/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kaffe
Fra : Mona


Dato : 04-06-02 12:16

Hej alle!
Jeg kunne godt tænke mig at brygge en rigtig god kop kaffe. Har I
nogle gode forslag?
Hvis jeg selv maler kaffen, hvad skal jeg investere i, for at opnå et
godt resultat?
Sommer hilsen fra Mona


 
 
Magnus Dreyer (04-06-2002)
Kommentar
Fra : Magnus Dreyer


Dato : 04-06-02 14:44

"Mona" <mip4@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:3cfca157$0$74240$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej alle!
> Jeg kunne godt tænke mig at brygge en rigtig god kop kaffe. Har I
> nogle gode forslag?
> Hvis jeg selv maler kaffen, hvad skal jeg investere i, for at opnå et
> godt resultat?
> Sommer hilsen fra Mona

Det kommer helt an på, hvilken type kaffe du bedst kan lide. Men jeg kan kun
anbefale dig at besøge Amokka, ved Lille Triangel på Østerbro, de har kaffe
til næsten enhver smag. Desuden har de vist nok en hjemmeside, hvor man kan
bestille fra, hvis man ikke bor i hovedstadsområdet.


mvh Magnus



Lene Heier (04-06-2002)
Kommentar
Fra : Lene Heier


Dato : 04-06-02 15:56

On Tue, 4 Jun 2002 15:44:15 +0200, "Magnus Dreyer" <magnus@mcnus.dk>
wrote:

>..........jeg kan kun
>anbefale dig at besøge Amokka, ved Lille Triangel på Østerbro, de har kaffe
>til næsten enhver smag. Desuden har de vist nok en hjemmeside, hvor man kan
>bestille fra, hvis man ikke bor i hovedstadsområdet.

Nemlig.
Den hedder www.amokka.com Og man kan tilmelde sig et nyhedsbrev
sammesteds.

Man får næsten lyst til at kunne lide kaffe. :)

Mvh
Lene

Henrik (05-06-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 05-06-02 15:13

Som et tidligere indlæg siger...så er dit spørgsmål jo meget bredt, når du
ikke specificerer din foretrukne kaffe-brygningsmetode. Men:

1)
Under alle omstændigheder er det største løft du kan give din kaffebrygning,
at male bønnerne selv, og det skal være i en kværn med koniske "sten"; det
giver den bedste mulighed for at justere formalingsgraden, der skal
tilpasses til brygmetoden....og bare lige for en god ordens skyld: Brug ikke
"blender-typen", der giver en alt for bred formaling, altså meget fint
pulver og stadig store partikler, og også opvarmer kaffen unødigt.
2)
Køb en ordentlig kaffe du kan lide...selv de dyre er billige i brug!
3)
Bryg den på din favoritmetode, og hvis du ikke har en stempelkande, så er
det en god variation til filterkaffen, som jeg synes du bør udforske som en
begyndelse.
Husk så at vandet ikke skal være kogende når den hældes på kaffen (94-96
grader er optimalt), og at formalingen skal være lidt grovere til
stempelkanden end til filterkaffen.
Der er flere bygningsalternativer, herunder kolbekaffen, der er genopstået
i moderne elektrisk form, fra Bodum.

Amokka er absolut et godt sted at gå hen, og skal du købe en kværn
(kaffemølle), vil jeg anbefale Bodums (ca 800,- pr hukommelse). Den kan ikke
male helt fint nok til espresso....men det er også en helt anden sag.

Vil du virkelig sætte energi og cash in, så skal du naturligvis selv riste
dine bønner, så du kan tilpasse ristningen til brygmetoden og din smag.

Som (overdreven) regel for kaffeholdbarhed vil jeg tilføje:
Grønne bønner holder sig i år,
ristede hele bønner i dage,
og den malede kaffe i sekunder.


God fornøjelse.
Mvh.
H.

"Mona" <mip4@sol.dk> wrote in message
news:3cfca157$0$74240$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej alle!
> Jeg kunne godt tænke mig at brygge en rigtig god kop kaffe. Har I
> nogle gode forslag?
> Hvis jeg selv maler kaffen, hvad skal jeg investere i, for at opnå et
> godt resultat?
> Sommer hilsen fra Mona
>



Mona (06-06-2002)
Kommentar
Fra : Mona


Dato : 06-06-02 08:24

1000 tak
Mona

Henrik <henrik@spam.dk> skrev:
> Som et tidligere indlæg siger...så er dit spørgsmål jo meget bredt,
> når du
> ikke specificerer din foretrukne kaffe-brygningsmetode. Men:
>
> 1)
> Under alle omstændigheder er det største løft du kan give din
> kaffebrygning,
> at male bønnerne selv, og det skal være i en kværn med koniske "sten";
> det
> giver den bedste mulighed for at justere formalingsgraden, der skal
> tilpasses til brygmetoden....og bare lige for en god ordens skyld:
> Brug ikke
> "blender-typen", der giver en alt for bred formaling, altså meget fint
> pulver og stadig store partikler, og også opvarmer kaffen unødigt.
> 2)
> Køb en ordentlig kaffe du kan lide...selv de dyre er billige i brug!
> 3)
> Bryg den på din favoritmetode, og hvis du ikke har en stempelkande, så
> er
> det en god variation til filterkaffen, som jeg synes du bør udforske
> som en
> begyndelse.
> Husk så at vandet ikke skal være kogende når den hældes på kaffen
> (94-96
> grader er optimalt), og at formalingen skal være lidt grovere til
> stempelkanden end til filterkaffen.
> Der er flere bygningsalternativer, herunder kolbekaffen, der er
> genopstået
> i moderne elektrisk form, fra Bodum.
>
> Amokka er absolut et godt sted at gå hen, og skal du købe en kværn
> (kaffemølle), vil jeg anbefale Bodums (ca 800,- pr hukommelse). Den
> kan ikke
> male helt fint nok til espresso....men det er også en helt anden sag.
>
> Vil du virkelig sætte energi og cash in, så skal du naturligvis selv
> riste
> dine bønner, så du kan tilpasse ristningen til brygmetoden og din
> smag.
>
> Som (overdreven) regel for kaffeholdbarhed vil jeg tilføje:
> Grønne bønner holder sig i år,
> ristede hele bønner i dage,
> og den malede kaffe i sekunder.
>
>
> God fornøjelse.
> Mvh.
> H.
>
> "Mona" <mip4@sol.dk> wrote in message
> news:3cfca157$0$74240$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hej alle!
> > Jeg kunne godt tænke mig at brygge en rigtig god kop kaffe. Har I
> > nogle gode forslag?
> > Hvis jeg selv maler kaffen, hvad skal jeg investere i, for at opnå et
> > godt resultat?
> > Sommer hilsen fra Mona
> >
>
>


[2900] Jesper Haaber~ (06-06-2002)
Kommentar
Fra : [2900] Jesper Haaber~


Dato : 06-06-02 22:26

Henrik <henrik@spam.dk> wrote:

> Som et tidligere indlæg siger...så er dit spørgsmål jo meget bredt, når du
> ikke specificerer din foretrukne kaffe-brygningsmetode. Men:
>
> 1)
> Under alle omstændigheder er det største løft du kan give din kaffebrygning,
> at male bønnerne selv, og det skal være i en kværn med koniske "sten"; det
> giver den bedste mulighed for at justere formalingsgraden, der skal
> tilpasses til brygmetoden....og bare lige for en god ordens skyld: Brug ikke
> "blender-typen", der giver en alt for bred formaling, altså meget fint
> pulver og stadig store partikler, og også opvarmer kaffen unødigt.

Sikke da noget ævl. Jeg har en elektrisk mølle og den kan male bønnerne
præcist som jeg vil have dem. De bliver hverken varme eller uens og den
koster kr. 99,-

> 2)
> Køb en ordentlig kaffe du kan lide...selv de dyre er billige i brug!

Netto har nogle løse bønner, som vækker stor begejstring i vores hjem.
Der er meget stor forskel på bønnerne, så prøv dig frem, men husk at
gemme navnet fra poserne, så du kan vende tilbage til dem du bedst kan
lide.

> 3)
> Bryg den på din favoritmetode, og hvis du ikke har en stempelkande, så er
> det en god variation til filterkaffen, som jeg synes du bør udforske som en
> begyndelse.

Jep en stempelkande er smart, men vær opmærksom på at kaffen bliver
bitter hvis du lader den stå længe.

> Husk så at vandet ikke skal være kogende når den hældes på kaffen (94-96
> grader er optimalt), og at formalingen skal være lidt grovere til
> stempelkanden end til filterkaffen.

Rigtigt. Når din elkoger har kogt vandet så lad det stå en 30 sekunder,
så det er bruset af.

> Der er flere bygningsalternativer, herunder kolbekaffen, der er genopstået
> i moderne elektrisk form, fra Bodum.

Har ikke prøvet den, men det lyder spændende.

>
> Amokka er absolut et godt sted at gå hen, og skal du købe en kværn
> (kaffemølle), vil jeg anbefale Bodums (ca 800,- pr hukommelse). Den kan ikke
> male helt fint nok til espresso....men det er også en helt anden sag.
>
> Vil du virkelig sætte energi og cash in, så skal du naturligvis selv riste
> dine bønner, så du kan tilpasse ristningen til brygmetoden og din smag.
>
> Som (overdreven) regel for kaffeholdbarhed vil jeg tilføje:
> Grønne bønner holder sig i år,
> ristede hele bønner i dage,
> og den malede kaffe i sekunder.

Jeg synes det er med kaffe som med vin - det gælder om at finde den
bedste til den laveste pris. Det er kunsten. Enhver idiot kan købe en
flaske fransk vin til kr. 100,- og så få en god vin, men den kloge
finder 3 for 100,- som er mindst ligeså gode.

--
Med venlig hilsen Jesper )
http://www.gylling.net/

ftp://80.197.181.14/ - in action from 9 am - 0.30 am CET

Peter Ingsø Laursen (13-08-2002)
Kommentar
Fra : Peter Ingsø Laursen


Dato : 13-08-02 21:16

"[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
news:1fddq2r.ba34rd1x81a2rN%jesper@gylling.net...
> Henrik <henrik@spam.dk> wrote:

> > tilpasses til brygmetoden....og bare lige for en god ordens skyld: Brug
ikke
> > "blender-typen", der giver en alt for bred formaling, altså meget fint
> > pulver og stadig store partikler, og også opvarmer kaffen unødigt.

> Sikke da noget ævl. Jeg har en elektrisk mølle og den kan male bønnerne
> præcist som jeg vil have dem. De bliver hverken varme eller uens og den
> koster kr. 99,-

Har du selv _smagt_ forskellen, eller er det bare noget "du fyrer af"? Dit
udsagn stemmer nemlig
slet ikke med mine erfaringer!
(I øvrigt: Espresso lader sig slet ikke gøre med en blender). På den anden
side set: Hvis man er vant
til espressoen fra de danske cafeer (inkl. Amokka, Baresso o.lign.), så kan
det være det samme

mvh, Peter Ingsø Laursen



Henrik (13-08-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 13-08-02 21:58

Peter,
du spilder din kostbare tid....men tak for supporten.

Mvh.
Henrik.
"Peter Ingsø Laursen" <peter_il@*NOSPAM*e-box.dk> wrote in message
news:ONd69.303$ww6.88526@news010.worldonline.dk...
> "[2900] Jesper Haaber Gylling" <jesper@gylling.net> skrev i en meddelelse
> news:1fddq2r.ba34rd1x81a2rN%jesper@gylling.net...
> > Henrik <henrik@spam.dk> wrote:
>
> > > tilpasses til brygmetoden....og bare lige for en god ordens skyld:
Brug
> ikke
> > > "blender-typen", der giver en alt for bred formaling, altså meget fint
> > > pulver og stadig store partikler, og også opvarmer kaffen unødigt.
>
> > Sikke da noget ævl. Jeg har en elektrisk mølle og den kan male bønnerne
> > præcist som jeg vil have dem. De bliver hverken varme eller uens og den
> > koster kr. 99,-
>
> Har du selv _smagt_ forskellen, eller er det bare noget "du fyrer af"? Dit
> udsagn stemmer nemlig
> slet ikke med mine erfaringer!
> (I øvrigt: Espresso lader sig slet ikke gøre med en blender). På den anden
> side set: Hvis man er vant
> til espressoen fra de danske cafeer (inkl. Amokka, Baresso o.lign.), så
kan
> det være det samme
>
> mvh, Peter Ingsø Laursen
>
>



Jørgen Rasmussen (07-06-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Rasmussen


Dato : 07-06-02 19:44

Henrik wrote:

> Klip
> Amokka er absolut et godt sted at gå hen, og skal du købe en kværn
> (kaffemølle), vil jeg anbefale Bodums (ca 800,- pr hukommelse). Den kan ikke
> male helt fint nok til espresso....men det er også en helt anden sag.

Det var godtnok dyrt... (Jeg er jyde)
Er Bodum ikke bare et opreklameret varemærke, der har en god marketing, men
ellers ikke er noget specielt.
- a. la. B&O.?

Men tak for et iøvrigt godt indlæg.
--
Mvh. Jørgen
Prøv noget nyt, læs her: http://www.usenet.dk/



Henrik (07-06-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 07-06-02 20:35

Hej Jørgen, og selv tak!
Nja....Bodum, det ser jo pænt ud og er OK.....B&O, tja måske.

Men kommer man fra et hjemsted i nærheden af Skotland (selv Kbh. og omegn),
og selv om det ikke er varer i trailer størrelse...så vil vi jo godt have
det med rabat.....men her er det vist desværre at betragte som en by i
Nordafrika....

Jeg har netop hjemforskaffet en udmærket espressokværn ( www.gemme.it ), der
også kan male groft, til under en tusse incl. transport...så jo, du har
ret...men alt er jo relativt...og friskmalet kaffe er jo altså 800,- værd!

Das leben ist schön, aber teuer!

Mvh H.

"Jørgen Rasmussen" <jorgen-rasmussen@aa.sa.dk> wrote in message
news:3D00FF07.BC2AEACF@aa.sa.dk...
> Henrik wrote:
>
> > Klip
> > Amokka er absolut et godt sted at gå hen, og skal du købe en kværn
> > (kaffemølle), vil jeg anbefale Bodums (ca 800,- pr hukommelse). Den kan
ikke
> > male helt fint nok til espresso....men det er også en helt anden sag.
>
> Det var godtnok dyrt... (Jeg er jyde)
> Er Bodum ikke bare et opreklameret varemærke, der har en god marketing,
men
> ellers ikke er noget specielt.
> - a. la. B&O.?
>
> Men tak for et iøvrigt godt indlæg.
> --
> Mvh. Jørgen
> Prøv noget nyt, læs her: http://www.usenet.dk/
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste