/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Endnu et amerikansk spørgsmål
Fra : S. B. [8000]


Dato : 31-05-02 14:03

man ser sommetider at dem på den anden side af dammen servere noget der
nærmest ligner en tallerken med en stor kage af noget der har samme
konsistens som sky.
Det ser ud til at det kan fås i flere forskellige farver, og er delvis
gennemsigtig.

Hvad pokker er det, og hvordan laver man det?

/Søren



 
 
Trine Kornum Christi~ (31-05-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 31-05-02 14:15

"S. B. [8000]" <sfb(slettes)@privat.dk> writes:

> man ser sommetider at dem på den anden side af dammen servere noget der
> nærmest ligner en tallerken med en stor kage af noget der har samme
> konsistens som sky.
> Det ser ud til at det kan fås i flere forskellige farver, og er delvis
> gennemsigtig.

Er det ikke bare gele? Man kan købe pulver i Føtex og man kan lave det
selv: Masser af husblas og saftevand. Hvis det skal være rigtig
ulækkert kan man komme vingummibamser i det.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk

JHR (31-05-2002)
Kommentar
Fra : JHR


Dato : 31-05-02 14:30

Det hedder Jell-o og smager ret afskyligt (medmindre man tilsætter vodka i
store mængder)
www.jell-o.com

Mvh
Jeppe.

"S. B. [8000]" <sfb(slettes)@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:3cf7741c$0$9083$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> man ser sommetider at dem på den anden side af dammen servere noget der
> nærmest ligner en tallerken med en stor kage af noget der har samme
> konsistens som sky.
> Det ser ud til at det kan fås i flere forskellige farver, og er delvis
> gennemsigtig.
>
> Hvad pokker er det, og hvordan laver man det?
>
> /Søren
>
>



Mrs Krabappel (03-06-2002)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 03-06-02 08:29

"JHR" <j_have@post3.tele.dk> wrote in message
news:3cf779cd$0$74266$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Det hedder Jell-o og smager ret afskyligt (medmindre man tilsætter vodka i
> store mængder)
> www.jell-o.com
>
Bare ved tanken om Jell-o, tidl. om morgen, har jeg det lidt dårligt...
Jeg har set Jell-o i mange "etniske" forretnigner der har andet end
frugt/grønt.

Sandra



Peter W. Bosse (01-06-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 01-06-02 04:56

"S. B. [8000]" <sfb(slettes)@privat.dk> skrev i en meddelelse...

> Hvad pokker er det, og hvordan laver man det?

Det er dessert-gelé'er.

Disse geléer består hovedsageligt af vin, likør, frugt, sukker, gelatine
og vand. Gelé'erne varieres på forskellige måder, og det er den anvendte
aromatiske tilsætning, der giver dem deres navn.
Klaringen af geléen er en overordentlig vigtig proces, thi deraf
afhænger hele dens udseende. Til klaringen anvendes æggehviden og den
knuste æggeskal. Æggehviden blandes med den knuste æggeskal i en ren
kasserolle og piskes lidt ud. Herefter tilsættes den udblødte gelatine,
vand, sukker eller frugtsirup og lidt citronsaft. Kasserollen stilles
over fyret, og blandingen piskes eller røres, indtil den når
kogepunktet, så ophører piskningen, og man lader den koge over svag ild
i 1½-2 minutter. Kaserollen tages af ilden, dækkes til med et låg og
blandingen står et varm sted i 10-15 minutter, før den passeres igennem
et klæde. Herefter tilføjes den aromatiske tilsætning. Er geléen ikke
blevet fulstændig krystalklar, må klaringen gentages. En krystalklar,
blank gelé er en fryd for øjet, en uklar, grå gelé virker uappetitlig.
Disse geléer kan være overordentlig smukke og velsmagende, når de bliver
tillavet samvittighedsfuldt.
Man kan smage geléer til efter behag. Dette kan i særdeleshed anbefales
ved tilberedning af vingelé.

Her følger en opskrift..

Hvidvins-gelé:

1 fl. hvidvin
2 cl cognac
saften af 1 ciron
200 g sukker
2 à 3 æggehvider
5 dl vand
35-40 g gelatine

Gelatinen udblødes i vandet og klares (som ovenfor nævnt) sammen med
æggehviderne, citronsaften og sukkeret. Når det er filtreret og noget
afkølet, tilsættes hvidvin og cognac. Anrettes i glas eller forme og
stilles i køleskab i 4 à 5 timer. Hvis geléen skal vendes ud på et fad
el. asiet, dyppes formen et øjeblik i lunkent vand. Serveres med
cremesauce.

-oo-

Hvidvins-gelé 2:
(u / klaring)

Hvidvins-gelé kan også fremstilles uden at klares med æggehvide..

1 fl. hvidvin
2 cl cognac
saften af 1 citron
lidt strimler af appelsinskal
200 g sukker
5 dl vand
35-40 g gelatine

Sukker, vand, appelsinskal og citronsaft koges til det er en klar
sukkesirup. Derefter tilføjes den udblødte gelatine og tilsidst hvidvin
samt cognac. Geléen filtreres og anrettes i glas eller forme, der
stilles i køleskab.


Med god hjælp fra Lærebog for Kokke..

Mvh.
Peter W. Bosse

Inprent Deres Børn, at graadighed over for Mad
og Drikke, eller Frugt og Konfekt er højdt ubehøvlet,
særlig udenfor Hjemmet. Børns Beskedenhed ved et
fremmed Bord viser, at de kommer fra et dannet Hjem.
-Emma Gad



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste