/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hønseboullion
Fra : Line Wolff


Dato : 03-06-02 07:48

Hvor længe kan afkoget fra en kylling (vand, krydderier, boullion) holde sig
i en lukket box i køleskabet? En uge eller er det lige at strække den for
langt?

--
mvh Line





 
 
rasmus carlsen (03-06-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 03-06-02 13:32


"Line Wolff" <news@nelja.dk> skrev i en meddelelse
news:3cfb110b$0$74250$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hvor længe kan afkoget fra en kylling (vand, krydderier, boullion) holde
sig
> i en lukket box i køleskabet? En uge eller er det lige at strække den for
> langt?
>
> --
min erfaring siger, at en uge er for længe ... allerede efter tre til fire
dage begynder den at lygte lidt gammel (gælder også grøntsagsb.) ... I
øvrigt kommer resten af køleskabet let til at lugte ... Men en fryser - den
er god!

ras



Line Wolff (03-06-2002)
Kommentar
Fra : Line Wolff


Dato : 03-06-02 14:04

Hej Ras, tak for svaret. Tror boullionen ryger ud, så. Desværre havde jeg
ikke troet det skulle stå så længe da jeg lavede det og så har jeg glemt alt
om det. Men så kan jeg jo lære at putte det i fryseren næste gang!

"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3cfb621f$0$74255$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "Line Wolff" <news@nelja.dk> skrev i en meddelelse
> news:3cfb110b$0$74250$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hvor længe kan afkoget fra en kylling (vand, krydderier, boullion) holde
> sig
> > i en lukket box i køleskabet? En uge eller er det lige at strække den
for
> > langt?
> >
> > --
> min erfaring siger, at en uge er for længe ... allerede efter tre til fire
> dage begynder den at lygte lidt gammel (gælder også grøntsagsb.) ... I
> øvrigt kommer resten af køleskabet let til at lugte ... Men en fryser -
den
> er god!
>
> ras
>
>



rasmus carlsen (03-06-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 03-06-02 15:17


"Line Wolff" <news@nelja.dk> skrev i en meddelelse
news:3cfb692d$0$8944$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Ras, tak for svaret. Tror boullionen ryger ud, så. Desværre havde jeg
> ikke troet det skulle stå så længe da jeg lavede det og så har jeg glemt
alt
> om det. Men så kan jeg jo lære at putte det i fryseren næste gang!
>
det tror jeg er bedst ... ´hvis du laver fiskefond eller grøntsagsfond, kan
de med held fryse dem i isterninger ... jo ... isterninger. Det er genialt
til sovs eller hvis du bare vil lave lidt småt lækkert. For eksempel 4
grønne asparges to den ene vej og to ovenpå den anden vej ... og en
fiskefondisterning i midten og så i ovnen.

mams ...

ras



Emil (04-06-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 04-06-02 00:47

On Mon, 3 Jun 2002 08:47:39 +0200, Line Wolff wrote:

>Hvor længe kan afkoget fra en kylling (vand, krydderier, boullion) holde sig
>i en lukket box i køleskabet? En uge eller er det lige at strække den for
>langt?

Det afhænger af flere ting. Brug næsen, og du vil ikke være i
tvivl.

Generelt er sådan en suppe det rene guf for alt levende, herunder
bakterier. Holdbarheden i køleskab er kun en dag eller to. MEN

Hvis afkoget er kommet varmt (over 70 grader) i beholderen som
er *lufttæt* lukket og afkølet, ja så kan det sagtens holde sig
3-4 dage eller i bedste fald i flere uger.

Hvis der har dannet sig et tykt fedtlag på toppen af suppen, ja
så er det nærmest en henkogning vi taler om, og holdbarheden
måles i år *hvis den er lukket lufttæt*.


Som du kan se, afhænger holdbarheden af den behandling du har
givet suppen. Skal du gemme den længe, så giv den et opkog og kom
den på rene glas som lukkes mens de endnu er varme, eller del
suppen i passende portioner og frys dem ned.

Kilde: www.fi.dk og Madam Mangor.

God hygiejne er en god ting. Overdreven hygiejne giver alergi.


m.v.h. Emil


Henrik (04-06-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 04-06-02 12:16

Synes Emils indlæg passe bedre til min erfaring, og vil blot minde om at
køleskabets temperatur jo også er væsentlig....så har du det mon ikke lidt
for varmt Rasmus?

Test med et termometer: 4 grader er korrekt....og der er sikkert forskel på
temperaturen oppe og nede i skabet, så gem de mikrobiologisk følsomme varer
på den koldeste plads.

H



rasmus carlsen (04-06-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 04-06-02 14:21


"Henrik" <henrik@spam.dk> skrev i en meddelelse
news:3cfca182$0$215$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Synes Emils indlæg passe bedre til min erfaring, og vil blot minde om at
> køleskabets temperatur jo også er væsentlig....så har du det mon ikke lidt
> for varmt Rasmus?

aner det ikke ... men jeg forstår heller ingen ting. Siger vi ikke det
samme? AT en uge er for længe ...??
ras



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste