/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Årets bedste leverpostej - 2002
Fra : Jørgen Hess


Dato : 13-06-02 23:02

Ja - så er der igen afholdt en madkonkurence i forbindelse med Roskilde
Dyrskue. Mette Madsen, Roskilde havde æren af at få kåret sin leverpostej
som 2002's bedste. Stor var dommerkomiteens forbavselse da de fik afsløret,
hvor enkel opskriften var. Leverpostejen blev fundet blandt 40 mulige.

Opskriften kunne ses i Lolland-Falsters Folketidende torsdag den 13. juni
2002, blev desuden omtalt i DR-Regionalen, Næstved:

800 gr svinelever
500 gr spæk
500 gr kogte melede kartofler
2 løg
1 gl. ansjoser (nettovægt 220 gr)

Det hele hakkes 1 gang gennem kødhakkeren og tilsættes

2 æg
4 tsk salt
2 tsk peber

Alt røres sammen og fyldes i folieforme (eller ildfaste skåle).
Bages ved 170 grader ca. 1 time - frosne 1½ time.

Mette Madsen fortalte til radioen, at det er en familieopskrift, som er
brugt i flere generationer og der er intet ændret ved opskriften gennem
tiden.

mvh
Jørgen




 
 
Jens (14-06-2002)
Kommentar
Fra : Jens


Dato : 14-06-02 07:37

"Jørgen Hess" <joergen-hess@gettonet.dk> wrote in
news:qF8O8.1295$sv5.3512@news.get2net.dk:

<snip>

> 4 tsk salt
> 2 tsk peber
>

Efter min mening så er en af hemmelighederne ved at lave noget velsmagende
mad, at tilsætte salt og krydderier i den rigtige mængde. Hvor tit står der
ikke bare "salt og peber" i slutningen af en opskrift ? Jeg kender INGEN som
kan lave f.eks. en kartoffelsalat uden at den smager af INGENTING efter
kartoflerne har ligget lidt i dressingen.

mvh
/Jens

Rene' Hjorth (14-06-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 14-06-02 17:03

[Jens | Fri, 14 Jun 2002 06:36:33 GMT]

>Jeg kender INGEN som kan lave f.eks. en kartoffelsalat uden at den
>smager af INGENTING efter kartoflerne har ligget lidt i dressingen.

Mig! :)

Seriøst, så har du jo næsten ret...

Én af hemmelighederne ved en god kartoffelsalat (altså udover at bruge
kartofler der rent faktisk SMAGER af noget) er at vide nettop hvor meget
selve dressingen skal "overkrydres" for at det kommer til at passe når
kartoflerne komme i.


René
www.rene.hjorth.com

Jørgen Hess (15-06-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 15-06-02 10:10


"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:fp4kgusa20kb7ra8akiu8muhfkp4mcdnjh@4ax.com...
> [Jens | Fri, 14 Jun 2002 06:36:33 GMT]
>
> >Jeg kender INGEN som kan lave f.eks. en kartoffelsalat uden at den
> >smager af INGENTING efter kartoflerne har ligget lidt i dressingen.
>
> Mig! :)
>
> Seriøst, så har du jo næsten ret...
>
> Én af hemmelighederne ved en god kartoffelsalat (altså udover at bruge
> kartofler der rent faktisk SMAGER af noget) er at vide nettop hvor meget
> selve dressingen skal "overkrydres" for at det kommer til at passe når
> kartoflerne komme i.
>
>
> René
> www.rene.hjorth.com

Også enig.
Lav dressingen til kartoffelsalaten så den smager godt, og fortsæt herefter
med forsigtigt at salte dressingen til et punkt, hvor det lige netop bliver
for meget. Bland kartoflerne i og efter ½ time skulle smagen være iorden
igen.
Normalt bruger man kogte, pillede kartofler til kartoffelsalat; men netop
kartofler kogt med skræl tager næsten ikke salt til sig under kogningen. Så
det er faktisk en usaltet kartoffel der bruges til kartoffelsalaten.

mvh
Jørgen




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste