/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Speltmel
Fra : Mette Svangren


Dato : 04-06-02 09:42

Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at finde
et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er med
sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel (da
det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for noget
der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med mig).

MVH Mette



 
 
Jakob Andersen (04-06-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 04-06-02 10:17

> Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at finde
> et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er med
> sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel (da
> det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for noget
> der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med
mig).
>

Det skulle du kunne, men det bliver nok også lidt mere kompakt, og optager
lidt mere vand.
Det er nok også en god ide at tilsætte en smule mere salt i dejen også.
Prøv dig frem...........

Jakob



Henrik (04-06-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 04-06-02 10:57

Hvis der kan generaliseres fra hvede....så er svaret efter min opfattelse
nej!

Det usigtede (hvede)mel er meget groft, og den kedelige egenskab er at
brødet føles tørt, selv når det er nybagt, den positive side er naturligvis
at der er masser af gode fibre....men jeg synes altså at det bliver for
meget, hvis der ikke blandes ca 50% sigtet mel i.

H





"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> wrote in message
news:3cfc7d4b$0$22479$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at finde
> et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er med
> sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel (da
> det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for noget
> der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med
mig).
>
> MVH Mette
>
>



MM (04-06-2002)
Kommentar
Fra : MM


Dato : 04-06-02 11:32

Jeg har haft held med denne opskrift (Fra "ÆlleBælleFrikadelle"-bogen"),
hvor jeg i stedet for 600 g speltmel, har brugt 300 g hvedemel og 300 g
ikke-sigtet speltmel. Kogt moset kartoffel gør nemlig brødet en del
"svampet" og går fint sammen med det ikke-sigtede mel. Måske kan du prøve
dig frem med mere kartoffel, hvis du alene vil anvende ikke-sigtet speltmel.

600 g spelt (eller 300 g hvedemel og 300 g ikke-sigtet speltmel)
10 g gær
4 dl lunkent vand
1/2 tsk. sukker
1 tsk. salt
200 g kogt moset kartoffel

Opløs gæren i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne.
Lad det hæve natten over.
Slå dejen ned, form til et stort brød eller 2 små., og lad det hæve på
pladen til dobbelt størrelse.
Bag ved 200°C i ca. 30 min.

Hilsen Mette






"Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> wrote in message
news:3cfc7d4b$0$22479$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at finde
> et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er med
> sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel (da
> det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for noget
> der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med
mig).
>
> MVH Mette
>
>



Henrik (04-06-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 04-06-02 12:11

Det lyder som en rigtig spændende mulighed med kartoflen!
Tak for det fif.
H

Jeg korresponderede med
"MM" <m.w.madsen@mail.tele.dk> wrote in message
news:3cfc9591$0$78782$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har haft held med denne opskrift (Fra "ÆlleBælleFrikadelle"-bogen"),
> hvor jeg i stedet for 600 g speltmel, har brugt 300 g hvedemel og 300 g
> ikke-sigtet speltmel. Kogt moset kartoffel gør nemlig brødet en del
> "svampet" og går fint sammen med det ikke-sigtede mel. Måske kan du prøve
> dig frem med mere kartoffel, hvis du alene vil anvende ikke-sigtet
speltmel.
>
> 600 g spelt (eller 300 g hvedemel og 300 g ikke-sigtet speltmel)
> 10 g gær
> 4 dl lunkent vand
> 1/2 tsk. sukker
> 1 tsk. salt
> 200 g kogt moset kartoffel
>
> Opløs gæren i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne.
> Lad det hæve natten over.
> Slå dejen ned, form til et stort brød eller 2 små., og lad det hæve på
> pladen til dobbelt størrelse.
> Bag ved 200°C i ca. 30 min.
>
> Hilsen Mette
>
>
>
>
>
>
> "Mette Svangren" <svangut@hotmail.com> wrote in message
> news:3cfc7d4b$0$22479$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jeg eksperimenterer, som tidligere nævnt i gruppen. for tiden med at
finde
> > et godt, rustikt madbrød, gerne med spelt. Men alle mine opskrifter er
med
> > sigtet speltmel. Kan jeg uden problemer i stedet bruge ikke-sigtet mel
(da
> > det er det jeg lettest kan få fat i), eller skal jeg tage højde for
noget
> > der (udover at brødet naturligvis bliver grovere, hvilket er fint med
> mig).
> >
> > MVH Mette
> >
> >
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408954
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste