/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
opskrift på forloren skildpadde
Fra : Raymond Kolbæk


Dato : 05-06-02 13:23

jeg skal holde en håndværkermiddag på lørdag, og hvad vil være mere
passende end forloren skildpadde med halve æg og sherry, men jeg
mangler en god opskrift.


--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

 
 
netper (05-06-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 05-06-02 15:24

"Raymond Kolbæk" skrev d. 05-06-02 13:23 dette indlæg :
> jeg skal holde en håndværkermiddag på lørdag, og hvad vil være mere
> passende end forloren skildpadde med halve æg og sherry, men jeg
> mangler en god opskrift.
>
>
> --
> Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

Forloren skildpadde

10-12 personer

2 kg mellemskært kalvekød eller velhængt oksekød
1 kg kalveskank
4-5 liter suppebuillion eller vand
3 porrer
4 gulerødder
½ selleri
2 persillerod
3 store zittauerløg
salt


Sovs:
100 gram smør/margarine
2 dl mel
ca. 1 ½ liter suppe
salt, peber
paprika, citronsaft,
sherry og kulør


Tilbehør:
Kødboller af 500 gram fars (eller 1 pakke færdigkøbte, dybfrosne)
2 dåser fiskeboller a 500 gram stk.
12 hårdkogte æg ( koges i 7 min.)
24 butterdejstarteletter

Kød og kalveskank bringes kog i suppe eller vand. Der skummes og smages
til med salt/peber. Kødet småkoger
2 ½-3 timer. Når den halve kogetid er gået, tilsættes de istandgjorte
urter og de koges med resten af tiden.
Når kødet er mørt, tages det op, lægges i et let pres på et fad med en
tallerken over, og afkøles. (kan laves dagen i forvejen)
Når det er afkølet, skæres kødet i små mundrette terninger
Af de 500 gram fars laves små kødboller.
Sovs:
1 ½ liter suppe bages op med fedtstof og mel. Der smages til med
krydderier, sherry og citronsaft.
Kødterninger, kødboller og fiskeboller, varmes forsigtigt i sovsen.
(vandet fra fiskebollerne hældes væk)
Serveres i butterdejstarteletterne, garneret (pyntet) med de hårdkogte
æg.
Skal den bruges som forret,kan der også serveres hvide kogte kartofler
til.


Velbekommen

Per K

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Lasse R. Nielsen (05-06-2002)
Kommentar
Fra : Lasse R. Nielsen


Dato : 05-06-02 17:08

"Raymond Kolbæk" <kolbaek@mail.tele.dk> wrote in
news:00c9b5c1066a31e64f59fa5eab7d49ad.96549@mygate.mailgate.org:

> jeg skal holde en håndværkermiddag på lørdag, og hvad vil være mere
> passende end forloren skildpadde med halve æg og sherry, men jeg
> mangler en god opskrift.

Jeg så en opskrift i Chili Johns anden kogebog, "The Chilenium Cookbook".

Jeg har den ikke lige her, men det var den helt store opskrift der tog to
dage at lave. Jeg håber engang at få tid til at prøve den :)

Desværre ikke en af prøveopskrifterne som ligger på nettet,
<URL:http://www.chilijohn.com/nyopskrift.htm>
men hvis du kender nogen der har bogen, så plejer hans mad at være værd at
spise.

/L
--
Lasse R. Nielsen - lrn@hotpop.com
'Faith without judgment merely degrades the spirit divine.'

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste