/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kiksekage
Fra : Peter1969


Dato : 14-06-02 13:32

Kald mig bare naiv men..........................alt kan jo snart laves/fåes
i en fedtfattig udgave. Jeg elsker kiksekage, men spiser det ikke så ofte
pga. fedtindholdet. Findes der en opskrift på "light" kiksekage ??



 
 
Rene' Hjorth (14-06-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 14-06-02 16:59

[Peter1969 | Fri, 14 Jun 2002 14:31:50 +0200]

>Kald mig bare naiv men..........................alt kan jo snart laves/fåes
>i en fedtfattig udgave.

Mjaeh, det er lidt naivt men ganske korrekt - pas dog på at ikke falde i
samme grøft som Anne Larsen, og tro at man kan tabe sig ved
fedtforskrækkelse uden at ellers kigge på kostens sammensætning.
(hvorfor konen stadig er FED)

> Jeg elsker kiksekage, men spiser det ikke så ofte pga. fedtindholdet.
> Findes der en opskrift på "light" kiksekage ??

Nej - det eneste du kan gøre gøre er at vente på at Olestra (den type
fedt der ikke optages af kroppen) kommer til kandet, og så lave
kiksekage af den...

Jeg er dog ikke helt overbevist om at resultatet og eftervirkningerne er
til din tilfredsstillelse


René
www.rene.hjorth.com

Michael Olsen (14-06-2002)
Kommentar
Fra : Michael Olsen


Dato : 14-06-02 23:26


"Peter1969" <peter1969@removemeofir.dk> skrev i en meddelelse
news:3d09e178$0$71632$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Kald mig bare naiv men..........................alt kan jo snart
laves/fåes
> i en fedtfattig udgave. Jeg elsker kiksekage, men spiser det ikke så ofte
> pga. fedtindholdet. Findes der en opskrift på "light" kiksekage ??
>

Var der ikke en tidligere tråd med pandekager light? Hvorfor SKAL alting
være fedtfattigt? Ville det ikke være bedre, hvis du lavede din kiksekage
med palmin og hele svineriet, åd 14 stykker, fik kvalme og brækkede dig og
holdt dig fra kiksekage de næste 7-8 måneder? Se, det er fedtfattigt i det
lange løb, men dybt tilfredsstillende!

mvh Michael Olsen



Heidi (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 15-06-02 07:21

Michael Olsen wrote:
> "Peter1969" <peter1969@removemeofir.dk> skrev i en meddelelse
> news:3d09e178$0$71632$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>> Kald mig bare naiv men..........................alt kan jo snart
> laves/fåes
>> i en fedtfattig udgave. Jeg elsker kiksekage, men spiser det ikke så
>> ofte pga. fedtindholdet. Findes der en opskrift på "light" kiksekage
>> ??
>>
>
> Var der ikke en tidligere tråd med pandekager light? Hvorfor SKAL
> alting være fedtfattigt?

Det er der vel heller ingen der siger det skal - men hvorfor SKAL folk
absolut komme med stikpiller når andre efterspørger noget
fedtfattigt i denne gruppe? Det må vel for f*nden være folks eget
valg om de vil spise fedtfattigt eller ej - og det må vel også være tilladt
at efterspørge fedtfattige opskrifter i denne gruppe, sålænge der ikke
er en gruppe der hedder dk.kultur.mad+drikke.slank.

> Ville det ikke være bedre, hvis du lavede
> din kiksekage med palmin og hele svineriet, åd 14 stykker, fik kvalme
> og brækkede dig og holdt dig fra kiksekage de næste 7-8 måneder? Se,
> det er fedtfattigt i det lange løb, men dybt tilfredsstillende!

Ikke fordi jeg tvivler på at dit råd ville virke i en periode, men det var
jo ikke det der var meningen - meningen var at personen gerne ville
spise kiksekage en gang imellem, og i en fedtfattig udgave.
(Og ja ja, dit indlæg var sikkert ironisk ment, og jeg forstår godt
ironi og smileyer, og jeg skal komme efter dig, men jeg er bare nogle
gange så træt, så træt af, at folk skal nedgøres fordi de gerne vil
have fedtfattige opskrifter - og det kom altså til at gå ud over dig

--
Mvh. Heidi
Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes
i gruppen og ikke pr. mail
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Jørgen Hess (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 15-06-02 10:30


"Heidi" <nospamheidi@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:aeemdf$6cirv$1@ID-64059.news.dfncis.de...

(forkortet)

> > Var der ikke en tidligere tråd med pandekager light? Hvorfor SKAL
> > alting være fedtfattigt?
>
> Det er der vel heller ingen der siger det skal - men hvorfor SKAL folk
> absolut komme med stikpiller når andre efterspørger noget
> fedtfattigt i denne gruppe? Det må vel for f*nden være folks eget
> valg om de vil spise fedtfattigt eller ej - og det må vel også være
tilladt
> at efterspørge fedtfattige opskrifter i denne gruppe, sålænge der ikke
> er en gruppe der hedder dk.kultur.mad+drikke.slank.
>

(forkortet)

> --
> Mvh. Heidi
> Her plejer der med store bogstaver at stå, at svar udbedes
> i gruppen og ikke pr. mail
> "Time is fun when you're having flies" - Kermit
>

Der findes en gruppe der hedder "dk.helbred.slank" og i den gruppe er man
meget velkommen til at udveksle opskrifter på fedtfattig mad. Og hvis der
fra "mad+drikke" læserne skulle være ønsker om en speciel slankemadgruppe,
bør "helbred.slank" læserne vel indrages i diskussionen.

mvh
Jørgen




Maria Pedersen (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Maria Pedersen


Dato : 15-06-02 13:24

>
> Der findes en gruppe der hedder "dk.helbred.slank" og i den gruppe er man
> meget velkommen til at udveksle opskrifter på fedtfattig mad. Og hvis der
> fra "mad+drikke" læserne skulle være ønsker om en speciel slankemadgruppe,
> bør "helbred.slank" læserne vel indrages i diskussionen.
>
Ja der er en gruppe der hedder noget med slank, men nu har jeg læst nogle af
de indlæg, der bliver postet, og jeg vil lige sige at det der bliver postet
der over er noget helt helt andet
og du får nok ikke lige en opskrift på kiksekage der over, fedtfattig eller
ej, jeg tvivler.
Jeg syntes bare ikke man kan henvise folk der beder om fetfattige eller
alternative op skrifter til den slanke gruppe, da debatten der over altså
drejer sig meget om motion, og hvidkålssuppe og nupokure, om ikke andet i
den stil.

Hvad angår fedtfattige opskrifter, er der da ikek noget unormalt i at man
med en opskrift tilføjer at der tit er et alternativt, feks at erstatte
cremefraishe med kvark.
fløde med fløde 13. osv.
Mener bare at hvis dem der har opskrifterne har prøvet at erstatte med
alternativerne, og det ikek har ødelagt smagen af det færdige produkt , hvad
er problemet så.

når jeg laver en opskrifter prøver jeg da altid at lave den så fedt og
sukker fattig som mulig, vi skal jo altså passe på.

Hilsen
Maria




Kurt Hansen (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 15-06-02 14:31

On Sat, 15 Jun 2002 00:26:22 +0200, Michael Olsen wrote:

>"Peter1969" <peter1969@removemeofir.dk> skrev:
>
>> Kald mig bare naiv men..........................alt kan jo snart laves/fåes
>> i en fedtfattig udgave. Jeg elsker kiksekage, men spiser det ikke så ofte
>> pga. fedtindholdet. Findes der en opskrift på "light" kiksekage ??

>Var der ikke en tidligere tråd med pandekager light? Hvorfor SKAL alting
>være fedtfattigt? Ville det ikke være bedre, hvis du lavede din kiksekage
>med palmin og hele svineriet, åd 14 stykker, fik kvalme og brækkede dig og
>holdt dig fra kiksekage de næste 7-8 måneder? Se, det er fedtfattigt i det
>lange løb, men dybt tilfredsstillende!

I virkeligheden var gamle Freud helt på vildspor. Alt det der fis med
fallos og vagina er jo kun projektioner af en stor, vammel kiksekage!
Må jeg anbefale en probat konfrontationsterapi.

Ekstreme - til tider groteske - tilfælde af Oxford/Choko-syndromet,
som hos voksne mænd næsten altid kan spores tilbage til barndommen,
placerer tydeligt ovennævnte fødevare i kategorien "Arke-guf". Det er
således ikke noget tilfælde, at akupunkturen aldrig har kunnet opvise
effektive behandlingsresultater, da man i fjernøsten overhovedet ikke
kender hele det begrebsapparat der knytter sig til symptombeskrivelse,
behandling og genoptræning.

Med gjaldende trompeter og hujende Hüttemeier har jeg til ære for
gruppen smasket en ordentlig kleppert sammen og efter en time i vort
CombiCold, er jeg nu parat til at dele lunser ud af eksemplaret, men
når jeg forsøger at uploade en skive til 'dk.binær.kiksekage' får jeg
følgende fejlmeddelelse: "Incorrect shape of kiks. Try with the square
ones, and press ay key to continue". Kan det være fordi jeg har brugt
almindelige Rulle-Marie?

Venlig hilsen
Kurt Hansen

Annika P (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Annika P


Dato : 15-06-02 14:42

> når jeg forsøger at uploade en skive til
> 'dk.binær.kiksekage' får jeg følgende fejlmeddelelse: "Incorrect
> shape of kiks. Try with the square ones, and press ay key to
> continue". Kan det være fordi jeg har brugt almindelige
> Rulle-Marie?
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
>

Åhhh en af dagens grin :)
Al den kikesekage-snak gør at jeg nu virkelig overvejer at handle ind
til en omgang.

--
AnnikaP & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

ottesen (15-06-2002)
Kommentar
Fra : ottesen


Dato : 15-06-02 14:52


"Annika P" <newsgroup@annika.dk> wrote in message
news:Xns922E9FB6E50E6newsgroupannikadk@212.54.64.135...
> Åhhh en af dagens grin :)
> Al den kikesekage-snak gør at jeg nu virkelig overvejer at handle ind
> til en omgang.
>
Ja nu begynder jeg da også at blive nysgerrig - er faktisk ikke helt
klar over hvad en kiksekage er/ består af (selvom jeg har en formodning
om at kiks indgår....)

/ottesen



Annika P (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Annika P


Dato : 15-06-02 15:09

"ottesen" <ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> wrote in
news:aefgql$fel$1@sunsite.dk :

>
> Ja nu begynder jeg da også at blive nysgerrig - er faktisk ikke
> helt klar over hvad en kiksekage er/ består af (selvom jeg har
> en formodning om at kiks indgår....)
>
> /ottesen
>
Her er en opskrift:
Kiksekage

3 hele æg
150 gram sukker
1 tsk. Vaniljesukker
200 gram palmin
100 gram kakao
18-20 firkantede kiks

Hele æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og skummende.
Palmin og kakao smeltes sammen til en jævn og ensartet masse, der
røres i æggene lidt efter lidt, så æggene ikke skiller.
I en aflang pergamentforret sandkageform lægges chokolademassen og
kiks.
Øverste og nederste lag skal være chokolade masse.
Kagen stilles koldt til den er fast.

Dejlig usund - og minder mig egentlig ret meget om Cornflakes-roser,
som er juletradition i min mors hjem *uhmm*

--
AnnikaP & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

Michael Olsen (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Michael Olsen


Dato : 15-06-02 18:54


"Annika P" <newsgroup@annika.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns922EA459772E0newsgroupannikadk@212.54.64.135...
> "ottesen" <ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> wrote in
> news:aefgql$fel$1@sunsite.dk :

> Her er en opskrift:
> Kiksekage
>
(SNIP - en masse fedende sager)

Yes, det er kiksekage, som den skal laves. Hug i jer til kvalmepunktet, nyd
den ekstremt fedtede fornemmelse, når den cacaoblandede palmin snadrer ud på
fingrene og de klæge kiks hænger fast i tænderne, og hold så en lang pause
derefter.

Det var sådan set mit budskab i et tidligere indlæg. Nyd det, men lade være
med at overdrive det, så behøver man ikke alt det fedtfattige, smagløse
kort. Eller som englænderne - forbandede sataner på en dag som denne - siger
det: You can't have your cake and eat it too. Livet består af valg!!

mvh Michael Olsen



Michael Olsen (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Michael Olsen


Dato : 15-06-02 18:59


"Michael Olsen" <Michael.Olsen@bt.dk> skrev i en meddelelse
news:aefv04$6nm$1@sunsite.dk...
>
Jeg skal lige rette en slåfejl, så meningen står helt klar:

> Nyd det, men lade være med at overdrive det, så behøver man ikke alt det
fedtfattige, smagløse
> lort.

mvh Michael Olsen




Torben Abilgaard (16-06-2002)
Kommentar
Fra : Torben Abilgaard


Dato : 16-06-02 19:12

Gud ved om man kan friturestege sådan en satan?

Bør den i så fald paneres??

vh/Torben

"Michael Olsen" <Michael.Olsen@bt.dk> skrev i en meddelelse
news:aefv04$6nm$1@sunsite.dk...
>
> "Annika P" <newsgroup@annika.dk> skrev i en meddelelse
> news:Xns922EA459772E0newsgroupannikadk@212.54.64.135...
> > "ottesen" <ottesenSpAM-MIG-IkKE@sol.dk> wrote in
> > news:aefgql$fel$1@sunsite.dk :
>
> > Her er en opskrift:
> > Kiksekage
> >
> (SNIP - en masse fedende sager)
>
> Yes, det er kiksekage, som den skal laves. Hug i jer til kvalmepunktet,
nyd
> den ekstremt fedtede fornemmelse, når den cacaoblandede palmin snadrer ud

> fingrene og de klæge kiks hænger fast i tænderne, og hold så en lang pause
> derefter.
>
> Det var sådan set mit budskab i et tidligere indlæg. Nyd det, men lade
være
> med at overdrive det, så behøver man ikke alt det fedtfattige, smagløse
> kort. Eller som englænderne - forbandede sataner på en dag som denne -
siger
> det: You can't have your cake and eat it too. Livet består af valg!!
>
> mvh Michael Olsen
>
>



Annika P (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Annika P


Dato : 15-06-02 10:48

> Kald mig bare naiv men..........................alt kan jo snart
> laves/fåes i en fedtfattig udgave. Jeg elsker kiksekage, men
> spiser det ikke så ofte pga. fedtindholdet. Findes der en
> opskrift på "light" kiksekage ??
>
Synes ideen er god, og har heller ikke selv spist kiksekage i årevis
- blandt andet fordi manden ikke er til den, og at spise den selv?
nej vel??

Måske skulle man starte med at se hvad den oprindelige er baseret på,
for det kan jeg ikke længere huske.

Omend alt idag skal være "light", så synes jeg stadig at man skal
kunne spørge om det herinde, uden at andre straks "flipper ud"
Måske spiser nogle af os ikke sundt, men har nogle fedende ting vi
elsker og dermed ønsker i en lettere version så det kan spises oftere
med bedre samvittighed.

Blandt de light ting vi laver her i hjemmet er Flødekartofler & sovs
(I kender alle knorrs pulversovse - bare uden smør og ren
let/minimælk)

Men om det er palmin, cacao osv. vil jeg gå i tænkeboxen selvom det
ikke er min stærke side

--
AnnikaP & Chili
http://annika.dk
http://minihunden.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste