af gourmeterne i gruppen som kan give gode råd
> til en enkel, men alligevel udsøgt menu, og som en lægperson udi faget
> kan få held med. Gerne baseret på årstidens råvarer (bor desværre ikke
> i Kbh., men nær Århus)?
>
> På forhånd tak for bidragene !
>
> Mogens



Mogens (18-06-2002)
Kommentar
Fra : Mogens


Dato : 18-06-02 17:08

Hej alle,

Mange tusind tak for de spændende forslag ! Jeg går straks igang med
at studere opskrifter.

Vh/Mogens

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste