/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gode opskrifter til ismaskiner ?
Fra : Morten Simonsen


Dato : 10-06-02 18:42

Efter at have læst om ismaskiner herinde, kunne jeg jo næsten ikke leve
uden, så jeg tog ud til Metro og købte en idag !
Der vil sikkert være nogle af jer der ikke er enige, og ikke ville kalde
"det" jeg har købt for en ismaskine, for det var en af de billige KRUPS, til
ca. 450,- incl. moms. men budgettet er desværre ikke til mere.

Men er der nogle af jer der kender et sted med nogle gode opskrifter til den
?... gerne til Milkshake også !


MVH Morten



 
 
Bettina Madsen (10-06-2002)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 10-06-02 20:55



> Men er der nogle af jer der kender et sted med nogle gode opskrifter til
den
> ?... gerne til Milkshake også !


Netto har lige haft en opskrift bog med både is, shakes og
smoothies, men jeg ved ikke om den er god....men den
var ihvertfald billig: 29,95

Du kan da prøve den.

De opskrifter der følger med maskinen synes jeg også er gode,
især i starten når man bruger maskinen fordi anvisningerne er baseret på
at man bruger en is maskine når isen skal fryses ind.

Bettina



Rene' Hjorth (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 11-06-02 10:07

[Bettina Madsen | Mon, 10 Jun 2002 21:55:22 +0200]

>Netto har lige haft en opskrift bog med både is, shakes og
>smoothies, men jeg ved ikke om den er god....men den
>var ihvertfald billig: 29,95

Den bog er faktisk rimelig god, jeg kan faktisk anbefale den.

Den skæmmes lidt af at forfatterne prøver at fedtreducere opskrifterne,
så deres parfait indeholder lidt for meget æggehvide til at være en ægte
parfait, men pyt med det...


René
www.rene.hjorth.com

Morten Simonsen (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Morten Simonsen


Dato : 11-06-02 11:40


"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
news:97fbgukko30noqj14gt9nhrliktv3tube5@4ax.com...
> [Bettina Madsen | Mon, 10 Jun 2002 21:55:22 +0200]
>
> Den bog er faktisk rimelig god, jeg kan faktisk anbefale den.
>
> Den skæmmes lidt af at forfatterne prøver at fedtreducere opskrifterne,
> så deres parfait indeholder lidt for meget æggehvide til at være en ægte
> parfait, men pyt med det...
>

Jep, jeg var os lige nede og købe den idag, de havde heldigvis flere
tilbage. Den ser rigtig go' ud, og billederne i den gir jo lyst til at prøve
alle opskrifterne med det samme :)

Det eneste jeg studsede over er at de i deres opskrift på chololade
milkshake, skriver at man skal bruge chokolade is... det er jo meget pudsigt
i en is-opskrift bog... for så skal man jo faktisk lave en portion is fra
den først, for derefter at bruge isen i deres anden opskrift, og lave
milkshake... :)
Men hvis bare det smager godt, så er det vel besværet/underholdningen værd!



Rene' Hjorth (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 11-06-02 16:34

[Morten Simonsen | Tue, 11 Jun 2002 12:39:54 +0200]

>Det eneste jeg studsede over er at de i deres opskrift på chololade
>milkshake, skriver at man skal bruge chokolade is...

Jeg tror at de har tænkt på at bogen også skal kunne anvendes af folk
uden ismaskne...

Selv er jeg ikke den store milkshake elsker, men jeg har altid en god
hjemmelavet is i fryseren, så nær gæsterne trænger, kan jeg hurtigt
kombinere en god is med sælmælk, sukker og frugt i min blender.

I dit tilfælde tror jeg faktisk at du kan slå opskrifternes ingredienser
sammen og så blot køre den halvfærdig i din ismaskine; men husk på at
ikke lave for stor en portion aht. fryseelementets kapacitet.

>Men hvis bare det smager godt, så er det vel besværet/underholdningen værd!

Det er nok mere praktisk at lave det hver for sig, for derved kan du jo
også lave til flere mennesker end 2 :)


René
www.rene.hjorth.com

Rene' Hjorth (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 11-06-02 10:15

[Morten Simonsen | Mon, 10 Jun 2002 19:42:24 +0200]

>Efter at have læst om ismaskiner herinde, kunne jeg jo næsten ikke leve
>uden, så jeg tog ud til Metro og købte en idag !

En ismaskine er også en rigtig dejlig ting at have!

>Der vil sikkert være nogle af jer der ikke er enige, og ikke ville kalde
>"det" jeg har købt for en ismaskine, for det var en af de billige KRUPS, til
>ca. 450,- incl. moms. men budgettet er desværre ikke til mere.

Hehe, det er vist bl.a. mig Men jeg forstå bestemt godt at
budgettet ikke altid er til en ismaskine til 3000 - jeg er
perfektionist, men derfor kan du stadig godt forvente et godt resultat
på din ismaskine, når blot du ikke laver for store portioner ad gangen.

>Men er der nogle af jer der kender et sted med nogle gode opskrifter til den?

Denne er ret populær, når jeg laver den til mine gæster - jeg har
nedskaleret den lidt, for at passe i en hjemmemaskine.

Renés Mandel Gelato
3-4 portioner

2½ dl. sødmælk blandes med 1 tsk. maizena, 90 gram sukker og gives et
opkog.

4 pasteuriserede æggeblommer piskes godt med 50 gram sukker og 1 tsk.
ægte vanillesukker og den varme mælk tilsættes i en tynd stråle under
kraftig piskning.

Mælkeblandingen kommes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til
at tykner (og skummet forsvinder) - pas på at det ikke får for meget
varme.

90 gram mandelmel (eller blendede smuttede mandler), evt. et par dråber
mandelolieekstrakt, tilsættes den varme mælkeblanding, og det trækker
mens det køler af.

2½ dl. piskefløde piskes halvstift, blandes med smagsblandingen og køres
færdig i en ismaskine - skal evt. i fryseren bagefter for at blive helt
færdigt.

Serveres med lidt frisk frugt og et par italienske makroner (hårde eller
bløde).


René
www.rene.hjorth.com

Morten Simonsen (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Morten Simonsen


Dato : 11-06-02 11:30

"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
news:kffbgu0eailtqrclh3j7t4g3l1q24hkplb@4ax.com...
> [Morten Simonsen | Mon, 10 Jun 2002 19:42:24 +0200]
>
> Renés Mandel Gelato
> 3-4 portioner
>
> 2½ dl. sødmælk blandes med 1 tsk. maizena, 90 gram sukker og gives et
> opkog.
>
> 4 pasteuriserede æggeblommer piskes godt med 50 gram sukker og 1 tsk.
> ægte vanillesukker og den varme mælk tilsættes i en tynd stråle under
> kraftig piskning.
>
> Mælkeblandingen kommes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til
> at tykner (og skummet forsvinder) - pas på at det ikke får for meget
> varme.
>
> 90 gram mandelmel (eller blendede smuttede mandler), evt. et par dråber
> mandelolieekstrakt, tilsættes den varme mælkeblanding, og det trækker
> mens det køler af.
>
> 2½ dl. piskefløde piskes halvstift, blandes med smagsblandingen og køres
> færdig i en ismaskine - skal evt. i fryseren bagefter for at blive helt
> færdigt.
>
> Serveres med lidt frisk frugt og et par italienske makroner (hårde eller
> bløde).

Lyder spændende !... den må jeg da prøve en dag, problemet er jo at jeg kun
kan lave (eller mislykke) 1 portion i døgnet, så det er ikke så nemt lige at
prøve et par forskellige opskrifter...men det kommer da hen af vejen...

Har du (eller andre) ellers nogen erfaring med at lave milkshake ? ...
Jeg tænker på, at når jeg f.eks. køber en stor Chokolade Milkshake på
McDonald så smager den helt fortrinneligt, og samtidig så føles det som om
der er bitte små isterninger, eller iværtfald noget som giver en slags
konsistens (så det ikke bare er en flydende drik) ... kan man også selv lave
dem så gode på sin ismaskine ?... og i så fald, kan det så også lade sig
gøre på min, billige model ?...

/Morten



Bettina Madsen (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 11-06-02 13:31

> Har du (eller andre) ellers nogen erfaring med at lave milkshake ? ...
> Jeg tænker på, at når jeg f.eks. køber en stor Chokolade Milkshake på
> McDonald så smager den helt fortrinneligt, og samtidig så føles det som om
> der er bitte små isterninger, eller iværtfald noget som giver en slags
> konsistens (så det ikke bare er en flydende drik) ... kan man også selv
lave
> dem så gode på sin ismaskine ?... og i så fald, kan det så også lade sig
> gøre på min, billige model ?...


Jeg vil tro man skal bruge en blender til at lave milkshakes......

Bettina



Morten Simonsen (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Morten Simonsen


Dato : 11-06-02 15:41


"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> wrote in message
news:3d05eeca$0$57930$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> Jeg vil tro man skal bruge en blender til at lave milkshakes......
>

Tjaa, men kunne man så ikke blende det, og derefter lade det kører i
ismaskinen lidt tid...?



Rene' Hjorth (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 11-06-02 16:38

[Morten Simonsen | Tue, 11 Jun 2002 12:30:15 +0200]

>Lyder spændende !... den må jeg da prøve en dag, problemet er jo at jeg kun
>kan lave (eller mislykke) 1 portion i døgnet, så det er ikke så nemt lige at
>prøve et par forskellige opskrifter...men det kommer da hen af vejen...

Bl.a. dét er årsagen til at jeg har 3 hjemme-ismaskiner til at stå og
flyde et sted; hvis jeg havde lyst til at lave mange forskellige is
samme dag, ville jeg ikke være nødt til at vente 1-2 døgn.

Nu er jeg f.eks. på en kulhydratfattig kur, så jeg kan nu lave én gelato
til min gæster, og mens jeg anretter den, kører en anden til mig selv :)

>Jeg tænker på, at når jeg f.eks. køber en stor Chokolade Milkshake på
>McDonald så smager den helt fortrinneligt, og samtidig så føles det som om
>der er bitte små isterninger, eller iværtfald noget som giver en slags
>konsistens (så det ikke bare er en flydende drik)

Sødmælk, sukker, chokoladeis, evt. ekstra kakao og isterninger blendes
sammen på en kraftig blender - vil give *næsten* samme resultat.


René
www.rene.hjorth.com

Gitte Sørensen (11-06-2002)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 11-06-02 21:09

Mon, 10 Jun 2002 19:42:24 +0200, skrev "Morten Simonsen"
<post@simonsen.mail.dk> :

>Men er der nogle af jer der kender et sted med nogle gode opskrifter til den ?

Jeg har for nylig fået denne opskrift af en kollega.
Den er rigtig lækker, og man kan variere den i det uendelige med hvad
man nu har af frugter og bær.

250 g frugt / bær
ca. 100 g sukker
1 spsk citronsaft
375 g yoghurt naturel
1/2 dl piskefløde

Frugt / bær skylles og pureres (eller blendes og sies) og blandes med
sukker og citronsaft.
Yoghurt og piskefløde tilsættes.
Blandingen fryses under omrøring på ismaskinen.


--
Gitte Sørensen

HomeParty forhandling af kosmetik & undertøj
http://www.gittes.dk - http://www.kosmetik-tak.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste