/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Søger opskrift på hyldeblomst drik
Fra : Herbert


Dato : 16-06-02 17:31

Hey

Se venligst subj.

På forhånd tak
Herbert


__________________________________________
Denne mail er kontrolleret med Norton Antivirus 2002
__________________________________________




 
 
Zilly ink (16-06-2002)
Kommentar
Fra : Zilly ink


Dato : 16-06-02 18:15

Herbert wrote:
> Hey
>
> Se venligst subj.
>
> På forhånd tak


20-25 hyldeskærme uden stilke
1,25 liter kogende vand
25g vinsyre
2 citroner
1,25 kg sukker

Ryst hyldeblomserne fri for evt. støv og insekter og læg dem i en krukke.
Skær citronerne og læg ved. Drys vinsyre og sukker over og hæld det kogende
vand på. Dæk med låg og stil krukken køligt 2-3 dage. Omrøres jævnligt.
Derefter sies blomserklaserne fra. Saften hældes på flasker og opbevares i
køleskab.

Holdbarhed 2-3 uger. Drikkes med isvand eller kogende vand om vinteren.

Er fryse egnet. Brug plastflasker og fyld kun 9/10.
--
Regards

Zillyink.
Remove: 123 from @



Zilly ink (16-06-2002)
Kommentar
Fra : Zilly ink


Dato : 16-06-02 18:24

Zilly ink wrote:
[snip all]
---

Glemte at sige at vi hælder hyldekoncentratet op i små fryseposer i doser der passer til vores
saftkande. Hver gang vi vil lave en kande lægger vi en frossen "hyldeklump" op i kanden og hælder
koldt vand over. Denne drik er urimelig tørstslukkende lækker på en varm sommerdag !!

--
Regards

Zillyink.
Remove: 123 from @



Kurt Hansen (16-06-2002)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 16-06-02 18:28

Hylden blomstrer jo netop nu, så se at komme afsted!

Hyldeblomstdrik (ca. 1 3/4 liter):

20 hyldeblomstklaser uden stilke
25 g citronsyre (2 spsk.)
Saft af en citron
500 g stødt melis
500 g puddersukker
1 liter kogende vand
1/2 tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende

Hyldeblomstklaser, citronsyre, citronsaft og sukker blandes og
overhældes med kogende vand. Atamon tilsættes. Stilles koldt og
trækker 4-5 dage under låg, sies og gemmes på Atamonskyllede flasker,
der proppes til dagen efter.

Opskriften stammer fra "Den grønne syltebog" fra Tørsleffs Husmoder
Service. Du kan jo droppe konserveringsmidlet, hvis ikke drikken skal
langtidsopbevares.

Drikken kan fortyndes med isvand, danskvand eller hvidvin.

Venlig hilsen
Kurt Hansen

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste